مالزی؛ بهشتی که جهنم شد

باید کمی به عقب برویم. کمی عقب‌تر تا معلوممان شود از کجا شد که مالزی به بهشت ایرانیان تبدیل شد. جمعیت ایرانی‌های دانشجو در مالزی حدودا 14 هزار نفر تخمین زده می‌شوند . با توجه به اینکه بر اساس آمارهای تقریبی حدود 70 هزار ایرانی در مالزی زندگی می‌کنند، بیراه نیست اگر مالزی را بهشت تازه ایرانیان مهاجر بخوانیم. ایرانیانی که طی دو دهه گذشته درصدد مهاجرت به کانادا و کشورهای اروپایی و آمریکا بودند، بعد از سفت و سخت شدن قوانین مهاجرت طی سال‌های اخیر، کشورهای نزدیک تر و آسیایی را مقصد خود ساختند .


به گزارش ایران آباد، تا چند سال پیش ایرانیان فراوانی برای تحصیل راهی هندوستان می‌شدند اما مالزی توانست گوی سبقت را در این میان از همه کشورهای اطراف برباید و جمعیتی قابل توجه از ایرانی‌ها را در خود گرد آورد. ایرانیان مقیم مالزی این روزها چگونه زندگی می‌کنند؟


از یک ماه و نیم پیش که قیمت ارز به طور ناگهانی رو به افزایش گذاشت و ارزش پول ملی ایران به شدت سقوط کرد، زندگی ایرانیان خارج از کشور نیز دستخوش تغییرات جدی شد و ایرانیان مقیم مالزی بیش از هر گروه دیگری این تغییر را احساس کردند. وابستگی به درآمد داخل ایران برای این دسته از ایرانیان بسیار بیشتر از سایر گروه‌ها بود . نرخ برابری ریال ایران با رینگیت مالزی چنان بود که ایرانی‌ها می‌توانستند با کرایه دادن یک خانه در منطقه‌ای متوسط از شهر به قیمت حدود یک میلیون تومان در ماه راهی مالزی شوند و در آن دیار روزگار بگذرانند. کم نبود شمار ایرانیانی که واحدهای مسکونی خود را کرایه دادند و به مالزی رفتند تا در این کشور بهشتی موعود برای خود بسازند.


تا سال قبل یک میلیون تومان 2500 رینگیت می‌شد و این هزینه کفاف زندگی یک خانواده متوسط بدون ریخت و پاش را می‌داد. ارزش هر رینگیت مالزی در سال گذشته در حدود 400 تومان بود و در سال 1389نیز 300 تومان . قبل از آن 250 تومان . زندگی با این ارزش برابری، برای ایرانیان بسیار باصرفه بود. هر هزار تومان چهار رینگیت می‌شد و هر چهار رینگیت می‌توانست صرف خرید کمی بیش از دو لیتر بنزین، شش عدد تخم مرغ ، سه عدد نان لواش، یک کیلو موز و دو عدد آناناس و ... ‌شود. اما با افزایش قیمت رینگیت در برابر ریال این تعادل به هم خورد و زندگی برای ایرانی‌ها هر سال دشوارتر از قبل شد تا جایی که حالا دیگر بسیاری نمی‌توانند با این قیمت‌ها در مالزی زندگی کنند چرا که مالزی دیگر کشوری ارزان برای ایرانی‌ها نیست.


انتخاب شیوه اشتباه
شاید این تاثیرپذیری بیش از حد زندگی ایرانیان مقیم سرزمین‌های استوایی از روند اتفاقات داخل به دلیل انتخاب شیوه‌ای اشتباه برای زندگی باشد. بسیاری از خانواده‌های مقیم مالزی و البته برخی دیگر از کشورها به درآمد ریالی خود در داخل کشور که از محل اجاره خانه یا فعالیت اقتصادی تامین می‌شود دل بسته‌اند. به این ترتیب ریسک زندگی در این کشورها افزایش یافته و هزینه‌ای مضاعف نیز به دلیل این نوع انتخاب به اقتصاد ایران تحمیل می‌شود. در توضیح این مطلب باید اشاره داشت وابستگی به درآمد ریالی داخل کشور بدون تردید سبب خروج سالانه ارز از کشور می‌شود که در صورت محاسبه تعداد خانوارهای ساکن و میزان پول مورد نیازشان در یک سال، این نتیجه حاصل می‌شود که هر سال پول هنگفتی بابت زندگی ایرانیان خارج از کشور از کیک اقتصاد ایران کنده می‌شود. این شیوه اشتباه در درازمدت می‌تواند به تحلیل بنیه اقتصاد ضعیف ایران منجر شود، اقتصادی تک محصولی و وابسته به نفت.


مالزی چگونه جایی است؟
مالزی از حدود یک دهه پیش به مقصد بسیاری از مسافران ایرانی تبدیل شد. دانشجویانی که قیمت زندگی و تحصیل در مالزی را بسیار ارزان‌تر از ایران یافته بودند، با تکیه بر این مولفه اقتصادی راهی سرزمین استوایی شدند. مالزی جایی نیست که ایرانی‌ها در آن احساس غربت کنند. کشوری مسلمان و آسیایی با مردمانی خونگرم که در ابتدا از ورود ایرانی‌ها بسیار استقبال می‌کردند و کم کم بی‌تفاوتی در نگاهشان جایگزین استقبال شد و حالا از پس یک دهه حضور چشمگیر دانشجویان ایرانی و حتی دانش آموزان ایرانی در مقطع دبیرستان ، خشم و نارضایتی را در بسیاری موارد می‌توان در چهره‌هایشان دید. به گواه آمار بیش از 6 هزار دانش آموز ایرانی در مدارس مالزی درس می‌خوانند تا دیپلم بگیرند و وارد دانشگاه شوند.


شکل گیری نگاه منفی به ایرانیان
اشتغال برخی ایرانیان به قاچاق مواد مخدر در این کشور سبب ساز تبلیغات دامنه دار فراوانی شده است. خصوصا که برخی ایرانیان زندانی در این کشور نیز حکم اعدام دریافت کرده‌اند. با این حال جمعیت ایرانیان مقیم مالزی جمعیتی قابل توجه هستند. ایرانیان مقیم این کشور در اغلب مشاغل خدماتی مرتبط با ایرانیان حضور دارند. از رستوران‌داری تا آرایشگری و دندانپزشکی و نانوایی گرفته تا کلینیک روانپزشکی و ... . جمعیت زیادی از ایرانیان نیز در این کشور به کار دلالی خانه و ماشین برای هموطنان تازه از راه رسیده اشتغال دارند.


کار ثبت شرکت و تلاش برای دریافت اقامت از این طریق نیز در این کشور بسیار سودآور است. ایرانیان مقیم این کشور اگر دانشجو باشند و مجرد که غالبا جمعی نسبت به اجاره خانه اقدام می‌کنند. نکته جالب اینجاست که در مالزی تمامی خانه‌ها سه خوابه هستند از این رو سه نفر می‌توانند در این خانه‌ها ساکن شوند تا به هر کدام یک اتاق برسد. اجاره یک خانه سه خوابه در یک منطقه متوسط حدود ماهی دو هزار رینگیت قیمت دارد. به این ترتیب سهم هر فرد در حدود 630 رینگیت می‌شود. حالا خانه‌ای که تا یک سال پیش برای ایرانی‌ها 252 هزار تومان ماهانه هزینه برمی‌داشت امروز حدود 630 هزار تومان هزینه دارد چرا که قیمت رینگیت از 400 تومان در سال گذشته به 1000 تومان درشرایط فعلی افزایش یافته است .


کشور بدون تورم
مالزیایی‌ها این روزها با تعجب ایرانی‌ها را نگاه می‌کنند. ایرانی‌هایی که درس و تحصیل را نصفه و نیمه رها می‌کنند و با افسوس به کشورشان بر می‌گردند . با تکرار یک واژه زیر لب ، تورم . تورم برای اهالی مالزی هیچ معنایی ندارد. هر چند طی سه سال اخیر هزینه زندگی برای ایرانی‌ها هر سال بیشتر از سال گذشته شده است اما برای مالزیایی‌ها تورم هیچ معنایی ندارد. قیمت‌ها همیشه یکسان است و مردم متوجه موضوعی به اسم تورم و افزایش روزمره قیمت کالا و خدمات نمی‌شوند. خانه‌ای که در سال 1388 به قیمت دو هزار رینگیت اجاره داده می‌شد امروز نیز همان قیمت را دارد. از این رو برای مالزیایی‌ها کمی عجیب است که چه اتفاقی افتاده که ایرانی‌ها از پس تامین هزینه هایشان بر نمی‌آیند .


متوسط هزینه زندگی در مالزی
یک خانواده در مالزی می‌تواند با حدود 2500 رینگیت درآمد در ماه زندگی متوسطی را بگذراند . قیمت هر لیتر بنزین در این کشور 1.9 رینگیت است . البته کسب درآمد 2500 رینگیتی در ماه برای ایرانی‌ها یا مهاجران کمی مشکل است. حقوق مهاجران خصوصا دانشجویان نیمه وقت در این کشور به شدت پایین تر از این رقم است و در حدود 1200 رینگیت درآمدی است که به طور متوسط می‌توان در این کشور کسب کرد . در اینجا شیر لیتری 6 رینگیت، گوشت کیلویی 30 رینگیت، پنیراز کیلویی 7 رینگیت به بالا ، برنج حدود 5 رینگیت قیمت دارد. به این ترتیب هزینه خرید هر لیتر شیر که تا سال گذشته برای ایرانی‌ها 2400 تومان بود امروز به 6000 تومان رسیده است . گوشت کیلویی 12 هزار تومان برای ایرانی‌ها امروز 30 هزار تومان قیمت دارد و برنج کیلویی 2 هزار تومان حالا 5 هزارتومان است‌. از این مقایسه‌ها می توان پی برد که هزینه زندگی ایرانی‌ها در این کشور طی یک ماه سه برابر افزایش یافته و افزایش سه برابری هزینه‌ها چیزی نیست که همه گروه‌های درآمدی بتوانند در برابرش تاب بیاورند. هزینه درمان نیز بسیار بالاست.هر چند خود مالزیایی‌ها تحت پوشش بهداشت و درمان رایگان هستند اما مهاجران باید هزینه‌های بالایی را برای درمان پرداخت کنند.


مسافران مالزی آب می روند؟
تا پیش از اعمال محدودیت‌های ارزی در مرداد ماه سال جاری به طور متوسط هر هفته حدود 15 هزار ایرانی به مالزی سفر می‌کردند. بررسی‌ها نشان می‌دهد حجم سفرها از زمان اعمال تحریم‌ها به شدت کاهش یافته است و موج بازگشت از این کشور در پی بحران ارزی ایران شدت گرفته است. پیش بینی می‌شود مالزی با کاهش ورود گردشگر از ایران روبرو شود . قطع ارز مسافری و همچنین رشد نرخ رینگیت در برابر ریال دیگر انگیزه‌ای برای سفر به کشوری استوایی را برای ایرانی‌ها باقی نمی‌‌گذارد. کشوری که زمانی خود را بهشت معرفی می‌کرد اما حالا به جهنمی برای برخی از ایرانی‌ها تبدیل شده است.

+238
رأی دهید
-20

nazgole25 - کپنهاک - دانمارک
من دوستی در مالزی داشتم میگفت هر چه دزدان پولدار بود از ایران آمده بودند مالزی بچه آخوندها و آقازاده هاشون اکثرأ آنجا بودند . حالا برگشتند ایران . واز طرفی خلافکارها خیلی از مردم مالزی را معتاد شیشه کرده بودند .خوشحالم دیگر جائی برای این بچه گدداهای دیروز و ثروتمندان دزد امروز نیست .
‌پنجشنبه 2 آذر 1391 - 22:05
Benika - برن - سوئیس
آخ که من عاشق پینانگ هستم.
‌پنجشنبه 2 آذر 1391 - 22:14
farnazflora - سایبر - مالزی
کاملا موافقم اولش که رفته بودم مالزی جمعیت خییلی کم بود به ندرت ایرانی میدیدی ولی چندسال بعد مخصوصا بعد انتخابات یکدفعه کلی ایرانی اضافه شدند. اوایل ایرانیها خیلی ارج و قرب داشتند ولی امسال که بعد یکسال مجددا رفتم مالز ی واسه گردش خیلی به ایرانیها بی احترامی میکردند. وقتی سوار تاکسی شدم راننده گفت تو ایرانی هستی؟اگهایرانی هستی حواست باشه مواد نداشته باشی چون حکمت اعدام میشه کلی ناراحت شدم که به لطف هموطنای عزیز چقدر احتراممون رفته بالا. واقعا جای تاسف داره
‌پنجشنبه 2 آذر 1391 - 21:51
morgan123 - واشنگتن - امریکا
با وجودی که میزان درآمد در امریکا بالاترین است هزینه زندگی نسبت به تمام دنیا ارزان تر است.آخر سال قیمتها بطور باورنکردنی ارزان میشود.لپ تابی که در ایران ما دو میلیون بفروش میزسد در جمعه سیاه در امریکا دویست دلار قیمت دارد.هر کس قبول ندارد من را به چالش بکشد تا به او ادرس بدهم. این هم کامنت یک بنده خدا از اروپا به یک سایت امریکایی در مورد محصولی که در امریکا 75 دلار قیمت دارد:. You Americans are lucky you can get px8 at a decent price, I paid 185 euros (232 dollars) to get the same px8
‌پنجشنبه 2 آذر 1391 - 23:04
behzad a - آمستردام - هلند
از بس ایرانیها تا یه جای جدیدو کشف می‌کنن گندشو در میارن،سال ۲۰۰۳ رفتم اونجا بیشتر از ۳ هزار تا ایرانی‌ نبود
‌پنجشنبه 2 آذر 1391 - 23:52
sarbaz007 - المان - المان
۲۵ سال پیش بالای درخت زندگی‌ میکردن حالا شده بهشت ایرانیها عجب روزگاری شده این ملت چه کرد با خودش
جمعه 3 آذر 1391 - 00:06
شمس العرفا - اصفهان - ایران
این هم نتیجه حماقت مسؤولین کشور و عدم فهم سیاسی و فقر فرهنگی ملتی بی هدف ؛حالا باز شعار بدهید انرژی هسته ای حق مسلم ماست این هم نتیجه اش!
جمعه 3 آذر 1391 - 00:37
perser68 - فلوریدا - امریکا
مزدور‌های رژیم متعفّن اسلام ناب خامنه‌ای منفور ،حالا با صدای بلند بگید که غلط کردید و بیاید عذر خواهی‌ کنید از این مردم اگه ذره‌ای حس انسان دوستی‌ دارید!؟اینم از دانشجو هاتون،اینا که دیگه جاسوس دشمن نیستن که باید جور رهبر نکبتتونو بکشن!!!رژیم آدم کشتون هیچ راهی‌ برای نفس کشیدن هم نمیگذاره برای مردم!می‌خواهید اسرائیل رو نابود کنین!
‌پنجشنبه 2 آذر 1391 - 23:19
پردلان - نیس - فرانسه
زمانی آسیائی های جنوب شرقی آرزو داشتن بتوانند تهران را ببینند و کلفتی ایرانی ها را بکنند بطوریکه زمان شاه در خانه تهرانی ها نوکر و کلفت فلیپینی و چینی و .. کار می کردند. همین مالزی ها با لنگ تو خیابوناشون راه می رفتند و ایرانی می دیدند انگار ارباب دیده اند.. بله اینست بازی روزگار.. نتیجه حماقت احساسی یک ملت که یک کوتوله چیپ رئیس جمهورش می شود .. امیدوارم نجات یابیم.. و مردمان آینده این دوران ایران را خیلی زود فراموش کند..
جمعه 3 آذر 1391 - 01:50
سالار123 - کوالالامپور - مالزی
با اینکه کار خلاف عده اندک ایرانیان دید مردم مالزی را نسبت به ایرانیا بصورت تقزیبی منفی کرده ولی بازم این کشوری است که من با تمام وجودم در آن احساس آرامش می کنم و از زندگیم راضی هستم.
جمعه 3 آذر 1391 - 03:01
Mr. black - جاکرتا - اندونزی
خاک بر سر این آخوندا با این کشورداریشون، ولی‌ از دیدگاه دیگه هم بهتر شده، خدا میدونه و به الاغ شاخ نامید، من که تو اندونزی زندگی‌ می‌کنم بعضی‌وقتا از ایرانی‌ بودنم شرم می‌کنم، به خاطره این شهاکاریی که عزیزن ایرانی‌ اینجا انجام میدان،
جمعه 3 آذر 1391 - 04:55
TANBOORI - کاسکادا - بورکینو
من نمی دونم چرا هر جا ایرانی ها پاشون رو می گزارن امردم ون منطقه از ایرانی ها بیزار می شن، یک غیر ایرانی تعریف می کرد که همه تو صف تاکسی بودند و وقتی یک تاکسی متوقف شد، دو تا خانم ایرانی بدون رعایت نوبت سوارش شدن و رفتن، اونها احساس زرنگی می کردن ولی همه کسایی که تو صف تاکسی بودن به ایرانی ها بد و بیرا می گفتن! . امیدوارم تو کاسکادا سر و کله شان پیدا نشه!
جمعه 3 آذر 1391 - 05:24
masoud1900 - استکهلم - سوئد
مرگان۱۲۳ - واشنگتن - امریکا,in موضوع چه ربطی‌ داره به چیزی که شما میگی‌،عین این آدم‌های تازه به دوران رسیده که چیزی توی عمرشون ندیدن
جمعه 3 آذر 1391 - 07:31
godislove - کوالالامپور - مالزی
70 هزار ایرانی در سفارت پرونده دارند ولی بیشتر از 300هزارنفر ایرانی تا قبل از وضعیت دلار اینجا بودند و از اونجایی که مشت نمونه خرواره زیاد دور از انتظار نیست که "اتفاقاتی" که تو ایران میفته اینجا شاهد نباشیم.
جمعه 3 آذر 1391 - 08:45
احتراز - دورف - آلمان
سالار123 - کوالالامپور - برای این که بابات پول یا مفت برات می‌فرسته
جمعه 3 آذر 1391 - 09:49
20ارسلان - کرمان - ایران
behzad a امستردام-ایرانیا مجبور به جلای وطن هستند: اجبار و حماقت مسیولان اینا رو به این روز انداخته. قبلا با افتخار نام ایران در تمام جهان برده میشد نه تروریست و خرابکار
جمعه 3 آذر 1391 - 10:24
classic - تهران - ایران
از بس همه چیز توی این مملکت خراب شده باعث نفرته، همه جای دنیا برای ایرانی ها بهشته. که تا چند وقت دیگه اینم از ملت گرفته میشه و معنی اش اینه که باید توی همین خراب شده دست و پا بزنی تا آخر عمرت!
جمعه 3 آذر 1391 - 10:32
shahab46 - هانوفر - المان
من عاشق منطقه taman malawati -desa viwe towerهستم چه روزگاری را آنجا داشتم یادش بخیر، از دوستانی که در مالزی هستند یکی‌ دوتا سوال داشتم اگر ممکن هست لطف کرده و به آدرس زیر یک ایمیل بزنید. با تشکر.... -------------------- کاربر گرامی درج ایمیل در بخش نظرات مقدور نیست . جهت ارتباط با دیگر کاربران لطفا از تبادل نظر پرنیان استفاده نمائید. باتشکر
جمعه 3 آذر 1391 - 10:30
anohe - کوالالامپور - مالزی
سیاست کثیف یه دولت بی کفایت باعث شده خیلی از هموطنای عزیز ما به اجبار ، بدون به اتمام رسوندن تحصیلات برگردن ایران،امیدوارم خداوند ریشه ی این دولت رو خشک کنه
جمعه 3 آذر 1391 - 12:48
kobalt - کرج - ایران
متاسفانه اکثر ایرانی ها فقط به منافع خودشون فکر میکنن وهیچ همیت وغیرت ملی ندارن ونام ایران براشون به اندازه یه بلیط مترو هم ارزش نداره خواه دارا باشن یا ندار هرجا این طیف پا گذاشتن آبروی ایران رو بردن از مالزی وژاپن بگیر تا لوس آنجلس این نتیجه تربیت در محیط استبدادی و غیر ملیه. چه دیروز وچه امروز.
جمعه 3 آذر 1391 - 16:21
خوش اخلاق - ارومیه - ایران
kobalt - کرج - ایران. کاملا باهات موافقم دمت گرم
شنبه 4 آذر 1391 - 10:55
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.