نماینده مجلس ایران: چاره‌ای جز کاهش سهم نفت در بودجه نداریم

تحریم های نفتی، باعث کاهش چشمگیر صادرات نفت خام ایران و افت درآمدهای این کشور شده است

یک نماینده مجلس ایران با اشاره به تحریم صنایع نفت و گاز ایران از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا و کاهش درآمدهای نفتی این کشور، گفته است که کاهش سهم نفت در بودجه سال ۱۳۹۲ خورشیدی "اجباری است."

ایرج ندیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ایران به ایرنا خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی گفته است که "به دلیل تحریم ها امکان تامین درآمد نفتی لازم را نداریم."
لایحه بودجه کل در ایران مطابق قوانین این کشور باید تا حدود ۵ هفته دیگر به مجلس ارائه شود.

آقای ندیمی گفته "با توجه به این که دولت منابع مالی سال های گذشته را که از درآمدهای نفتی حاصل می شد در اختیار ندارد، دیگر نمی تواند مانند گذشته بودجه را تدوین کند."

عمده درآمدهای دولت ایران حاصل از صادرات نفت خام است.

اوایل سال جاری خورشیدی میزان صادرات نفت ایران در حدود ۲ میلیون ۵۰۰ هزار بشکه در روز بود، اما مقام های رسمی اعلام کرده اند که همزمان با اجرای تحریم های نفتی که اوایل تابستان شروع شد، میزان صادرات نفت ایران به ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسید.

آقای ندیمی گفته است که راه حل مدیریت بودجه سال آینده ایران پایین آوردن هزینه‌های غیرضروری و افزایش درآمدهای مالیاتی است.

نماینده مجلس ایران پیشنهاد کرده که برای پایین آوردن هزینه های غیرضروری "کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی در بودجه حذف شود."

به نظر می رسد اشاره آقای ندیمی از کمک دولت به اشخاض حقیقی و حقوقی، بودجه ای باشد که دولت ایران هر ساله در اختیار شرکت های دولتی و موسسات نیمه خصوصی قرار می دهد.

او در عین حال از کاهش صادرات نفت خام استقبال کرده و گفته "می توانیم این منبع ارزشمند را که ذخیره و به جای صادرات نفت خام، صادرات فرآورده های نفتی را جایگزین کنیم."

ایران در سال های اخیر تلاش کرده بود تا محصولات پتروشیمی و صنایع پایین دستی را جایگزین میزانی از صادرات نفت خام کند اما تحریم صنعت پتروشیمی ایران در بیش از یک سال گذشته مانع دیگری در این راه شده است.

تحریم های اعمال شده بر ایران به دنبال خودداری این کشور از اجرای قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل است که خواستار توقف غنی سازی اورانیوم شده است.

مقام های ایرانی برخلاف تبلیغات پیشین این کشور، اخیرا تاثیر تحریم های اعمال شده بر این کشور را تایید می کنند.

آیت الله علی خامنه ای تحریم ها را "غیرمنصفانه و وحشیانه" خوانده و محمود احمدی‎نژاد رئیس جمهور ایران گفته که پرونده اتمی ایران از یک موضوع حقوقی به یک موضوع سیاسی تبدیل شده و باید میان ایران و آمریکا حل و فصل شود.

+30
رأی دهید
-13

حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
سران دجال رژیم فاشیستی ملاها تا قبل از تحریمهای اقتصادی جار میزدند که اقتصاد ما وابسته به درآمدهای نفتی نیست و غرب به نفت ایران احتیاج دارد و وابسته است و شعارهای توخای دیگر. حالا دروغ این مسلمانهای فریبکار رو شد. پس چی شد که میگفتید این تحریمها نعمتی است برای خودکفا شدن ایران در همه زمینه ها؟ تازه دوتا آدم مغز دار هم بینشان نیست که بگوید بابا اثرات این تحریمها حتی در بیست سال آینده برای مردم ایران و فرزندانشان ناخوشایند و مصیبت بار خواهد بود. از تجارب و اثرات تحریمهای دوران صدام حسین در عراق که تا به 50 سال میرسد را بپرسند و یاد بگیرند که چقدر عراق را در خیلی زمینه ها ضعیف کرد. سران ابله حکومت اسلامی ایران هم اگر همینجوری ادامه بدهند ایران را آنقدر ضعیف خواهند کرد که لقمه چربی برای کشورهای همسایه بمب اتمی دار مثل پاکستان بشوند یا طعمه ترکیه و عراق و غیره کشورهای دیگر. یا تضعیف حکومت مرکزی و نارضایتی مردم تجزیه طلبی و جنگهای جدائی خواهی را بدنبالش بیاورد. راستی بودجه ایران را که قبلاً احمدی نژاد میگفت امام مهدی تعیین میکند و پولهای اوست. پس کجا غیبش زده و نمی آید به کمک امت مسلمانش؟
‌سه شنبه 23 آبان 1391 - 17:26
amir-amir - تورنتو - كانادا
صنعت نفت که قبلا از پاى در آمده چرا که تو این ٣٣ سال با آن همه ارقام هاى نجومى درآمدش نه سرمایه گذارى درستى در آن انجام گرفته و نه در بخش کشاورزى و صنعت ملى خرج شده بلکه اکثر آن یا صرف واردات شده یا صرف انرژى هسته اى کوفتى شده و یا بریز و بپاش هاى آنچنانى و یا ببر و بخور هاى پشت پرده حالا یک ملت مانده و حوض خالى نمى داند چه بکند با این سردمداران بى کفایت ولى پر مدعا و پر رو که نه قصد اصلاحات توسط بعضى دلسوزان خانه نشین دارند و نه گورشان را گم مى کنند و نه سقط مى شوند. به امید حکومت ملى ایران.
‌سه شنبه 23 آبان 1391 - 18:43
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.