ارتش آمریکا شکار هواپیمای بدون سرنشین توسط سپاه پاسداران را تکذیب کرد
کشورهای خاورمیانه هواپیماهای نوع اسکنایگل را برای مصارف مختلفی به کار میگیرند
آمریکا سرنگونی هواپیمای بدون سرنشین این کشور توسط سپاه پاسداران ایران را تکذیب کرده است.
پیش از این فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران گفته بود که یک فروند هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی توسط یگان های پدافندی این نیرو "گرفتار و در اختیار گرفته شد."
ساعاتی بعد از این گزارش، سخنگوی مرکز فرماندهی ناوگان پنجم آمریکا مستقر در بحرین گفته است که یروی دریایی ایالات متحده تمامی هواپیماهای بدون سرنشین خود در منطقه خاورمیانه را شمارش کرده و هیچیک از این هواپیماها از جمله هواپیماهای نوع اسکنایگل که ایران مدعی شکار آن شده، مفقود نشده است.
سخنگوی مرکز فرماندهی ناوگان پنجم آمریکا همچنین اظهارات فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در مورد تجاوز هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی به حریم فضایی ایران را تکذیب کرده و گفته است که عملیات نیروی دریایی آمریکا در منطقه خلیج فارس منحصرا در آب های بین المللی صورت می گیرد.
منابع خبری ایران خبر سرنگونی هواپیمای بدون سرنشین را از نوع اسکنایگل توصیف کرده آن را به طور گسترده منتشر کردندو
تلویزیون ماهواره ای عرب زبان "العالم" متعلق به دولت ایران، تصویری از فرماندهان سپاه پاسداران را هم نشان داده که در حال بازرسی یک فروند هواپیمای بدون سرنشین هستند که سالم به نظر می رسد.
در گزارش های منابع خبری ایران آمده است که این هواپیمای بدون سرنشین "در روزهای اخیر" به عملیات گشت زنی و جمع آوری اطلاعات مشغول بود. با این همه اما مشخص نیست که این هواپیما در چه نقطه ای و به چه نحوی سقوط کرده یا سرنگون شده است.
هواپیمای بدون سرنشین اسکن ایگل حدود یک متر و بیست و پنج سانتیمتر طول دارد و توسط شرکت آمریکایی بوئینگ تولید می شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، تعدادی از کشورهای خاورمیانه هم دارای این نوع هواپیما هستند و آن را در انواع ماموریت ها از جمله حفظ امنیت سکوهای نفتی خود در منطقه خلیجفارس به کار می گیرند.
خبر سقوط یا سرنگونی هواپیمای اسکن ایگل، نخستین گزارش در مورد برخورد نیروهای نظامی جمهوری اسلامی با هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی نبوده است.
ماه گذشته، منابع خبری جمهوری اسلامی گزارش کردند که هواپیماهای نیروی هوایی سپاه پاسداران به سوی یک فروند پهپاد جاسوسی آمریکایی از نوع پردیتور که به حریم هوایی ایران نزدیکی شده بود شلیک کرده و هواپیما مجبور شده است منطقه را ترک کند.
وزارت دفاع آمریکا تیراندازی به سوی این هواپیمای بدون سرنشین را تایید کرد اما افزود که این حادثه زمانی روی داد که پهپاد آمریکایی بر فراز آب های بینالمللی پرواز می کرد و در این حادثه، به این هواپیمای بدون سرنشین آسیبی نرسید.
همچنین، سال گذشته، منابع ایرانی اعلام کردند که یک فروند پهپاد جاسوسی متعلق به سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا - سیا - را که از مرز شرقی ایران وارد این کشور شده بود هدف قرار گرفته. گزارش های بعدی حاکی از آن بود که ایران توانسته این هواپیما را با اندکی خسارت به زمین بنشاند و با بررسی آن، ساخت هواپیماهای مشابه را امکانپذیر کند.
مقام های ایرانی آن زمان گفتند که پهپاد سرنگون شده در شرق ایران از نوع رادار گریز بود و مقامات آمریکایی، با تایید اینکه این هواپیما به منظور انجام ماموریت شناسایی در مورد فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی وارد فضای ایران شده بود.
آمریکا خواستار بازگرداندن این هواپیما از سوی ایران شده بود.