درمانهای طبیعی لوپوس
لوپوس یک بیماری خودایمنی است و علامت مهم آن ایجاد بثورات پوستی پروانهای شکل روی بینی و صورت و زخم در دهان و خستگی و ورم مفاصل می باشد. البته هیچ درمان قطعی برای لوپوس در حال حاضر وجود ندارد، اما می توان با انجام کارهای زیر، بیماری خود را تا حدی درمان و آن را کنترل کرد.
1- می توانید از گیاهانی مانند آلوئه ورا استفاده کنید که به نوعی پاک کننده خون است و باعث سم زدایی از خون می شود.
هم چنین برای کاهش التهاب این بیماری می توانید از روغن بذرکتان و اسیدهای چرب امگا 3 استفاده کنید.
2- مکملDHEA استفاده کنید. DHEA نوعی هورمون است که توسط غده آدرنال (فوق کلیه) تولید می شود. خانم ها باید روزانه 15 تا 25 میلی گرم از این مکمل مصرف کنند و آقایان باید روزانه 50 میلی گرم از آن استفاده کنند. توصیه می شود که مصرف این مکمل حتما با تایید و تجویز پزشک باشد.
3- انجام طب سوزنی تحت نظر متخصص مربوطه توصیه می شود. طب سوزنی سبب کاهش درد و افزایش گردش خون در بدن می شود و اثرات سوء این بیماری را کمتر می کند.
4- انجام فعالیت بدنی به میزان 3 تا 5 روز در هفته توصیه می شود. ورزش سبب افزایش مقاومت بدن می شود و به سم زدایی بدن نیز کمک می کند.
5- برای کاهش درد مفاصل می توانید از روغن های درخت سدر و درخت کاج استفاده کنید. همچنین می توانید با ریختن یک قطره بابونه در کف دست آرام شوید. برای کاهش بثورات پوستی پروانه ای شکل روی بینی انجام حجامت توصیه می شود تا اثرات آن کمتر شود.
تذکر
قبل از انجام درمان های طبیعی لوپوس حتما با پزشک مشورت کنید تا در صورت صلاحدید پزشک این موارد را انجام دهید.
از توقف طولانی مدت در برابر نور خورشید جدا خودداری کنید، زیرا بسیاری از افراد مبتلا به بیماری لوپوس، حساسیت زیادی نسبت به نورخورشید دارند
توصیه های مفید برای بیماران مبتلا به لوپوس
- بیماران مبتلا به لوپوس باید بدانند که ورزش برای آنها بسیار ضروری است، زیرا ورزش سبب حفظ قابلیت انعطاف پذیری عضلات در آنها می شود.
- کنترل استرس و اضطراب در بیماران لوپوس بسیار حائز اهمیت است. در مواقع استرسزا حتما نفس عمیق بکشید. سعی کنید با تمرکز بر روی مسائل آرامش بخش، از شرایط استرسزا دور شوید. استرس وضعیت بیماران لوپوسی را بدترمی کند و درد آنها را به مراتب افزایش می دهد. بیماران لوپوسی باید راه های کنترل استرس را بلد باشند.
- اگر چه ورزش برای بیماری لوپوس بسیار ضروری است، اما بیماران باید در نظر داشته باشند که حین ورزش کردن از مفاصل خود در برابر آسیب های احتمالی محافظت کنند. اگر ورزشی را انجام می دهید که دردهای عضلانی شما را بدتر می کند، فورا آن را متوقف کنید و سعی کنید ورزش های سبک تری را برای خود انتخاب کنید، اما به یاد داشته باشید که نباید بی تحرک باشید.
- از توقف طولانی مدت در برابر نور خورشید جدا خودداری کنید، زیرا بسیاری از افراد مبتلا به بیماری لوپوس، حساسیت زیادی نسبت به نورخورشید دارند.
- برنامه غذایی خود را تغییر دهید و از برنامه غذایی پیروی کنید که به مقدار زیادی حاوی امگا 3 باشد. روغن های حاوی امگا 3 را مصرف کنید، مثل روغن دانه کتان یا روغن ماهی و آجیل. مطالعات نشان داده اند که روغن امگا 3، التهاب بدن (مثل التهاب مفاصل) را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد.
- اگر فردی هستید که مبتلا به لوپوس می باشید و قصد باردارشدن دارید، حتما قبل از اقدام به بارداری با پزشک خود مشورت کنید. همانطورکه می دانید سطح هورمون بدن خانم ها در طی دوران حاملگی تغییر می کند. پزشک شما می تواند بهترین زمان باردار شدن را با توجه به بیماری تان به شما بگوید. بعد از بارداری هم با پزشک خود در ارتباط باشید تا از بدترشدن بیماری لوپوس در طول دوران بارداری تان جلوگیری شود.
- به مقدار کافی استراحت کنید. افراد مبتلا به لوپوس در طول شبانه روز نیاز به چرت زدن دارند تا خستگی را از خودشان دور کنند. مناسب ترین میزان خواب در طول شبانه روز برای یک فرد مبتلا به بیماری لوپوس بین 8 تا 10 ساعت می باشد.
- از موادغذایی حاوی گوگرد مانند پیاز، تخم مرغ و سیر بیشتر استفاده کنید، زیرا توانایی بدن را برای جذب کلسیم بالا می برد. کلسیم برای حفظ و استحکام استخوان ها ضروری است. دیگر مواد غذایی مفید برای افراد مبتلا به لوپوس عبارتند از : سبزیجات برگ دار، میوه های تازه و روغن زیتون، روغن کانولا و غلات سبوس دار و ماهی و آناناس.
از محصولات لبنی، گوشت قرمز، سیب زمینی، گوجه فرنگی و فلفل کمتر استفاده کنید، زیرا این مواد غذایی علایم بیماری لوپوس را بدتر می کنند.
- به طور مرتب، آزمایش چکآپ بدهید. این کار در جلوگیری از گسترش لوپوس به سایر اندام های بدن نقش مهمی دارد.
- سیگار نکشید و الکل مصرف نکنید، زیرا بیماری لوپوس را بدتر می کنند.
- بیماری لوپوس مقاومت بدن بیمار را کم می کند. بنابراین به افراد مبتلا به لوپوس توصیه می شود تا از تماس با افراد بیمار دوری کنند.
- خودسرانه آنتی بیوتیک مصرف نکنید، مگر با تجویز پزشک.
- می توانید با افزایش اطلاعات خود درباره بیماری لوپوس، شیوه های مراقبت از خود را یاد گیرید تا هم اثرات سوء بیماری را کاهش دهید و هم بتوانید با کنترل صحیح بیماری خود، کیفیت زندگی خود را ارتقا بخشید.