محسن رضایی: رقیب اصلی دولت آینده، فقر و تحریمهای اقتصادی است
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفت و گو با یک روزنامه داخلی گفته که نمره دولت های ۲۰ سال گذشته زیر ۱۲ است و تاکید کرده که رقیب اصلی دولت آینده، فقر و مشکلات اقتصادی و تحریم های خارجی است.
آقای رضایی که با شماره روز دوشنبه، ششم آذرماه، روزنامه اصلاح طلب «ابتکار» گفت و گو کرده است، عملکرد دولت های اکبر هاشمی رفسنجانی، محمد خاتمی و محمود احمدی نژاد را «متوسط» ارزیابی کرده و گفته است که سه رییس جمهوری قبلی ایران در چهار سال اول فعالیت خود «عملکرد خوبی» داشته اند و «نمره آنها بالای ۱۵ بوده است» ولی همگی این افراد در دوره دوم ریاست جمهوری خود «بد عمل کرده و نمره ضعیفی کسب کرده اند.»
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، میانگین نمره هشت ساله دولت های جمهوری اسلامی ایران را «زیر ۱۲» دانسته و گفته است: «این نشان می دهد که دولت ها در ایران ظرفیت بیش از چهار سال حضور در عرصه قدرت را نداشته اند و اگر در همان پایان دوره چهار ساله اول، قدرت به دولت بعدی منتقل می شد شاید برآیند عملکرد کلی دولت های گذشته و شرایط ایران خیلی بهتر از وضعیت موجود بود.»
آقای رضایی در ارزیابی خود، دوران ریاست جمهوری آیت الله علی خامنه ای را به دلیل اینکه وی در حال حاضر رهبر جمهوری اسلامی است نادیده گرفته است. محمود احمدی نژاد نیز در دوران رقابت بر سر کسب مقام ریاست جمهوری، تمام دولت های ایران به جز دوران آیت الله خامنه ای را به ضعف و عقب ماندگی متهم کرد.
محسن رضایی که در مصاحبه روز دوشنبه خود گفته است در حال «رایزنی و مشورت» برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ است، تاکید کرده که «رقیب اصلی دولت آینده، یک فرد یا یک جناح نیست. رقیب اصلی دولت آینده، فقر و مشکلات اقتصادی داخلی و تحریم ها و توطئه های خارجی است.»
انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار است روز ۲۴ خردادماه سال آینده برگزار شود و از محسن رضایی به عنوان یکی از نامزدهای اصولگرایان در این انتخابات نام برده می شود. آقای رضایی در سال ۱۳۸۸ در انتخابات دهم ریاست جمهوری شرکت کرد ولی به گزارش وزارت کشور، فقط ۶۷۸ هزار و ۲۴۰ رای به دست آورد.
وی در اظهارات خود در آن سال اعلام کرد در صورتی که محمود احمدی نژاد برای بار دوم به مقام ریاست جمهوری برسد، کشور در پرتگاه قرار خواهد گرفت. به رغم اینکه محسن رضایی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری اعتراض کرد ولی پس از درخواست رهبر ایران برای مشخص کردن صف نامزدها از مخالفان نتایج این رای گیری، ادعای خود را پس گرفت.
محسن رضایی در گفت و گوی خود با روزنامه ابتکار، «۴۰ درصد از تورم موجود» در ایران را ناشی از تحریم های اقتصادی آمریکا و اتحادیه اروپا دانسته و گفته است که «سوء مدیریت و پس از آن سوء استفاده گروهی از افراد و دلالان و نظام اداری کشور از شرایط هرج و مرج های پیش آمده، در حدود ۶۰ درصد در بروز نابسامانی اقتصادی کنونی دخیل بوده است.»
اشاره دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به افزایش شدید قیمت انواع ارزهای خارجی در ایران طی ماه های گذشته و تشدید گرانی کالاها و خدمات اساسی است.
وی گفته است که «برخورد سیاسی- امنیتی با اقتصاد باید پایان یابد و برخوردهای دستوری با بازار، اقتصاد را از مسیر خودش بیشتر منحرف می کند.»
آقای رضایی در ادامه به موضوع سیاست خارجی ایران نیز پرداخته و گفته که «راه موفقیت در سیاست خارجی این است که هم از انفعال پرهیز کنیم و هم از ماجراجویی.»
وی گمانه زنی رسانه های بین المللی درباره مذاکره مستقیم میان ایران و آمریکا را رد کرده و گفته که «این فضاسازی به ضرر ایران تمام شد.» با این حال، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرده که باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، «الان قاعدتا باید به سمت مذاکره و ارائه پیشنهادهایی در این راستا گام بردارد.»
آقای رضایی در بخش دیگری از سخنان خود، خواستار توافق با تمام کشورهای گروه پنج به علاوه یک بر سر پرونده هسته ای ایران شده و تاکید کرده است: «برای ایران فایده ای ندارد که تنها با یکی از کشورهای عضو پنج به علاوه یک به توافقی برسد»، چرا که به اعتقاد وی، «اگر ایران در خارج از پنج به علاوه یک با آمریکا یا هر کدام از اعضاء توافقی کند، در صورت ارائه در شورای امنیت قطعا روسیه یا چین وتو می کنند و بی نتیجه می شود.»
این اظهارات در حالی بیان می شود که بر خلاف آمریکا، فرانسه، آلمان و بریتانیا که خواهان تشدید تحریم ها بر ضد برنامه هسته ای ایران بوده اند، روسیه و چین در سال های اخیر با تشدید این تحریم ها مخالفت نشان داده اند.
در عین حال، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، روز دوازدهم نوامبر در گفت و گو با روزنامه بریتانیایی «فایننشیال تایمز» گفت که کشورش از مذاکره رو در روی ایران و آمریکا بر سر پرونده هسته ای تهران استقبال می کند.
محسن رضایی می گوید که حرف های مقامات روسیه، «سیاسی است و پشتوانه ای ندارد» و افزوده است: «به محض اینکه مذاکره میان ایران و آمریکا شروع شود خود همین روس ها شروع به ایجاد مشکل و بهانه جویی می کنند. از این روز دروازه ما به بازسازی روابط بین الملل باید پنج به علاوه یک باشد.»
ایران با گروه پنج به علاوه یک بر سر پرونده هسته ای خود مذاکره می کند ولی گفت و گوهای طرفین از تابستان امسال قطع شده است. احتمال می رود دور تازه مذاکرات، ماه آینده از سر گرفته شود.