احمدینژاد آخرین لایحه بودجه را هم با تاخیر به مجلس میبرد
نادر قاضیپور، نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز پانزدهم آذر (پنجم دسامبر) نسبت به تاخیر در ارائه لایحه بودجه سال ۱۳۹۲ خورشیدی به مجلس تذکر داده و علی لاریجانی، رئیس مجلس هم تذکر او را وارد دانسته است.
بنابر آئین نامه داخلی مجلس، دولت موظف است لایحه بودجه را پیش از پانزدهم آذر هر سال به مجلس ارائه کند تا نمایندگان فرصت بررسی و تصویب این لایحه را پیش از شروع سال جدید خورشیدی داشته باشند.
در هفت لایحه بودجه ای که آقای احمدی نژاد تاکنون به مجلس برده غیر یک بار که روز ۱۷ دی در سال ۱۳۷۸ و با ۳۲ روز تاخیر به مجلس ارائه شد، تقدیم لایحه در بقیه موارد همواره تاخیرهای طولانی داشته است.
تاخیرهای طولانی احمدینژاد
آقای قاضی پور که امروز در مجلس به دولت تذکر داده است سال گذشته هم در همین روزها نسبت به "تخلف دولت از قانون ارائه لایحه بودجه" تذکره داده و آقای لاریجانی هم همچون امسال تذکر او را وارد دانسته بود.
در سال های اخیر که آقای احمدی نژاد لایحه بودجه را با تاخیر به مجلس فرستاده، نمایندگان به دلیل نداشتن فرصت کافی ناچار بوده اند برای دو ماه اول سال، بودجه موقت تصویب کنند تا برای بررسی و تصویب لایحه بودجه زمان داشته باشند.
پس از انقلاب بهمن ۵۷ لایحه بودجه به جز در دولت های آقای احمدی نژاد عمدتا به موقع به مجلس ارائه شده است.
در پی تاخیر پی در پی دولت آقای احمدی نژاد در ارائه لایحه بودجه، مجلس هشتم، با اصلاح آئین نامه داخلی مجلس، دولت را موظف کرد تا نیمه آذر ماه هر سال لایحه بودجهاش را ارائه کند.
بودجه سال آینده ایران، آخرین لایحه بودجهای است که دولت محمود احمدی نژاد ارائه خواهد کرد
از زمان تغییر اصلاح آئین نامه داخلی مجلس و الزام قانونی دولت به ارائه لایحه در زمان تعیین شده، دولت تاکنون این قانون را اجرا نکرده است.
برخی از منتقدان دولت محمود احمدی نژاد تاخیر مکرر دولت در ارائه لایحه بودجه را اقدامی عمدی دانسته و گفته اند که هدف رئیس جمهوری، محدود کردن فرصت نمایندگان مجلس برای بررسی و مذاکره در باره لایحه و در نتیجه، جلوگیری از اعمال نظر در خواسته های دولت بوده است.
لایحه "به شدت انقباضی"
دولت ایران هنوز به اعتراض نماینده مجلس و تایید آن سوی رئیس مجلس واکنشی نشان نداده است.
پیش از این یک مقام دولت ایران گفته بود که لایحه بودجه سال آینده این کشور "به شدت انقباضی" خواهد بود.
منبع اصلی و عمده درآمد دولت ایران، برخلاف اغلب کشورهای توسعه یافته که از محل مالیات تامین می شود، پول حاصل از فروش نفت خام این کشور است.
در چنین شرایطی با تحریم نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا، درآمدهای این کشور به شکل بی سابقه ای کاهش یافته است.
پس از تصویب لایحه بودجه سال ۱۳۹۲ خورشیدی و تبدیل لایحه بودجه به قانون، نیمی از زمان اجرای آن در دولت آقای احمدی نژاد و نیمی دیگر در دولت آینده این کشور خواهد بود که انتخاب رئیس جمهوری جدید، کار خود را آغاز می کند.