حوصله فیس بوک از دمکراسی سر رفته است
مسئولان فیسبوک قصد دارند در قوانین استفاده از آن تغییراتی بوجود بیاورند. با این تصمیم، برای تغییرات بعدی دیگر نیازی به رعایت نظر کاربران نخواهد بود. منتقدان میگویند که این تصمیمات نقض کننده دموکراسی است.
فیسبوک مدت طولانی است که درباره قوانین استفاده از این شبکه اجتماعی نظر کاربران را پرسیده است. اما همواره تنها اندکی از حدود یک میلیارد کاربر در رایگیری فیسبوک شرکت کردهاند. حالا قرار است نظر کاربران به عنوان معیار تغییرات در این سایت کنار گذاشته شود.
مهلتی که فیسبوک برای شرکت در این نظرخواهی داده بود، روز دوشنبه (۱۰ دسامبر، ۲۰ آذر) به پایان رسید. البته ۸۷ درصد کسانی که در رای گیری شرکت کردند، مخالف تغییر قوانین فیسبوک بودند، با این همه چون تعدادشان در مقایسه با کل کاربران که بیش از یک میلیارد است، بسیار اندک بود، راه به جایی نبردند. در مجموع تنها ۶۶۸ هزار و ۱۲۵ نفر در رایگیری شرکت کردند.
قوانین استفاده از فیسبوک را ازاین پس فقظ مسئولان این شبکه اجتماعی تعیین میکنند
نتیجه اینکه: فیسبوک از این پس به نظر کاربران کاری نخواهد داشت و سیاستی که خود تعیین میکند، پیش خواهد برد. در سال ۲۰۰۹ فیس بوک تصمیم گرفت از نظر کاربران برای تغییرات سیاستهای اصلی اش استفاده کند. یعنی برای مواردی که بالای ۷ هزار کامنت داشتند، رایگیری میشد و اگر ۳۰ درصد از کل کاربران فعال به موردی رای می دادند، نظر آنها رعایت می شد.
در تابستان گذشته فیسبوک درباره قوانین استفاده از این شبکه اجتماعی رایگیری کرد. آنموقع ۱۸۰ هزار از ۹۰۰ میلیون نفردر رایگیری شرکت کردند. پس از آن فیسبوک بخش بزرگی از قوانین مربوط به حقوق کاربران از جمله اطلاعات شخصی، عکسها، لینکها و پیامها را حذف کرد.
فیسبوک که بارها از سوی مدافعان حفظ اسرار و اطلاعات شخصی افراد مورد انتقاد قرار گرفته است، همیشه به رابطه میان کاربران با خود به عنوان یک ارتباط دمکراتیک اشاره کرده است. حالا بهنظر میرسد که فیسبوک هم دیگر حوصله دمکراسی «بازی» را ندارد.