برگزاری دادگاه پرونده مخالفت مادری با اشعه‌درمانی فرزندش

سالی رابرتز برای جلوگیری از اشعه‌درمانی پسرش نئون او را پنهان کرده بود


قاضی دادگاهی در بریتانیا درباره اینکه آیا یک پسر هفت ساله مبتلا به تومور مغزی باید با وجود مخالفت مادرش تحت درمان قرار بگیرد، تصمیم‌گیری می‌کند.

در دومین جلسه این دادگاه (روز شنبه ۸ دسامبر، ۱۸ آذر) به پرونده سالی رابرتز، مادری که چهارشنبه هفته گذشته برای ممانعت از اشعه‌درمانی، پسر بیمارش با او پنهان شده بود، رسیدگی می‌شود.

به او گفته شده بود که چنانچه نئون، پسر خانم رابرتز، تحت اشعه‌درمانی (رادیوتراپی) قرار نگیرد، ممکن است جان خود را از دست بدهد ولی او می‌گوید از عوارض و آسیب‌های طولانی مدتی که ممکن است این شیوه به مغز فرزندش وارد کند بیمناک است.

خانم رابرتز روز جمعه در جلسه قبلی دادگاه گفت که نمی‌خواسته "یک مادر احمق" باشد و وکیل مدافعش او را را فردی "وظیفه‌شناس و پایبند اصول" دانست.

پزشکان می‌گویند کاملا واضح است که اشعه‌درمانی و شیمی‌درمانی به نفع نئون خواهد بود.

وکیلی که نمایندگی پزشکان و مسئولان درمانی این پرونده را برعهده داشت به دادگاه گفت که عدم درمان منجر به مرگ کودک خواهد شد.

'کابوس هر پدر و مادر'وکیل مدافع خانم رابرتز شرایط او را در دفاعیه کتبی در ابتدای جلسه دادگاه ارائه داد.

او در دادگاه ابراز امیدواری کرد که که همدلی بیشتری با شرایط مادر در این پرونده شود و افزود که "اقدام مادر در این پرونده حقوقی کاملا اصولی، مستدل و کاملا به نفع نئون بوده است."

خانم رابرتز از دادگاه عذرخواهی کرد و گفت که فقط می‌خواسته بهترین کار را برای پسرش انجام دهد.

از قاضی این پرونده خواسته شده است که درباره اینکه آیا نئون باید تحت درمان با اشعه قرار بگیرد و آیا این مساله به نفع او خواهد بود یا نه، رای بدهد.

قاضی دادگاه مساله بیماری نئون را "کابوس هر پدر و مادری" توصیف کرد و گفت که سعی می‌کند در رای خود از یک سو موفقیت‌ها و مزایا و از سوی دیگر اثرات منفی اشعه‌درمانی را به یک نسبت در نظر داشته باشد.

درباره اشعه‌درمانی برای درمان تومورهای مغزی


اشعه درمانی می‌تواند باعث ایجاد عوارض کوتاه مدتی چون ریزش موها، حالت تهوع و احساس خستگی شود.


در بعضی چون باعث تورم مغز خواهد شد به بدتر شدن حال بیمار منجر می‌شود. در چنین صورتی باید با استروئید درمان شود.


بعضی بیماران تا هفته‌ها پس از درمان همچنان از کمبود اشتها، بی‌خوابی، ضعف و بدتر شدن عوارض قبلی شکایت می‌کنند. این عوارض براثر آسیبی است که اشعه درمانی به اعصاب و سلول‌های سالم مغز ممکن است برساند. تعداد کمی از بیماران هم در اثر ایجاد تغییرات دائمی در بافت مغز عوارض جانبی طولانی مدتی بروز می‌کند.
این عوارض شامل از دست دادن قدرت تفکر و حافظه و اختلال ذهنی است.


در شیوه پیشرفته اشعه درمانی‌ محل دقیق بیماری هدف قرار می‌گیرد و به همین دلیل آسیب کمتری به بافت‌های دیگر می‌رساند. از آنجایی که سیستم عصبی کودکان در حال رشد است بروز این عوارض در میان کودکان بیشتر بوده است. باید در نظر گرفته شود که مزایای اشعه درمانی بسیار بیشتر از خطرات آن بوده است. 

+46
رأی دهید
-9

mahshahr - ونکوور - کانادا
هیچکی نمیتونه درمان قطعی با ردیوتراپی و گامانایف رو تضمین کنه. بضی وقتا با در نظر گرفتن محل، نوع و مرحله تومور و بعد از یه جراحی موفقیت آمیز، تراپی تاحدی کمک کننده ست. در غیر اینصورت یه درمان تسکینیه که با فزایش دوز و دوره درمان عوارض خونی و ایمنی و ناراحتی های ثانویه به دنبال داره و در آخر هم اثر معناداری در طول عمر بیمار نداره. در این شرایط حق هر بیماریه که ادامه یا قطع درمانشو انتخاب کنه
دوشنبه 20 آذر 1391 - 14:28
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.