صالحی: مذاکره با آمریکا در شرایط فشار بی‌معنا است

 

وزیر خارجه ایران درباره احتمال برگزاری مذاکره مستقیم با آمریکا گفت که در شرایطی که آمریکا رویکردی خصمانه در قبال ایران دارد، گفت‌وگوهای مستقیم بی‌معنا است. به گفته وی ایران خواهان شرایط برابر در مذاکرات است.
 

علی‌اکبر صالحی، وزیر امورخارجه ایران در واکنش به تمایل دولت آمریکا برای ادامه مذاکرات سازنده با جمهوری اسلامی گفت: «تا کنون تغییری در سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه ملت ایران مشاهده نشده است.»
 
به گفته وی جمهوری اسلامی به سخنان مقام‌های آمریکایی "اعتمادی" نداشته و ملاک برای جمهوری اسلامی تغییر "رفتار عملی دولت آمریکا" است.
 
هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجه آمریکا پیشتر گفته بود که در مذاکره بر روی ایران باز است و دولت اوباما همچنان امید دارد که از راه‌های دیپلماتیک به مناقشه اتمی با ایران پایان دهد.


  
هیلاری کلینتون "امکان" مذاکره مستقیم با ایران وجود دارد

 

وزیر خارجه ایران در واکنش به این سخنان تصریح کرد که «پس از همه این اقدامات علیه ملت ایران، اکنون بحث مذاکره مستقیم را مطرح می‌کنند. طبعاَ حتی یک انسان ساده‌اندیش هم با مشاهده این رفتار نمی‌تواند برداشت رویکردی صادقانه از دولت آمریکا را داشته باشد.»
 
تکذیب مذاکره پنهانی
 
یک رسانه‌‌ای اسرائیلی به تازگی مدعی شده بود که ایران و آمریکا سرگرم گفت‌گوهای دوجانبه پنهانی هستند.
 
منابع اسرائیلی حتی کشور سوئیس را محل ملاقات دیپلمات‌های ایرانی و آمریکایی ذکر کرداند. به گفته این منابع نخستین دیدارها ایران و آمریکا در "شهر لوزان و حدود ۱۵ روز پیش" صورت گرفته است.

 

پیش از نیز گمانه‌زنی‌های درباره گفت‌وگوهای پنهانی میان تهران و واشنگتن مطرح شده بود، اما مقامات ایرانی و آمریکایی وجود چنین مذاکراتی را تکذیب کردند.
 
شرایط برابر در روند مذاکرات
 
علی اکبر صالحی با اشاره به تحریم‌های گسترده بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی گفت: «در شرایط فعلی آنها تلاش دارند از طریق رویکرد فشار علیه ملت ایران، تحقق اهداف ناحق خود را پیگیری نمایند. لذا تحریک‌های بی‌سابقه‌ای را اعمال می‌نمایند که آثار آن متوجه اقشار مختلف جامعه از جمله بیماران می‌شود.»
 
وزیر خارجه جمهوری اسلامی بار دیگر تاکید کرد که تحریم‌‌ها و اقدامات تنبیهی آمریکا سبب تغییر در برنامه هسته‌ای ایران نخواهد شد.
 
وی ادر این راستا افزود: «معتقدیم که مذاکره راه‌حل اصولی و کم‌هزینه حل مشکلات است. اما گزینه گفت‌وگو زمانی قابل پیگیری است که در شرایط برابر باشد و صداقت طرف مقابل احراز شود والا در شرایط ادامه فشار و رفتار خصمانه از سوی طرف مقابل طرح ادعاهایی ماننده مذاکره مستقیم چه معنایی دارد؟»
 
این موضع‌گیری در حالی صورت می‌گیرد که صالحی روز دوشنبه (۲۷ آذر / ۱۷ دسامبر) گفته بود: «ایران و گروه ۱+۵ به این نتیجه رسیده‌اند که از بن‌بست فعلی خارج شوند.»
 
گفته می‌شود که تماسی‌های تلفنی میان علی‌باقری (معاون سعید جلیلی) و هلگا اشمیت (معاون کاترین اشتون)، درباره زمان و مکان برگزاری دور جدید مذاکرات اتمی صورت گرفته است. صالحی اما تاکید کرد که از زمان و مکان مذاکرات آتی اطلاعی ندارد. وی گفت: «ایران از حق مشروع خود در موضوع هسته‌ای نمی‌گذرد.»
 
روزنامه واشنگتن پست پیشتر از قول یک دیپلمات غربی نوشته بود که گروه ۱+۵ یک بسته پیشنهادی جدیدی را تهیه کرده که قرار است در دور آتی مذاکرات به ایران ارائه کند.
 
آمریکا و برخی کشورهای غربی ایران را متهم می‌کنند که در پوشش برنامه هسته‌ای خود در صدد دستیابی به جنگ‌افزارهای اتمی است. ایران متقابلاَ اهداف برنامه اتمی خود را صلح‌آمیز می‌خواند.

+28
رأی دهید
-10

1k adame sadegh - تورنتو - کانادا
تا نباشد چوب تر فرمان نمی‌برد گاو با خر
‌سه شنبه 28 آذر 1391 - 17:38
shirzan e irani - استکهلم - سوئد
منظور از فشار این است که اجازه دهند هر جنایتی که میخواهند انجام دهند و تضمین بقا برای دوام بیشتر/ اما مزدور بدتر از لاریجانی و غلام رهبر جانیت کور خوانده‌اید. ما ایرانیان باید باز نگری اساسی‌ در روابط مان و نوع نگاهمان داشته باشیم و دوست و دشمن را خود با تشخیص و درس از تجربیات و واقعیتها انتخاب کنیم به گونه ائی که نه از شما وطن فروشان تا این حد ضرر و زیان را پذیرا باشیم و نه از کسانی‌ که از اول با شما لاسیدند و آب به آسیاب تان ریختند/ در این زمینه در تاپیک‌های جدید تر که به موضوع مرتبط باشد بیشتر خواهم نوشت.
‌سه شنبه 28 آذر 1391 - 23:22
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.