انتقال ضریح جدید حرم مطهر امام حسین از ایران به عراق
همزمان با انتقال ضریح جدید حرم مطهر حضرت امام حسین از ایران بە عراق، شیعیان کربلای معلی و مقامات دولتی عراق ، مراتب تشکر و قدردانی خود را بە مقامات جمهوری اسلامی ایران و بعثه مقام معظم رهبری ، ابراز کردند
بە گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کربلای معلی ، "نوری لطیف" عضو شورای استانداری استان کربلا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس، نصب ضریح جدید حرم مطهر حضرت امام حسین را هدیەای ویژە ایران بە خادمان حضرت امام حسین عنوان کرد و گفت: انتقال این ضریح مقدس همزمان با فرارسیدن ماه محرم هدیەای ویژە از طرف ایران بە تمامی شیعیان جهان است.
ضریح جدید حضرت امام حسین
وی مراتب تشکر و قدردانی خود و شورای استانداری کربلا را بە تمامی تمامی کسانی کە در این امر مقدس شرکت کردەاند، ابراز کرد و افزود: جا دارد از همە استادان برجستەای کە در ساخت این ضریح مقدس ، شرکت کردەاند ، قدردانی کنم.
"علی الکربلایی" از مغازە داران نزدیک حرم امام حسین ، در این بارە بە خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: با شنیدن این خبر واقعا خوشحال شدم ، از آیت اللە خامنەای برای این هدیە ویژە صمیمانە تشکر میکنم ، هدیە این ضریح از سوی ایران ، پاسخ محکمی بە همە کسانی است کە سعی میکنند میان دو ملت ، تفرقە ایجاد کنند.
همزمان با انتشار خبر انتقال ضریح جدید ، هم اکنون ازدحام فراوانی در حرم مطهر امام حسین مشاهدە می شود و مردم زیادی از مناطق مختلف عراق برای شرکت در مراسم تعویض ضریح راهی کربلای معلی شدەاند.
ضریح مطهر امام حسین که در مدت چهار سال بدست هنرمندان برجسته ایران و با طراحی و نظارت استاد محمود فرشچیان ساخته شد عصر روز گذشته با هواپیما به فرودگاه نجف اشرف منتقل شد.
برای ساخت ضریح جدید مرقد مطهر اباعبدالله الحسین بیش از 100 کیلوگرم طلا و دو تن نقره بکار رفته است.
این ضریح با طراحی و نظارت محمود فرشچیان هنرمند پیشکسوت نگارگری ایران، با خوشنویسی سیدمحمد حسینی موحد، گروه قلمزنی به سرپرستی خدادادزاده در کارگاه نجاری آستانه مقدسه در شهر قم ساخته شده است.
این ضریح در مساحت 86/22 متر مربع با ابعاد 5.04 × 7.34 و ارتفاع 4.49 متر با 20 پنجره ساخته شده که در آن از طلای 18 عیار، نقره، مس، استیل و چوب ساج استفاده شده است.
در ساخت این ضریح مطهر از طلای خالص 18 عیار، 5100 کیلو نقره خالص و 5500 کیلو چوب ساج استفاده شده است.
برای تاج ضریح و خطوطی که روی ضریح نقش میبندد از طلای خالص با عیار 21 استفاده شده است که کار خوشنویسی این ضریح را نیز استاد موحد بر عهده داشت.
این ضریح با حضور 85 نفر از هنرمندان اصفهانی، شیرازی و قمی ساخته شده که کار قلمزنی روی نقره را استادان اصفهانی در قم انجام دادهاند.