در صورت ضرورت پرونده ستار بهشتی را بررسی میکنیم
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی اعلام کرده اگر گزارشی درباره مرگ وبلاگنویس زندانی در اوین به این کمیسیون برسد، بررسی خواهد شد. همزمان معاون وزیر خارجه بریتانیا و گزارشگران بدون مرز خواستار پیگیری سرنوشت او شدهاند.
به گزارش ایلنا، منصور حقیقتپور، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز پنجشنبه ۱۸ آبان گفت درباره ستار بهشتی، مسئله به گونهای نیست که نیاز به ورود این کمیسیون باشد و گزارشی نیز درباره آن تاکنون به کمیسیون نرسیده است.
به نوشته وبسایتهای نزدیک به مخالفان دولت این فعالان مدنی که از ۱۰ روز پیش از سوی پلیس فتا بازداشت شده بود «در جریان بازجویی» در زندان اوین کشته شده و به ماموران در تماس با خانوادهاش گفتهاند که برای تحویل پیکر او به کهریزک بروند.
همچنین وب سایت «بازتاب امروز»، نزدیک محسن رضایی، به دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشته است که شماری از نمایندگان مجلس درصدد احضار مقامهای نیروی انتظامی به مجلس برای بررس موضوع هستند.
در واکنش به این خبر، معاون امور خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت خارجه بریتانیا در بیانیهای که دیروز منتشر شده، با اشاره به سوابق بازداشت و بدرفتاری ایران با این فعالان، خواستار توضیح درباره «مرگ مشکوک» ستار بهشتی است.
الیستر برت گفته است که «در صورت صحت این گزارشها» و در حالی که «مقامات ایرانی در تامین صحت و سلامت بهشتی در زندان مسئولیت کامل داشتهاند»، دولت ایران به «اقدامی شرمآور در جهت سرکوب آزادی بیان شهروندان خود دست زده است.»
گزارشگران بدون مرز نیز در بیانیهای خواستار تحقیق رسمی درباره مرگ این وبلاگنویس و انتشار عمومی این بررسی شده است. این سازمان از جامعه جهانی خواسته است که به این رویدادها در زندانهای ایران و مصونیت مقامهای ایرانی از مجازات پایان دهد.
این سازمان حقوق بشری در بیانیه خود از جمله به کشتهشدن زهرا کاظمی، خبرنگار ایرانی- کانادایی، امیدرضا میرصیافی، وبلاگنویس، زهرا بنی یعقوب، پزشک همدانی و مرگ هاله سحابی، فعال ملی مذهبی اشاره کرده است.
به نوشته وبسایت کلمه به نقل از شماری از زندانیان بند ۳۵۰ اوین نوشته که «آقای بهشتی در یکی از شبهای بازداشتش به این بند منتقل شده و زندانیان گفتهاند که بر اثر شکنجههای ماموران در زندان حتی یک جای سالم در بدنش نبود و آثار کبودی و شکنجه بر تن و صورت و سر این زندانی سیاسی مشهود بود به طوری که به نظر میرسید بدنش له شده بود.»
خواهر آقای بهشتی هم گفته است که برادرش در زمان بازداشت، از نظر جسمی کاملا سالم بود و ماموران در پاسخ به دلیل کشته شدن برادرش به خانواده او گفتهاند که او ناراحتی قلبی داشته و در این مورد «با هیچ جا مصاحبه نکنید، اگر مصاحبه کنید پدرتان را در میآوریم.»
بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه سال ۸۸ که با بیسابقهترین اعتراضات همراه بود تعدادی از معترضان کشته شدند و شمار زیادی از فعالان سیاسی، مدنی و روزنامهنگاران هم بازداشت و با احکام سنگین زندانی شدند.
محسن روحالامینی، امیر جوادیفر و محمد کامرانی هم از بازداشت شدگان این اعتراضات بودند که به دستور سعید مرتضوی دادستان وقت تهران به زندان کهریزک منتقل شدند که بنا به گزارش کمیته حقیقتیاب مجلس براثر شکنجه جان خود را از دست دادند.
هدی صابر، محسن دکمهچی، منصور رادپور و محمدمهدی زالیه نقشبندیان، زندانی کرد از زندانیان سیاسی هستند که در دو سال گذشته در زندان جان خود را از دست دادهاند.