خانه‌داری با تلفن همراه از راه دور

برخی از کارهای خانه را می‌توان با تلفن همراه از راه دور انجام داد: دستگاهی در خانه دستور می‌گیرد که چه کارهایی را برای ما انجام دهد. نگاهی داریم به سه دستگاهی که برای این هدف مناسب هستند و قیمت زیادی هم ندارند.
 

امروزه در بسیاری از خانه‌ها روی دیوار لامپ‌ها یا زنگ‌هایی نصب شده است که در غیاب صاحبان یا ساکنان خانه به صورت خودکار به کار می‌افتند. در ساعت معینی لامپی روشن می‌شود یا صدای زنگی به هوا می‌رود تا به دزدهای احتمالی هشدار دهد: وارد نشوید اینجا در خانه کسی هست! اما این دستگاه‌ها خرج زیادی دارند و تنها برای از ما بهتران درست شده‌اند.
 
در بازار ابزارهای ارزان‌تری هم پیدا می‌شود که با فشار دادن یک دکمه از دور، می‌توانیم یک دستگاه را فعال کنیم تا برای ما چراغی را روشن کند یا بوقی را به صدا در آورد.
 
در همه جا ساختمان‌هایی هستند که می‌توان در صورت لزوم چراغ‌ها یا آژیرهای آنها را از راه دور کنترل کرد و به راه انداخت. در خانه نیستیم اما مایلیم چراغ یا دستگاهی را در ساعت معینی به کار بیندازیم. این کار با تکنولوژی امروز امکان‌پذیر است اما معمولا خرج زیادی بر می‌دارد و همه از پس آن بر نمی‌آیند.
 
اما اکنون به یمن فن‌آوری اینترنتی، می‌توان دستگاه‌های ارتباطی مانند تلفن همراه و تبلت را برای چنین منظوری به کار برد و هزینه آن هم خیلی پایین‌تر است. با سوار کردن برخی از اپلیکیشن‌ها یا برنامه‌های کاربردی (Apps) می‌توان از تلفن‌های اسمارت یا هشیار (Smartphones) به مثابه دستگاه کنترل از راه دور استفاده کرد.
 
در اینجا نگاهی داریم به سه تولیدکننده که در این عرصه محصولاتی عرضه کرده‌اند.
 
گران و پیچیده: محصولی از Eminent

 
 
اکنون به یمن فن‌آوری اینترنتی، می‌توان دستگاه‌های ارتباطی مانند تلفن همراه و تبلت را برای حفاظت از منزل مسکونی نیز به‌کار برد


 
شرکت هلندی امیننت دستگاهی به بازار فرستاده که شامل یک تابلت با صفحه نمایش است که از یک ایستگاه مرکزی موسوم به سیستم دوموتیکا (e-Domotica) هدایت می‌شود.
 
حسن این دستگاه این است که به سیم‌کشی و دستگاه‌های اضافی نیازی ندارد و کاربران می‌توانند خودشان با اندکی حوصله و تلاش آن را نصب کنند، البته لازم است که اندکی از دنیای وب سررشته داشته باشند!
 
با این دستگاه می‌توان از دور خانه را زیر مراقبت دائمی داشت و دستگاه‌های برقی گوناگون را روشن و خاموش کرد. اگر مشکلی پیش بیاید دستگاه نه تنها کاربران را با ای‌میل و اس‌ام‌اس مطلع می‌کند، بلکه می‌تواند به افرادی که در حافظه دارد، تلفن بزند.
 
به راه انداختن نرم‌افزار و به کار گرفتن این سیستم روی هم رفته بسیار پیچیده است و قیمت آن هم گران. در بازار قیمت آن نزدیک هزار یورو است و برای فعال ماندن باید ماهانه میان ۸ تا ده یورو به امیننت حق عضویت پرداخت.
 
ساده اما اندکی گران: محصولی از Belkin WeMo
 
شرکت بلکین برای خودکارسازی امور منزل دستگاهی عرضه کرده که نسبتا ساده است، اما هنوز هم خیلی ارزان نیست. خود دستگاه حدود ۵۰ یورو قیمت دارد و به همراه نرم‌افزارهای مربوطه قیمت آن تا صد یورو بالا می‌رود.
 
مهم‌ترین مزیت سیستم بلکین این است که به سادگی و بدون دردسر نصب می‌شود و تکمه‌های برقی خانه را برای ما کنترل می‌کند. نرم‌افزاری که روی سیستم نصب شده، به صورت خودکار موقعیت و وظایف را تشخیص می‌دهد و به سرعت به راه می‌افتد.
 
ابلاغ وظایف به دستگاه بسیار ساده است، هم با لمس دکمه‌ها و هم با چرخاندن یک پیچ ممکن است. این تنظیمات را با اینترنت هم می‌توان به دستگاه منتقل کرد. سیستم به راحتی دستورها را ضبط می‌کند و کاربری که در دفتر کار خود نشسته به راحتی می‌تواند وظایف دیگری به او بدهد تا در زمان معین چراغی را خاموش کند، رادیو را راه بیندازد یا پلوپز را روشن کند.
 
اشکال مهمی که در این سیستم وجود دارد این است که برای برخی خدمات جنبی به وسایل اضافی نیاز هست که قیمت سیستم را بالا می‌برد.
 

 
شرکت بلکین برای خودکارسازی امور منزل دستگاهی عرضه کرده که نسبتا ساده است

 

پریزهای ارزان با نرم‌افزار مجانی
 
می‌توان به جای دو سیستم یادشده در بالا، تنها یک App یا برنامه کاربردی تهیه کرد و آن را روی هر دستگاه یا پریز اینترنتی نصب کرد. مهم آن است که دستگاه ما با کلیدها و ترانس‌های مورد استفاده در خانه قابل انطباق باشد. در بازار می‌توان پریزهای اینترنتی به قیمت ۱۷ دلار پیدا کرد.
 
پریزهایی از مارک Android یا iOS به راحتی برنامه‌های کنترل را اجرا می‌کنند، اما مشکل این است که برنامه‌هایی که می‌توان مجانی از اینترنت گرفت، تنها قادر به هدایت دو دستگاه برقی هستند. اگر بخواهیم از دور به دستگاه‌های برقی بیشتری دسترسی داشته باشیم، باید برای هر کدام پول اضافی بپردازیم.
 
دو پریز یادشده کارکرد ساده و مختصری دارند و از خیلی کارها ناتوان هستند. بزرگ‌ترین عیب آنها این است که تنها برای قطع و وصل یک دستگاه به کار می‌روند و نمی‌توانند به صورت خودکار عمل کنند. از نظر تنظیم با اینترنت نیز محدودیت دارند.
 
اما برای کسانی که حاضر نیستند برای امکاناتی که بی‌تردید در آینده ارزان‌تر است، امروز پول زیادی بپردازند، همین برنامه‌ها کافی و سودمند است. از اینها گذشته، برخی از کاربردهای ابتدائی کنترل از دور را امروزه خیلی از تلفن‌های همراه به راحتی عرضه می‌کنند.

+35
رأی دهید
-15

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.