ایران یوتیوب خودش را راه اندازی کرد
پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، روز یکشنبه، ۱۹ آذرماه گزارش داد که «یوتیوب ایرانی» یا سایت مهر نماد راه اندازی شد.
بر اساس این گزارش، آقای لطف الله سیاهکلی، معاون رسانه های مجازی سازمان صدا و سیما، در حاشیه نخستین همایش فضای مجازی و آسیب های اجتماعی نوپدید، گفته است که «از این پس، مردم می توانند با ورود به این سایت، افزون بر قرار دادن فیلم های ویدئویی خود در قالب بسته های کوتاه، از فیلم های مورد علاقه خود در صدا و سیما که دسترسی به آنها مشکل است، بهره مند شوند».
وی افزود: به زودی جشنواره مجازی در سازمان صدا و سیما برگزار می شود و مردم می توانند با ارسال فیلم های کوتاه و یا انیمیشن های خود به سایت «مهر نماد»، در این جشنواره شرکت کنند.
وی از مردم خواست، فیلم های کوتاه از «آئین عزاداری در تاسوعا و عاشورای حسینی» را در یوتیوب ایرانی قرار دهند تا همه علاقه مندان در سراسر جهان با «فرهنگ مردم ایران» بیش از پیش آشنا شوند.
نسخه آزمایشی این سایت به اشتراک گذاری فایلهای صوتی و تصویری با نام «رسانه مهر» که تا لحظه مخابره این گزارش، حاوی ۱۶۲۶ فیلم، ۱۸۲۴ فایل شنیداری و ۴۹۸۲ فایل عکس هست، هم اکنون در دسترس است.
بخشی هم بعنوان «بخش مسابقه جشنواره» در سایت گنجانده شده است و در پایین پورتال اصلی، لینک صفحه «فیس بوک» این سایت قرار دارد، سایتی که هم اکنون در ایران فیلتر شده است.
خبرگزاری فرانسه نیز طی گزارشی که روز یکشنبه در همین رابطه منتشر کرده است می نویسد که ایران برای «رقابت» با سایت یوتیوب که محتویات آن از نظر دولت ایران «نامناسب» قلمداد می شود، یک سایت اشتراک گذاری داخلی به راه انداخته است.
این گزارش می نویسد که ایران از اواسط سال ۲۰۰۹ و بعد از اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دسترسی به سایت یوتیوب را مسدود کرده است.
بر اساس این گزارش، ایران همچنین دسترسی اتباع خود را به برخی سایتهای اشتراک گذاری خارجی مانند تویتر و فیس بوک به خاطر آنچه که مقامات ایران آنرا «مخرب نظام اسلامی» می دانند، محدود کرده است.
ایالات متحده آمریکا دولت ایران را متهم به ایجاد «پرده الکترونیک» برای جدا کردن رابطه مردم با دنیای خارج کرده است و در همین رابطه، تعدادی چند از مقامات ایرانی را در لیست سیاه قرار داده است.
خبرگزاری فرانسه می نویسد که اعلام راه اندازی «یوتیوب» ایرانی در حالی است که دولت ایران اخیرا اعلام کرده است که در حال راه اندازی یک «اینترنت ملی» جدا از شبکه جهانی اینترنت است. با اینحال مقامات ایران گفته اند که شبکه اینترنتی ملی یاد شده، دسترسی به شبکه جهانی اینترنت را محدود نخواهد کرد. این گزارش می افزاید که بسیاری از کاربران ایرانی هم اکنون برای رفع فیلتر و دسترسی به سایتهای محدود شده، از شبکه خصوصی مجازی، وی پی ان، استفاده می کنند.
ایران اخیرا نیز اعلام کرد که یک ایمیل ملی راه اندازی کرده است و مردم ایران را دعوت کرد که از این ایمیل استفاده کنند.