رئیس مجلس ایران پس از دیدار از لبنان و سوریه، وارد ترکیه شد

علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران که پس از آتش بس میان اسرائیل و حماس در نوار غزه، به لبنان و سوریه سفر کرده بود، در آخرین مرحله از سفر منطقه ای خود وارد ترکیه شده است.

رئیس مجلس ایران پس از دیدار از لبنان و سوریه، وارد ترکیه شد

رئیس مجلس ایران پیش از سفر به ترکیه در یک کنفرانس خبری در بیروت گفته بود که "ما با ترکیه درباره موضوع سوریه اختلاف‌نظر داریم . . . ما معتقدیم باید موضوع سوریه به دور از مناقشات بیرونی با یک همگرایی حل و فصل شود."

اختلاف نظر ایران و ترکیه بر سر تحولات سوریه در ماه های اخیر جدی و عمیق بوده است. ایران تلاش می کند تا با تقویت بشار اسد رئیس جمهور سوریه، مانع فروپاشی حکومت فعلی سوریه شود اما ترکیه رسما از مخالفان آقای اسد حمایت کرده و میزبان گروه های سیاسی و شخصیت های مخالف حکومت سوریه شده است.

آقای لاریجانی گفته بود که ایران تلاش می کند اختلاف نظرها با ترکیه را به یک راه حل دو طرفه برساند.

تاره ترین موضوع مورد اختلاف دو کشور، استقرار تجهیزات دفاع ضدموشکی ناتو در مرز ترکیه با سوریه است که ایران مخالفتش را با آن اعلام کرده است.

رئیس مجلس ایران در دمشق و بیروت چه کرد؟

سفر علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران به کشورهای سوریه، لبنان و ترکیه دیدار بلندپایه‎ترین مقام ایرانی از این کشورها از زمان درگیری اخیر میان اسرائیل و حماس در نوار غزه است.

حماس و کشورهای منتقد اسرائیل، همچون ایران، می‌گویند که طرف فلسطینی پیروز این درگیری بوده است.

آقای لاریجانی در سفر منطقه ای اخیرش حمایت ایران از گروه های فلسطینی را بار دیگر به شکل آشکاری‌تری اعلام و ارسال سلاح برای این گروه ها را نیز به شکل علنی تکرار کرده است. او در بیروت به خبرنگاران گفته بود که "اینک وقت ارسال سلاح به فلسطین است."

ایران پیش از این حمایت خود از گروه های فلسطینی را محدود به "حمایت های معنوی" عنوان می‌کرد.

در جریان درگیری اخیر میان اسرائیل و حماس، در پاسخ به حملات هوایی اسرائیل به غزه چند موشک فجر۵ به سمت اسرائیل، و از جمله به تل‌آویو شلیک شد که شش کشته بر جای گذاشت.

محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران گفته بود که ایران فناوری ساخت این موشک‌ها را در اختیار گروه‌های فلسطینی قرار داده است.

تلاش لاریجانی برای رفع اختلاف گروه‌های فلسطینی درباره سوریه

آقای لاریجانی در جریان سفر یک روزه به سوریه به غیر از دیدار با بشار اسد رئیس جمهور این کشور با رئیس مجلس و نمایندگان گروه‌های فلسطینی مقیم سوریه دیدار کرد.

آقای لاریجانی در دمشق به ستایش از حزب‌الله لبنان پرداخت که پیشتر همچون ایران از متحدان نزدیک حماس محسوب می شد.

ایران و حزب‌الله لبنان بر سر بحران سوریه با حماس اختلاف نظر پیدا کرده‌اند. سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان، در آغاز حملات اسرائیل به غزه گفته بود این گروه به دلیل شرایط سوریه توانایی رساندن کمک به غزه را ندارد.

رئیس مجلس ایران پس از دمشق وارد بیروت پایتخت لبنان شد و با رئیس مجلس این کشور که مطابق قانون اساسی از سیاستمداران شیعه انتخاب می شود، دیدار کرد.

دیدار با گروه های فلسطینی مقیم لبنان همانند برنامه سفر او به دمشق بخشی از هدف دیدارش از بیروت اعلام شده است.

آقای لاریجانی در بدو ورودش به بیروت در جمع خبرنگاران گفته بود که "حمایت از مردم فلسطین به عنوان یک هدف مهم دراستراتژی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد."

آخرین مرحله سفر آقای لاریجانی به لبنان دیدار او از آرامگاه عماد مغنیه از فرماندهان نظامی حزب الله لبنان بود.

عماد مغنیه از شخصیت های نزدیک به ایران محسوب می شد که زمستان ۱۳۸۶ در جریان یک انفجار در مشق کشته شد.

آقای لاریجانی که اینک در آخرین مرحله از سفر منطقه ای خود در استانبول ترکیه به سر می‌برد قرار است با شماری از مقام های سیاسی ترکیه دیدار کند.

رئیس مجلس ایران را یک گروه شش نفره از نمایندگان مجلس شورای اسلامی همراهی می‌کنند.

+22
رأی دهید
-47

persiangulf2535 - لند‌ن - انگلیس
مرتیکه اشغال رفته اونجا چه .....بخوره.
شنبه 4 آذر 1391 - 20:07
1k adame sadegh - تورنتو - کانادا
تو و ۴ برادر پست فطرت‌های جنایت کار و دزد و زمین خوار هایی هستید که دنیا هنوز به خودش ندیده.
یکشنبه 5 آذر 1391 - 01:51
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.