۴۴ میلیون حمله سایبری به اسرائیل
از شروع حملات موشکی در نوار غزه، وبسایتهای دولت اسرائیل هدف حملات سایبری قرار گرفتهاند. تعداد این حملات تاکنون به ۴۴ میلیون رسیده است. اسرائیل این حملات را "جبهه دوم جنگ" نامیده است.
حکومت اسرائیل اذعان کرده که از هنگام آغاز حملات موشکی این کشور به نوار غزه جنگی سایبری نیز درگرفته و وبسایتهای دولتی در معرض شدیدترین حملات سایبری قرار گرفتهاند. به گفته یوال اشتاینیتس، وزیر دارایی اسرائیل، در عرض چهار روز ۴۴ میلیون حمله سایبری صورت گرفته که بجز یکی، همگی با موفقیت دفع شدهاند.
گروه «هکرهای ناشناس» مدعی است که دهها وبسایت دولتی را دچار اختلال کرده است. در یکی از اطلاعیههای این گروه آمده است که بیش از اندازه خود را به این محدود کرده بودند که تنها نظارهگر «حملات بیرحمانه و بربرمنشانه» اسرائیل علیه فلسطینیان باشند.
«هکرهای ناشناس» همچنین تهدید کردهاند که اگر اسرائیل اقدامی برای از کارانداختن ارتباطات تلفنی و اینترنتی در نوارغزه انجام دهد، باید در انتظار «خشم بیپایان» این گروه باشد.
توییتر و فیسبوک در صف مقدم جبهه
اسرائیل و حماس حملات متقابل خود علیه یکدیگر در چهار روز اخیر را با جنگی اینترنتی همراه کردهاند. هردو طرف تقریبا لحظه به لحظه حملات خود را با استفاده از سایتهای اینترنتی اعلام میکنند. مثلا ارتش اسرائیل در توییتر اعلام میکند که «حملهای گسترده به نوار غزه» آغاز خواهد کرد. در یک توییت دیگر به رهبران حماس توصیه شده که در روز روشن خود را نمایان نسازند.
از زمان شروع حملات اسرائیل، هیچ خبرنگار خارجی اجازه ورود به نوار غزه را نداشته و تنها آماری که از شمار زخمیها و کشتهشدگان در دست است، از سوی دو جناح این درگیریها اعلام شده است. این منابع خبری تا چه اندازه دقیق هستند؟
حماس هم در مقابل تهدید میکند که «دستان مبارک ما رهبران و سربازان شما را هرکجا که باشید به چنگ خواهد آورد. شما درهای جهنم را گشودهاید». اینها و تهدیدهایی نظیر این در چند روز اخیر از سوی «بریگاد القاسم»، نماینده شاخه نظامی حماس در توییتر به کرات به چشم میخورند.
به گفته یک سخنگوی ارتش اسرائیل، از جنگ قبل که نزدیک به چهار سال از آن میگذرد، در شبکههای اجتماعی نیز عرصه جنگ سایبری گشوده شد و نزدیک به دو ماه است که در ارتش اسرائیل یک بخش ویژه سایبری متشکل از سی سرباز تشکیل شده است. این گروه مسئول تنظیم فیس بوک، فلیکر و یوتیوب است.
حماس هم به نوبه خود هم فیس بوک دارد و هم وبسایتهایی به زبانهای مختلف.