"اس ام اس" بیست ساله شد

بیست سال از ارسال اولین پیام کوتاه تلفنی یا "اس ام اس" گذشت. ایده‌ای که ابداع‌کنندگان آن هرگز تصور نمی‌کردند تا این اندازه فراگیر و جهانی شود. حالا در هر دقیقه در جهان بیش از ۱۸ میلیون اس ام اس ردوبدل می‌شود.
 

سوم دسامبر ۱۹۹۲، نیل پاپ‌ورت، مهندس جوان ۲۲ ساله ‌در برک شایر انگلستان، در وسط مهمانی کریسمس با گوشی تلفن همراه خود پیغامی کوتاه را برای ریچارد جارویس، رئیس خود در کمپانی "وودا فون" نوشت. او در ۲ کلمه نوشت: «کریسمس مبارک.»

و این جمله‌ی کوتاه اولین اس ام اس یا همان پیام کوتاه تلفنی تاریخ شد. سرویس پیام کوتاه به گفته‌ی کارشناسان از مهم‌ترین "انقلاب‌های تکنولوژیک" و نقطه‌ی عطفی در تاریخ تلفن همراه به شمار می‌رود.
 
نیل پاپ‌ورت بعدها خود اعتراف کرد که هرگز فکر نمی‌کرد که استفاده‌ی از سیستم پیام کوتاه تلفنی تا این اندازه محبوب و فراگیر شود. او در پانزدهمین سالگرد "اس ام اس" گفت: «آن زمان من مهندس جوانی بودم که درباره‌ی قابلیت‌های تکنولوژی فعالیت داشتم. روزی که به ایده‌ی اس ام اس فکر کردیم، تصورمان این بود که این راه هوشمندانه‌ای برای کارمندان شرکت‌های مربوط به فن‌آوری است که در داخل شرکت به جای تلفن زدن به‌هم، برای هم پیغام کوتاه بفرستند.»
 
این مهندس جوان که ایده‌ی ساده‌اش به یکی از اثرگذارترین رخ‌داد‌های عصر دیجیتال تبدیل شد، تاکید کرده بود: «آن زمان فکر نمی‌کردم این ایده جهانی شود و مشتریان تلفن همراه در سراسر دنیا از آن استفاده کنند. آن زمان به نظرم ایده‌ی ساده‌ی تیم ما خیلی اتفاق بزرگی نمی‌آمد.»
 
چندسال قبل‌تر در سال ۱۹۸۴ متی مکونن، مهندس فنلاندی جوان سرویسی بسیار مشابه به "اس ام اس" را اختراع کرد، اما از آن‌جایی که هرگز این ایده‌ی خود را به شکل رسمی ثبت نکرد، نام او نه به عنوان ابداع‌کننده و نه به عنوان اولین فرستنده‌ی پیغام کوتاه تلفنی در جایی ثبت نشده و به رسمیت شناخته نمی‌شود.
 
اس ام اس اگرچه در دهه‌ی ۱۹۹۰ هنوز آن‌قدرها فراگیر نشده بود، اما با آغاز سال ۲۰۰۰ با شدت افزایش یافت و حالا خیلی از نوجوانان فعلی اصلا تصوری از سال‌های اول تلفن همراه که چیزی به اسم اس ام اس وجود نداشت، ندارند.
 
فیلیپینی‌ها، بزرگ‌ترین ملت علاقه‌مند به اس ام اس
 
در حال حاضر در هر دقیقه در جهان ۱۵ میلیون اس ام اس ردوبدل می‌شود و شرکت‌های ارائه دهنده‌ی خدمات تلفن همراه بخش مهمی از درآمدهای کلان خود را از سیستم اس ام اس کسب می‌کنند.
 
در سال ۲۰۱۱ اس ام اس به تنهایی بیش از ۶/ ۱۱ میلیارد دلار در جهان درآمدزایی داشته است.
 
آمار نشان می‌دهد که مردم فیلیپین بیش از هر ملت دیگری معتاد و علاقه‌مند به اس ام اس هستند. به طور متوسط هر یک از دارندگان تلفن همراه در فیلیپین روزی ۲۷ اس ام اس ردوبدل می‌کند.


  
در سال ۲۰۱۱ اس ام اس به تنهایی بیش از ۶/ ۱۱ میلیارد دلار در جهان درآمدزایی داشته است.

 

 
اگرچه حالا با فراگیر شدن استفاده از تلفن‌های هوشمند و امکانات دیگر ارسال پیام کوتاه، که این گوشی‌ها در اختیار کاربر قرار می‌دهند، محبوبیت "اس ام اس" کمی کاهش داشته است، اما هنوز هم محبوب‌ترین و رایج‌ترین شیوه‌ی ارسال پیام‌های کوتاه تلفنی اس ام اس است که حالا ۲۰ ساله شده است.
 
در ایران استفاده از سرویس پیام کوتاه تلفنی اولین بار در سال ۱۳۸۱ به بهره‌برداری رسیده و به سرعت رایج شد. آمار مخابرات ایران نشان می‌دهد که روزانه بیش از ۲۲ میلیون اس ام اس در ایران ردوبدل می‌شود که این ارقام در اعیاد و مناسبت‌های خاص، بیشتر هم می‌شود.

+40
رأی دهید
-16

Ghooloo - آبادان - ایران
یک سوال، دوستانی که با نرم افزار‌های کامپیوتری آشناهی دارند، کسی‌ میداند چگونه یک فایل پی‌دی‌اف (pdf) رو می‌شه به داک یا ورد (doc ya word) تبدیل کرد که قابل عوض کردن مطلب (edit) باشه؟؟
دوشنبه 13 آذر 1391 - 18:01
Sappho - اصفهان - ایران
ماه تولدمون مبارک اس ام اس جون !! اگویی چند روز بیشتر با من اختلاف سنی نداری !! من کلا دوست دارم حداقل تو ماه تولدم محبت و حرفای قشنگ دریافت کنم !! برعکس چند ساله بدترین دعواها و وحشتناکترین اتفاقا ودلگیرترین لحظه ها دقیقا از اول آذر شروع میشه و تا قلب آذر که روز تولدم باشه سرمستم میکنه !! اینم از هدیه هایی که من از اول ماه تا حالا دارم دریافت می کنم ! Happy Birth Month به همه ی متولدین آذر سایت !!
دوشنبه 13 آذر 1391 - 23:09
ali-dk - لونگبو - دانمارک
https://www.convertmypdftoword.com / سلام ابدان ایران این سایت را که گذشتم را باز کنید در این سایت میتوانید پی‌دی‌اف را به ورد تبدیل کنید ، امید ورم موفق باشید
‌سه شنبه 14 آذر 1391 - 00:20
globalcitizen - گوتنبرگ - سوئد
یادمه یه کاری می‌کردم خیلی‌ حال میداد قبلنا که ایران بودم. البته شانس آوردم کاری دستم نداد، چون از اون آخوندهای وحشی هرچی‌ بر میاد. وقتی‌ مخابرات اس‌ ‌ام اس‌ میزد و این مناسبت‌های مسخره عربی‌ رو تبریک میگفت، جواب می‌دادم به اون مرکزی که پیغام رو فرستاده بود و هرچی‌ از دهانم در میومد می‌گفتم به مستقیماً به همون مناسبت. کسی‌ هم چیزی نمی‌گفت چون کسی‌ نمیخوند اگه کسی‌ مثل من جواب میداد. یعنی‌ متوجه نمیشدن در واقع. چه حسّ خوبی بود
‌سه شنبه 14 آذر 1391 - 04:31
Ghooloo - آبادان - ایران
ali-dk - لونگبو - دانمارک. ممنونم از لطفت ولی‌ نمی‌شه! مشکل تو اینه که متن پی‌دی‌اف به فارسی است و هیچ برنامه‌ای اونو ساپورت نمی‌کنه. با اینکه آفیس (Office) به فارسی‌ هم دارم و چند تا برنامه کنورت (convert) هم اینستال کردم ولی‌ کلمات فارسی بعد از کنورت (convert) ناخوان میشود. به هر حال ممنونم از توجه ت اگر چیزی پیدا کردی یه ندا بده، مرسی‌
‌سه شنبه 14 آذر 1391 - 14:40
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.