کلیساها فروش تسلیحات آلمانی به دیکتاتورها را محکوم کردند

کلیساهای کاتولیک و پروتستان آلمان در کنفرانس مشترکی که در برلین داشتند فروش تسلیحات نظامی آلمانی به مناطق بحرانی و کشورهای تحت سلطه دیکتاتوری‌ها را محکوم کردند. آن‌ها این اقدام را به زیان مردم می‌دانند
 

در نشستی که روز دوشنبه (۱۰ دسامبر، ۲۰ آذر) با عنوان "کنفرانس مشترک کلیسا و توسعه" در برلین برگزار شد، دو جریان اصلی کلیسای آلمان، (پروتستان و کاتولیک)، گسترش دامنه فروش اسلحه این کشور را به مناطقی که درگیر جنگ یا بحران هستند، محکوم کردند. شمار خریداران سلاح‌های ‌آلمانی ظرف یک سال به سرعت افزایش یافته است.
 
دو کلیسای بزرگ آلمان نگران این هستند که صادارت اسلحه به یکی از ستون‌های سیاست خارجی این‌کشور تبدیل شود. آن‌ها گزارش ۱۱۲ صفحه‌ای دولت ‌آلمان را، که نوامبر امسال منتشر شد ‌مرجع قرار داده‌اند. این گزارش مربوط به صادارات تسلیحات ‌آلمان در سال ۲۰۱۱ است.
 
خریداران اصلی کشورهای درحال توسعه
 
براساس گزراش سال ۲۰۱۱ صادرات تجهیزات نظامی آلمان، شمار خریدارانی که عمدتا نیز ناقض حقوق بشر در کشورهای خود هستند، از ۴۸ کشور در سال ۲۰۱۰ به ۶۴ کشور در سال ۲۰۱۱رسیده است. ۹،۳ درصد تسلیحاتی که دولت آلمان برایشان مجوز صدور صادر شده، از سوی کشورهای درحال توسعه سفارش داده شده است. البته اگر در این آمار ترکیه هم گنجانده شود، آن‌گاه با رقمی معادل ۲۱،۲ درصد مواجه خواهیم شد.
 
در مجموع ۴۲ درصد کشورهایی که آلمان به آن‌ها جواز صدور تجهیزات نظامی صادر کرده، خارج از دایره ناتو هستند. حجم صادرات اسلحه به کشورهای درحال توسعه در سال ۲۰۱۱ به ۲،۳ میلیارد یورو رسیده است. خریدارن اصلی، امارات متحده عربی، سنگاپور، عراق و الجزایر بوده‌اند.
 
نمایندگان کلیسای پروتستان و کاتولیک این روند را مایه تاسف دانستند که دولت آلمان تجهیز حکومت‌های سرکوبگر با سلاح‌های المانی را با فشار مالیاتی بر شهروندان تامین می‌کند. شرکت هرمس که کالاهای صادراتی آلمان را بیمه می‌کند و دولت در آن نقش اصلی را دارد در سال ۲۰۱۰ تنها ۳۲ میلیون یورو به بیمه تجهیزات نظامی صادراتی این کشور اختصاص داده بود. این رقم در سال ۲۰۱۱ به ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو رسید. علت این رشد سرسام‌آور قبل از همه فروش زیردریایی به ترکیه بود.
 
سلاح برای ثبات؟
 
دو کلیسای پرنفوذ آلمان سیاست آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور را که به قول خود می‌خواهد به ایجاد «ثبات» در کشورهای بحرانی کمک کند، به شدت مورد انتقاد قرار داده اند. به عقیده نمایندگان کلیساها، کشورهای غیردمکراتیک از این سلاح‌ها برای سرکوب مردم‌شان استفاده می‌کنند.
 
برنهارد پرلت، رئیس "کنفرانس مشترک کلیسا و توسعه" در این باره گفت:«این اشتباه خطرناکی است که تصور کنیم ارسال اسلحه یا تجهیزات جنگی می‌تواند به ثبات کمک کند.»
 
آلمان پس از آمریکا و روسیه، سومین صادرکننده اسلحه جهان به شمار می‌رود. روزنامه «تاگس تسایتونگ» چاپ برلین در تحلیلی در این زمینه نوشته است که جنگ جهانی اول و دوم مردم و شهرها را نابود کرد و سرمایه‌داری دچار رکود را "شکوفا". ولی حالا دیگر هرجنگی لزوما برای دولت‌های کاپیتالیست سودآور نیست.
 
این روزنامه به جنگ عراق اشاره کرده که آمریکا علیرغم تحمل خسارات و مخارج نجومی، هیچ نتیجه «مثبتی» عایدش نشد.

+39
رأی دهید
-3

hossein-87 - تهران - ایران
بسیار منطقیه. میان به سوریه و یمن و کوفت و زهر مار، سلاح میفروشن و توجیهشون اینه که واسه آزادیه! نفهم تر از همه مردم اون کشورن که دارن کشورشون رو تبدیل به ویرانه میکنن.سوریه کشور قشنگی بود ولی الان چی شده؟اینهمه ادم کشته شدن و معلوم نیست حتی بعد از سقوط اسد چی بشه و باز چه کسایی بیگناه کشته بشن.نمیخوام بگم که در برابر زورگو باید تمکین کرد،ولی این نوع حمایت ها از خارج،و در حالی که اینهمه کشور تحت سلطه زور هستن و کسی سراغی هم از مردمشون نمیگیره،یکم شک برانگیزه که یهو سوریه میشه مهد دیکتاتوری جهان و اسد باید سرنگون شه!!اسد گور به گور هم انقدر کودن بود که نفهمید چه آشی براش پختن.
‌چهارشنبه 22 آذر 1391 - 13:13
exam292 - تهران - ایران
هر عقل سلیمی به راحتی میتونه تشخیص بده که قدرتهای استکباری مثل آمریکا فقط به فکر منفعت خودشون هستند و شعاری آزادی و دمکراسی و ایجاد ثبات درمنطقه و .. فقط برای گول زدن افکار جهانیه!!!
‌پنجشنبه 23 آذر 1391 - 10:06
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.