کشف بقایای یک منطقه مسکونی هفت هزار ساله در اورشلیم

حفاری ها در شوعفات در اورشلیم (بیت المقدس)میترا فرهمند ( اسرائیل )
بقایای یک منطقه مسکونی هفت هزار ساله در اسرائیل کشف شده است.
 
رسانه‌های اسرائیل پنجشنبه ۲۹ بهمن خبر دادند که این آثار در حفاری‌های دو ماه اخیر در منطقه «شوعفات» در شمال اورشلیم (بیت المقدس) مشاهده شد.
 
بدین ترتیب، تاریخ زندگی انسانی در بیت المقدس به هفت هزار سال پیش، پنج هزار سال قبل از میلاد مسیح، باز می‌گردد و قدمت این شهر را طولانی‌تر از دوره‌هایی می‌کند که تا کنون از آن سخن می‌رفت.
استخوان‌هایی از انسان‌های ساکن منطقه در این حفاری‌ها بدست آمده است.
 
بقایایی از «دیوار خانه‌ها» و همچنین «ابزار آلات» سنگی، کاسه سنگی، ابزار مسی ابتدایی و نیز مهره‌های زینتی زنان در این مکان کشف شده است.
 
مهره‌ها از دو نوع هستند که معدن آن‌ها در محل هرگز دیده نشده بود و احتمال «واردات» آن یا آوردن آن از نقطه دیگری باستان‌شناسان را به خود مشغول کرده است.
 
نوعی «داس» برای برداشت درو و غلات و همچنین نوعی چرخ سنگی برای آرد کردن غلات و گندم از مهم‌ترین آثار بدست آمده اعلام شده است.
 
اما تبر، چکش و نوعی درفش یا سوراخ کن ابتدایی نیز که برای زندگی انسان‌های آن زمان اهمیت بسیار داشته، کشف شده است.
 
در کنار استخوان‌های انسانی استخوان‌های بز و احتمالاً گاو نیز بدست آمده اما همه استخوان‌ها از گزند روزگار آسیب زیاد دیده است.
 
پایه دیوارهای سنگی دو باب «خانه» کشف شده در این مکان، به گفته باستان‌شناسان اسرائیلی، «به خوبی» حفظ شده است.
 
بنوشته هاآرتص، برای رسیدن به این بقایا حتی نیازی به حفاری عمیق نبود و این آثار در یک متر از سطح کنونی زمین بدست آمد.
 
حفاری‌ها در مسیری انجام شده که قرار بود اسرائیل در آنجاده سازی کند اما احتمال وجود آثار باستان‌شناسی ساخت جاده را متوقف کرد.
 
 «اومِر برزیلایی» از مسئولان سازمان میراث فرهنگی اسرائیل، به هاآرتص گفته است، بقایای بدست آمده در نزدیک‌ترین محل تا شهر باستانی «داوود پیامبر» است.
 
استخوان‌های انسانی بدست آمده به آزمایشگاه فرستاده شده‌اند تا حدس زده شود که منابع غذایی مردم این منطقه چه بوده است؟.
 
این‌ها بقایای قدیمی‌ترین تجمع انسانی در این منطقه محسوب می‌شود و احتمال می‌رود مربوط به دوره «نوسنگی» یا «فرانوسنگی» و در آستانه «عصر مس» باشد.
 
در تاریخ بشریت، دوره «نوسنگی» به دوران هشت هزار تا چهار هزار سال پیش از میلاد اطلاق می‌شود که واپسین مرحله «عصر سنگ» یا «عصر حجر» است.
 
پس از آن انسان آغاز به کاربرد فلزات کرد و «عصر فلزات» با «عصر مس» آغاز شد و سپس با «عصر برنز» و «عصر آهن» تکمیل یافت.
 
در همین حال، در برخی نواحی مانند آسیای غربی، «عصر مس» به هزاره پنجم و چهارم پیش از میلاد نیز اطلاق می‌شود زیرا استفاده از ابزارهای مسی که دوره‌ای از پیشرفت بشر را بشارت می‌داد، آغاز شد.
باستان‌شناسان اسرائیل گفته‌اند برخی از آثار بدست آمده در شمال اورشلیم می‌تواند مربوط به «عصر مس» باشد.
 
بر روی «شوعفات» که این آثار در آن بدست آمده، اکنون یکی از فاجعه بار‌ترین اردوگاههای پرجمعیت فلسطینی به همین نام قرار دارد که ده‌ها هزار فلسطینی را در دو قدمی اورشلیم، در خود جای داده است.
+9
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.