سلطانیه: دور بعدی ‌‌مذاکرات ایران و آژانس ۲۷ دی‌ماه در تهران

علی‌اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شامگاه پنجشنبه اعلام کرد دور بعدی گفت‌وگوهای ایران و آژانس در روز ۲۷ دی‌ماه در تهران انجام خواهد شد.
 
 هیات بلندپایه آژانس، به ریاست هرمان ناکارتس، معاون یوکیا آمانو، صبح پنجشنبه، ۲۳ آذرماه به تهران سفر کرد تا با مقام‌های ایرانی درباره مسائل حل نشده برنامه هسته‌ای ایران به مذاکره بنشیند.
 
علی‌اصغر سلطانیه در این باره به خبرگزاری ایرنا گفت: «مذاکرات فشرده‌ای در روز جاری (پنجشنبه) میان هیات جمهوری اسلامی ایران و هیات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تهران برگزار شد.»
 
نماینده ایران در آژانس با بیان اینکه «در این مذاکرات پیشرفت‌های خوبی» حاصل شده، گفت: «طرفین در این مذاکرات توافق کردند، دور بعدی مذاکرات در روز ۲۷ دی ماه سال جاری برابر با ۱۶ ژانویه ۲۰۱۳ در تهران برگزار شود.»
 
علی‌اصغر سلطانیه توضیح بیشتری درباره محورهای مذاکرات و موارد مطرح شده ارائه نداده است.
 
آخرین دور از مذاکرات ایران و آژانس در ماه اوت و بدون رسیدن به نتیجه مشخصی برگزار شده بود.  
 
‌آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ماه‌های اخیر به شدت اصرار دارد که ایران به بازرسان اجازه دسترسی به پایگاه نظامی پارچین را بدهد.
 
آژانس ایران را متهم کرده که در این پایگاه نظامی آزمایش‌های انفجاری مربوط به کلاهک هسته‌ای انجام داده است؛ اتهام دیگری که آژانس و شخص مدیرکل، یوکیا آمانو، مطرح کرده، پاکسازی پایگاه پارچین است. تهران این اتهامات را رد می‌کند و گفته است طبق ان پی تی ایران می‌تواند اجازه دسترسی به این محوطه نظامی را ندهد.
 
 پیش از عزیمت هیات بلندپایه آژانس به تهران، هرمان ناکارتس، معاون آمانو در فرودگاه وین به خبرنگاران گفته بود که هدف از مذاکرات دستیابی به توافقی برای حل مسائل مربوط «به ابعاد نظامی احتمالی» برنامه هسته‌ای ایران است.
 
هرمان ناکارتس همچنین ابراز امیدواری کرده بود که مقام‌های ایرانی روز پنجشنبه اجازه دسترسی به پارچین را بدهند که ظاهرا چنین اجازه‌ای در نهایت به این هیات داده نشد.
 
در همین روز یکی از اعضای هیات آژانس به رویترز گفته بود که انتظار نمی‌رود ایران روز پنجشنبه به این هیات اجازه بازرسی از پارچین را بدهد.
 
 یوکیا آمانو در گزارش‌های اخیر خود از احتمال وجود ابعاد نظامی احتمالی، در گذشته یا حال، در برنامه هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کرده و همچنان از تایید انحراف نداشتن این برنامه خودداری کرده است.
 
در روز ۹ آذر یوکیا آمانو در نشست شورای حکام آژانس تصریح کرد که راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران هیچ پیشرفتی نداشته است.
 
در همین روز نماینده آمریکا در آژانس نیز برای ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد و گفت اگر تهران تا ماه مارس همکاری جدی با آژانس را آغاز نکند، آمریکا بار دیگر خواستار ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت خواهد شد.
 
 به موازات تماس‌های ایران و آژانس، روز چهارشنبه اعلام شد که علی باقری معاون سعید جلیلی سرتیم مذاکره‌کنندگان ایرانی، و هلگا اشمیت، معاون کاترین اشتون، درباره مذاکرات آینده ایران  با ۱+۵ تلفنی گفت‌وگو کرده‌اند.
 
این همه در حالی است که  آمریکا و  ۲۷ کشور متحدش در اتحادیه اروپا تحریم‌های بسیار سنگینی علیه ایران وضع‌کرده‌اند تا ایران را وادار به تغییر مسیرش کنند.
 
شامگاه پنجشنبه وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۲ شرکت و فرد ایرانی دیگر را در فهرست‌ سیاه خود قرار داد.
 
به تازگی نیز سنای آمریکا، یک رشته‌ تحریم‌های سفت و سخت علیه ایران به تصویب رساند که تحریم فلزات و  زمینگیر کردن کشتیرانی ایران از جمله محورهای آن بود. این تحریم‌ها باید در مجلس نمایندگان نیز به تصویب برسد و درنهایت با امضای باراک اوباما اجرایی خواهد شد.

+20
رأی دهید
-23

samuk66 - لندن - انگلستان
دمشون گرم خوب دنیارو سر کار گذااشن.
جمعه 24 آذر 1391 - 11:12
hossein-87 - تهران - ایران
یه سوال.یعنی اینا قبل از اومدنشون به ایران نمیتونن بپرسن که ایران اجازه بازدید پارچین رو میده یا نه،که اینهمه راه رو نیان ایران؟!آقا یه زنگی،اس ام اسی چیزی بفرست به سلطانیه،بپرس ازش خو!اصلا شاید اومدی ایران،ایران رفته بود مسافرت و پشت در موندی،اونوقت تکلیف چیه؟
جمعه 24 آذر 1391 - 12:36
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
مذاکرات دیگر بس است و بیفایده و دنیا باید بر علیه رژیم تروریستی ملاها وارد عمل شود. تا نباشد چوب تر فرمان نیارد گاو و خر ( خامنه ای ابله). رژیمی اسلامی که خودش زورگو است فقط هم با فشار و زور تن به کوتاه آمدن میدهد. مذاکره و دیالوگ برای آدمهائی یا سران کشورهائی است که بوئی از تمدن برده باشند که شامل حال کشورهای اسلامی و مسلمانها نمی شود. این رژیم حتی پایبند اصول جهانی حقوق بشر نیست و مردم خودش را بزور اسلحه زیر فرمان خود ساکت نگهداشته آنوقت پایبند قراردادهای بین الملی میماند؟ مگر تاسیساتش را چند متر زیر در دل کوه مخفیانه نساخته که نشان از مکاری و شیطنت این رژیم است. پس ماهیت ددمنشی این رژیم غیر ایرانی و ضد ایرانی آشکار است. تا زمانی که سیاست حاکمه ولایت فقیه ضد غربی است حتی با عقب نشینی در برنامه هسته اش فردا دنبال ماجراجوئی دیگر میگردد که صلح دنیا را بخطر بیندازد. پس رژیم شر تروریستی اسلامی باید برود تا ایرانیها از تکنیک هسته ای بطور صلح آمیز استفاده بکنند. به سران این رژیم که با دروغگوئی و فریبکاری خمینی ابلیس قدرت را در ایران بدست گرفتند اصلاً نباید اعتماد کرد!
جمعه 24 آذر 1391 - 16:55
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.