اعتراض شدید آلمان به افزایش اعدام در افغانستان

نماینده ویژه‌ی دولت آلمان در امور حقوق بشر از افزایش اعدام در افغانستان و شیوه‌ی اجرای آن به شدت انتقاد کرد. سازمان عفو بین‌الملل نیز دوم آذر ماه اعدام ۱۴ شهروند افغان طی دو روز گذشته را محکوم کرده است.
 

روز سه‌شنبه (۳۰ آبان/ ۲۰ نوامبر) حکم اعدام ۸ شهروند افغان پس از تایید رئیس جمهور افغانستان، حامد کرزای، اجرا شد. یک سخنگوی دولت افغانستان می‌گوید ۶ نفر دیگر نیز روز چهارشنبه به دار آویخته شده‌اند.
 
دولت آلمان ضمن اعتراض شدید به افزایش اعدام‌ها در افغانستان از حامد کرزای خواسته است هر چه سریعتر جلوی اجرای احکام دیگر را بگیرد.
 
بازگشت به شیوه‌های طالبان
 
مارکوس لونینگ، نماینده ویژه دولت آلمان در امور حقوق بشر، افزایش اعدام‌ها در افغانستان را ضربه‌ای شدید به روند تحولات در این کشور توصیف کرده است. او روز چهارشنبه (۲۱ نوامبر/ ۱ آذر) در گفتگو با "اشپیگل‌آنلاین" انتقاد کرد که افغانستان به جای تبدیل شدن به یک الگو در منطقه در حال بازگشت به شیوه‌های گذشته است.


 
مارکوس لونینگ، نماینده ویژه دولت آلمان در حقوق بشر

 

اشاره‌ی لونینگ به نمایش عمومی به دار آویخته شدن متهمان مربوط می‌شود که یادآور شیوه‌های مرسوم مجازات در دوران طالبان است.
 
تایید حکم مجازات ۱۶ زندانی افغان از سوی حامد کرزای ابتدای هفته‌ی جاری انجام شده است. دفتر ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرده است که این افراد به دلیل ارتکاب جرائمی نظیر تجاوز، سوء استفاده جنسی و قتل کودکان به مرگ محکوم شده‌اند.

هشدار عفو بین‌الملل
 
سازمان عفو بین‌الملل روز پنج‌شنبه (۲ آذر / ۲۲ نوامبر) با انتشار بیانیه‌ای از اجرای حکم اعدام ۱۴ زندانی افغان خبر داده و هشدار می‌دهد که در روزهای آینده اعدام‌های دیگری انجام خواهد شد.
 
به گزارش "اشپیگل آنلاین" اخبار و تصویرهای دلخراش به دار آویخته شدن محکومان افغان در زمانی منتشر می‌شود که دولت آلمان تمدید ماموریت نظامیان این کشور در افغانستان را به تصویب رسانده است. آلمان انگیزه‌ی این ماموریت را پشتیبانی از روند دموکراتیزه شدن افغانستان و حاکمیت قانون در این کشور عنوان می‌کند.
 
دولت آلمان قصد دارد هفته‌ی آینده گزارشی از روند پیشرفت در افغانستان منتشر کند که قرار است توجیه‌کننده ادامه‌ی حضور نظامیان آلمان و پرداخت سالانه ۴۳۰ میلیون یورو برای کمک به توسعه‌ی این کشور باشد.
 
تردید در مورد توانایی دستگاه قضایی افغانستان
 
اعدام‌های اخیر در افغانستان با اعتراض شدید نهادهای حقوق بشری از جمله دیده‌بان حقوق بشر و سازمان عفو بین‌الملل نیز روبرو شده است. این تشکل‌ها نسبت به ناتوانی دستگاه قضایی افغانستان برای تضمین محاکمه عادلانه متهمان ابراز نگرانی می‌کنند.
 
نماینده ویژه دولت آلمان در امور حقوق بشر به "اشپیگل آنلاین" می‌گوید که در مورد قانونی و عادلانه بودن محاکمه‌ها در افغانستان همچنان تردیدهای جدی وجود دارد.
 
ظاهرا کم‌سابقه بودن اجرای احکام اعدام در سال‌های گذشته، موج جدید به دار آویختن علنی محکومان را برجسته‌تر کرده است. به نوشته‌ی "اشپیگل‌آنلاین"، چنین برنامه‌هایی از زمان سقوط طالبان در سال ۲۰۰۱ فقط دو بار اجرا شده بود.
 
هم اکنون حدود ۲۰۰ زندانی محکوم به اعدام در زندان‌های افغانستان وجود دارند. دولت افغانستان می‌گوید احکام دیگری از سوی حامد کرزای تایید شده است.
 
برخی از محکومان از اسلام‌گرایان افراطی طالبان هستند. این گروه تهدید کرده‌ است که در صورت اجرای احکام اعدام اعضای زندانی‌اش دست به عملیات تلافی‌جویانه بزند. این تهدید به نگرانی‌های بین‌المللی در مورد افزایش درگیری‌های داخلی و بی‌ثباتی در افغانستان دامن زده است.

+43
رأی دهید
-11

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.