کانالهای تلویزیون دولتی ایران به ماهواره هاتبرد بازگشتند
بررسی های رادیو فردا نشان می دهد برخی از کانال های تلویزیونی جمهوری اسلامی ایران که پخش آنها از سوی شرکت یوتلست فرانسه قطع شده بود بار دیگر با فرکانس های جدید به ماهواره هاتبرد بازگشته اند.
شرکت ماهواره ای یوتلست فرانسه که تامین کننده فضای ماهوارهای اروپاست، روز ۲۴ مهرماه پخش ماهوارهای شبکههای تلویزیونی و رادیویی جمهوری اسلامی ایران را بر روی ماهواره هاتبرد قطع کرد.
به گفته شرکت یوتلست، این تصمیم به دلیل تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران اتخاذ شد و بر اساس آن، پخش ماهوارهای ۱۹ شبکه تلویزیونی و رادیویی جمهوری اسلامی ایران قطع شد.
در حالی که کمتر از یک ماه از اتخاذ این تصمیم میگذرد، بررسی های رادیو فردا نشان می دهد که شبکه های «جام جم یک»، «خبر» و «العالم» در هفته جاری با فرکانس های جدید به ماهواره هاتبرد بازگشته اند و از سوی مشترکان قابل دریافت هستند.
بر اساس این بررسی، شبکه جام جم دو نیز فعالیت خود را بر روی این ماهواره از سر گرفته است ولی برنامه های آن در حال حاضر بر روی فرکانس شبکه خبر پخش می شود.
برخی گزارش ها حاکی است که شبکه خبر ایران در ابتدا با استفاده از فرکانس های تلویزیون سوریه و با لوگوی خود اقدام به پخش برنامه می کرد ولی از روز سه شنبه از فرکانس اختصاصی خود استفاده می کند.
سایت flysat که فعالیت شبکه های ماهواره ای را به صورت لحظه به لحظه رصد می کند گزارش داده که شبکه خبر جمهوری اسلامی ایران از روز سه شنبه، ۲۳ آبان، فعالیت آزمایشی خود را بر روی فرکانس ۱۱۵۸۵ ماهواره هاتبرد آغاز کرده است.
شبکه خبر همچنین از فرکانس ۱۲۰۱۵ برای پخش دور تازه فعالیت خود در هاتبرد استفاده می کند.
رادیو و تلویزیون دولتی ایران هنوز به طور رسمی درباره آغاز به کار شبکه های خود بر روی ماهواره هاتبرد خبری منتشر نکرده است، ولی خبرگزاری مهر روز چهارشنبه، ۲۴ آبان ماه، تایید کرد که شبکه عربزبان «العالم» از روز ۲۲ آبان کار پخش برنامه هایش را بر روی این ماهواره آغاز کرده است.
شرکت فرانسوی یوتلست نیز هنوز درباره تصمیم جدید خود بیانیه ای منتشر نکرده است.
ماهواره هاتبرد از ماهواره های پرمخاطب در ایران است و بسیاری از خانواده های ایرانی دیش های خود را به سوی این ماهواره تنظیم کرده اند.
قطع شبکه های رادیویی و تلویزیونی جمهوری اسلامی از روی هاتبرد با واکنش های تندی از سوی مقام های ایران روبرو شد و آنها در اظهارات و بیانیه های خود این اقدام یوتلست را «غیرقانونی»، «مخالف آزادی بیان» و «تروریسم رسانه ای» دانسته و آن را به شدت محکوم کردند.
چند روز پس از اقدام شرکت یوتلست، سازمان بین المللی ارتباطات ماهواره ای، اینتلست، نیز پخش تعدادی از شبکههای ماهواره ای ایرانی را قطع کرد.
پرس تیوی، شبکه تلویویزنی انگلیسی زبان ایران، روز اول آبان ماه در وب سایت خود اعلام کرد که شبکه های خبر، سحر، جام جم، و کوثر در میان شبکه هایی هستند که پخش آنها از این ماهواره قطع شده است.