سخنگوی قوه قضائیه ایران: قرار مجرمیت مهدی هاشمی صادر شد
آقای محسنی اژه ای امروز دوشنبه ۲۷ آذر (۱۷ دسامبر) در یک کنفرانس خبری در تهران گفت که "اگر مشکل یا مانعی پیش نیاید" پرونده آقای هاشمی به زودی به دادگاه فرستاده می شود.
در اواخر شامگاه روز ۲۶ آذر، روابط عمومی دادسرای تهران اعلام کرده بود که مهدی هاشمی "پس از تکمیل تحقیقات و با تودیع وثیقه مناسب" از زندان اوین آزاد شده است. آقای هاشمی ۸۴ روز در زندان انفرادی در بازداشت بود.
مهدی هاشمی اوایل مهرماه و پس از حدود سه سال اقامت در بریتانیا از طریق دوبی به ایران بازگشت و در بدو ورود در فرودگاه تهران، از سوی نماینده دادستان تفهیم اتهام شد. او یک روز پس از بازگشت به ایران خود را به قوه قضائیه معرفی کرد که به بازداشت او منجر شد.
آزادی فرد بازداشتی با تامین قرار وثیقه به این معناست که متهم تا زمان تشکیل دادگاه در خارج از زندان خواهد بود، اما در زمان تشکیل دادگاه باید پاسخگوی اتهامات باشد و در صورت مجرم شناخته شدن و محکومیت به زندان، دوباره به زندان برگردد.
تصاویری که روزنامه اعتماد از اولین لحظات آزادی آقای هاشمی منتشر کرده او را در کنار پدر و مادرش و در منزل آنها نشان می دهد.
آقای هاشمی رفسنجانی در مدت بازداشت فرزندش یک بار در زمان بستری شدن او در بیمارستان و یک بار در زندان اوین تهران با او ملاقات کرده بود.
فائزه هاشمی، دیگر فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی هم که پیش از ورود برادرش به ایران بازداشت شده بود، در حال حاضر در زندان اوین محکومیت شش ماهه خود را به اتهام تبلیغ علیه نظام می گذارند.
یک روز پیش از آزادی آقای هاشمی، خبرگزاری فارس به نقل از "یک منبع آگاه"، مدعی فشار "خانواده و اطرافیان مهدی هاشمی" برای آزادی او و "نیمه تمام ماندن تحقیقات از وی" شده بود.
این مقام آگاه، که هویت وی فاش نشده بود، ادعا کرده بود که "مهدی هاشمی دارای ۱۳ عنوان اتهامی است که این موارد بخشی با تکمیل تحقیقات آماده ارجاع به دادگاه است، اما بخشی دیگر نیازمند ادامه تحقیقات از او است."
"انتقال اطلاعات محرمانه به خارج کشور"، "اخلال در نظام اقتصادی"، "جاسوسی" و "فساد در قراردادهای بزرگ"، اتهاماتی است که منتقدان مهدی هاشمی در داخل حکومت ایران، متوجه او کرده اند.
آقای محسنی اژه ای گفته "اگر مشکل یا مانعی پیش نیاید" پرونده مهدی هاشمی به زودی به دادگاه فرستاده می شود
فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، همچنین متهم است که در سازماندهی اعتراضهای پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ دست داشته است.
با این حال وکیل مهدی هاشمی میگوید هیچ مدرکی علیه موکلش وجود ندارد.
برخی از رسانههای ایران پیشتر مدعی شده بودند که آقای هاشمی رفسنجانی رایزنیهایی را برای "محاکمه عادلانه" فرزندش با "برخی مقامهای عالیرتبه" انجام داده است.