مجلس با کاهش حق فوق‌العاده ماموریت خارجی مقامات مخالفت کرد

نمایندگان مجلس ایران روز چهارشنبه، ۱۵ آذر با فوریت طرح کاهش حق فوق‌العاده ماموریت خارجی مقامات تا ۵۰ درصد مخالفت کردند.

۶۴ امضا کننده این طرح دو فوریتی درصدد بودند که با رای مثبت اکثریت مجلس حق فوق‌العاده ماموریت سفرهای خارجی برای مقامات و کارکنان را به ۶۴ درصد کاهش دهند.
 
این طرح در شرایطی ارائه شده که اقتصاد ایران براثر دور جدید تحریم‌ها، با مشکلات زیادی مواجه شده و حتی گفته شده است که بودجه سال ۹۲، نسبت به سال گذشته انقباضی‌تر خواهد بود
 
نیره اخوان، نماینده اصفهان و از طراحان این طرح در توضیح ارایه آن به ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری اشاره کرده و گفته است: نمایندگان موافق این طرح معتقدند با توجه به آنکه حق ماموریت سفرهای خارجی براساس یورو پرداخت می‌شود مبالغ دریافتی به ۵۰ درصد کاهش پیدا کند.
 
در ماده ۶۸ قانون خدمات کشوری که سال ۱۳۸۶ به تصویب رسیده به پرداخت‌های فوق‌العاده‌ برای سفرهای خارجی مقامات،‌ روسای دانشگاه‌ها، مدیران و کارکنان اشاره شده است.
 
به گفته نیره اخوان، با این کار می‌توان این پیام را به مردم مخابره کرد که با توجه به برنامه کلی اقتصاد مقاومتی در کشور، مقامات هم در کنار وجود مشکلات تامین ارز دانشجویی و دارویی با آنها همدردی کرده و خواهان کاهش حق ماموریت خود هستند.
 
عیوض حیدرپور، نماینده شهرضا نیز در موافقت با این طرح کاهش فوق‌العاده حق ماموریت سفرهای خارجی مسئولان و کارکنان را اقدامی نمادین معرفی کرده و گفته است که نمایندگان می‌توانند با تصویب این طرح به نوعی همدردی با برخی افراد در جامعه مانند بیماران را اعلام کنند که به علت مشکلات اقتصادی و ارزی به سختی قادر به تهیه دارو هستند.
 
به گفته این نماینده، همه باید تلاش کنند با توجه به وضعیت ارزی در حد یک دلار هم صرفه‌جویی کنند.
 
به زعم آقای حیدرپور تمام هزینه‌های افرادی که به ماموریت‌های خارجی می‌روند از سوی سازمان اعزام کننده پرداخت می‌شود و آنها حقوق خود را هم دریافت می‌کنند به همین خاطر دلیلی برای حق ماموریت فوق‌العاده وجود ندارد.
 
اما غلامرضا کاتب، نماینده گرمسار در مخالفت با فوریت طرح کاهش حق ماموریت سفرهای خارجی آن را با توجه به عمر باقیمانده دولت و «بی‌علاقه بودن نمایندگان به سفر خارجی» موجب وهن جایگاه مجلس دانسته است.
 
آقای کاتب می‌گوید: اگر دو فوریت این طرح از سوی نمایندگان تصویب شود حداقل۱۰ روز در مجلس طول می‌کشد و یک ماه نیز زمان می‌خواهد تا به دولت برود که به زعم او در شرایطی که مردم حل مشکلات اقتصادی را از نمایندگان می‌خواهند عاقلانه نیست.
 
بعد از صحبت مخالفان و مخالفان، سرانجام برای دو فوریت آن رای‌گیری شد که از مجموع ۲۱۰ نماینده حاضر، ۸۶ نماینده به آن رای منفی دادند و ۶۸ نفر هم موافقت خود را با طرح اعلام کردند.
 
شهریورماه امسال، موسی قربانی، نماینده مجلس در گفت‌وگویی با خبرگزاری دانشجو، اعلام کرد که «حق ماموریت سفرهای خارجی بر اساس آیین‌نامه سفرهای خارجی برای وزرا و نمایندگان، در هر روز ۱۳۰ دلار است.»
 
به گفته او در سال‌های گذشته نمایندگان بیشتر خواستار سفر به کشورهای اروپایی بودند و در حال حاضر بیشتر سفر نمایندگان به روسیه، ژاپن و کره است.
 
محمدرضا باهنر که امروز ریاست مجلس را برعهده داشت برای یک فوریت طرح هم رای گیری کرد که بار دیگر اکثریت نمایندگان به آن رای منفی دادند تا این طرح به صورت عادی در دستور کار مجلس قرار بگیرد.
 
نیره اخوان در حالی خواستار کاهش حق ماموریت مقامات و نمایندگان در راستای «اقتصاد مقاومتی» شده که اوایل مرداد و به فاصله چند روز بعد از اعمال تحریم‌های تازه غرب علیه ایران،  چند نماینده مجلس درخواست کردند ستادی برای حل مشکلات اقتصادی تشکیل شود که از تمام نهادهای حکومتی در آن نماینده‌ای حضور داشته باشد و این ستاد دارای اختیارات خاص برای راهبرد «اقتصاد مقاومتی» در برابر تحریم‌ها باشد.
 
«اقتصاد مقاومتی» چندی پیش برای اولین بار از سوی آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی مورد تاکید قرار گرفت. او در توضیح اقتصاد مقاومتی گفته است: مردمی کردن اقتصاد با اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ و توانمندسازی بخش خصوصی، کاهش وابستگی به نفت، مدیریت مصرف، استفاده حداکثری از زمان، منابع و امکانات، و حرکت براساس برنامه و پرهیز از تغییر ناگهانی قوانین و سیاست‌ها از ارکان اقتصاد مقاومتی به‌شمار می‌روند.
 
ضعیت اقتصادی ایران از ابتدای امسال با نوسان دایمی، کمبود بعضی از کالاها، دارو و افزایش قیمت انواع ارز مواجه شده است. این نوسانات از مهرماه شدت گرفته است. در این مدت دولت و نمایندگان مجلس لوایح و طرح‌های مختلفی برای کنترل بازار ارایه کرده‌اند که در این راستا ارز غیر رسمی حذف و واردات بعضی از «کالاهای لوکس» هم ممنوع شده است.
 
دور جدید تحریم‌ها با این هدف اعمال شده که ایران از برنامه هسته‌ای خود دست بردارد. کشورهای غربی، ایران را به تلاش برای ساخت سلاح اتمی تحت پوشش برنامه صلح‌آمیز هسته‌‌ای متهم می‌کنند، ایران اما این اتهام را رد می‌کند.

+26
رأی دهید
-27

nashmeili - آمستردام - هلند
تا آخوند کفن نشود این وطن وطن نشود از ما گفتن.
‌چهارشنبه 15 آذر 1391 - 19:52
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
خوب معلومه اینها نون را از کاسه ملت میدزند که نون تو کاسه همدیگر بذراند.
‌پنجشنبه 16 آذر 1391 - 06:27
exam292 - تهران - ایران
انشاالله از آخرین حربه ی آمریکا، که سخت ترین فشار اقتصادیست که بر ملت ایران اعمال می شود مثل هشت سال دفاع مقدس پیروز و سربلند بیرون خواهیم آمد...
‌پنجشنبه 16 آذر 1391 - 12:01
kobalt - کرج - ایران
این بیچاره ها چندین ماهه که حق الانگشت ومابالتفاوت فرهنگی شون رو دریافت نکردن.
‌پنجشنبه 16 آذر 1391 - 13:43
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.