قطر و امارات خود را در برابر تهدید نظامی ایران مجهز می‌کنند

قطر و امارات متحده عربی از دولت آمریکا تقاضای خرید فن‌آوری موشک‌های پدافندی به قیمت ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار را کرده‌اند. یکی از اهداف خرید این تجهیزات تقویت توان دفاعی در برابر تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران است.
 

تهدیدهای فرماندهان عالی‌رتبه نظامی جمهوری اسلامی کشورهای حاشیه خلیج فارس را به فکر بالا بردن توان نظامی خود سوق داده است. تازه‌ترین تهدید از سوی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی صورت گرفته است.
 
به گزارش خبرگزاری ایسنا، سرلشکر حسن فیروزآبادی روز یکشنبه (۴ نوامبر/۱۴ آبان) خطاب به رهبران قطر گفت: «به کشور مسلمان همسایه و دوستمان قطر توصیه می‌‌کنم با ورود در دام فریب آمریکایی‌ها، امنیت خود را بیش از این به مخاطره نیندازد.»
 
در چنین شرایطی قطر و امارات متحده عربی از دولت آمریکا تقاضای خرید فن‌آوری موشک‌های پدافندی به ارزش ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار کرده‌اند. این خبر را وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، روز سه‌شنبه (۶ نوامبر/۱۶ آبان) اعلام کرد.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز، این دو کشور حاشیه‌ی خلیج فارس قصد خرید سامانه دفاع موشکی از شرکت تولید تسلیحات لاکهید مارتین را دارند.
 
گفته می‌شود که هدف این کشورها از خرید این تجهیزات پیشرفته‌، تقویت توان دفاعی خود در برابر تهدیدهای خارجی، از سوی از جمله جمهوری اسلامی ایران، و نیز وابستگی کمتر به حضور نیروهای نظامی آمریکا در سواحل این دو کشور است.
 
سپاه پاسداران جمهوری اسلامی بارها کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را در رابطه با حمایت آنها از مخالفان بشار اسد در سوریه و همکاری آنها با کشورهای غربی تهدید کرده است.
 
تقاضای خرید تسلیحات این دو کشور برای تصمیم‌گیری به کنگره آمریکا ارسال شده است.
 

سامانه پدافندی THAAD که برای مقابله با موشک‌های تهاجمی با هر بردی طراحی شده است


خبرگزاری رویترز می‌نویسد که "آژانس همکاری‌های امنیت دفاعی" آمریکا که فروش تسلیحات این کشور را زیر نظر دارد جمعه گذشته (۲ نوامبر/۱۲ آبان) نهاد قانونگذار کنگره آمریکا را به طور رسمی در جریان این تقاضا قرار داده است. به کنگره آمریکا گفته شده که تقاضای خرید این تجهیزات در رابطه با بالا گرفتن تنش‌ و افزایش تهدیدهای نظامی ایران علیه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس صورت می‌گیرد.
 
پنتاگون فروش این تسلیحات را با این استدلال به قانونگذاران آمریکا توصیه کرده که این امر در راستای تحکیم امنیت منطقه و استقلال بیشتر در قبال حضور نظامی آمریکا در سواحل این کشورها است.

حال قانونگذاران آمریکا ۳۰ روز فرصت دارند تا مانع از فروش این تجهیزات شوند. گفته می‌شود که مخالفت قانونگذاران با این معامله بعید به نظر می‌رسد زیرا به طور معمول چند هفته پیش از ارسال این تقاضا به کنگره توافق‌های لازم با قانونگذاران صورت می‌گیرد.
 
فروش این تسلیحات بخشی از روند گسترش همکاری‌های آمریکا با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در رابطه با توان دفاعی آن‌ها در قبال ایران و مناقشه هسته‌ای با این کشور است.
 
به گفته‌ی پنتاگون، قطر خواستار خرید دو واحد آتشبار از سامانه‌ی THAAD ، ۱۲ پایگاه پرتاب موشک، ۱۵۰ فروند موشک پدافندی شکارچی، تجهیزات یدکی، دوره‌های آموزشی و حمایت‌های لجستیک به ارزش تخمینی ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار شده است.
 
امارات متحده عربی نیز در تقاضایی جداگانه خواستار خرید ۴۸ فروند موشک سامانه‌ی THAAD ، ۹ پایگاه پرتاب موشک و نیز تجهیزات یدکی و دوره‌های آموزشی به ارزش تخمینی یک میلیارد و ۱۳۵ میلیون دلار است.
 
سامانه پدافندی THAAD متعلق به ارتش آمریکاست و برای منهدم کردن موشک‌هایی با برد کوتاه، متوسط و دور طراحی شده است.
 
مقام‌های آمریکایی گفته‌اند که هدف نهایی آن‌ها ایجاد یک سپر دفاعی منطقه‌ای است که بتواند با سامانه‌های پدافندی آمریکایی هم‌خوانی داشته باشد، و از جمله با سامانه‌ی دفاعی‌ای که ناتو برای حفاظت از مناطق اروپایی در اختیار دارد.
 
بالا گرفتن مناقشه بین‌المللی هسته‌ای ایران و تهدیدهای نظامیان جمهوری اسلامی موجب نگرانی فزاینده کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس شده است، به‌ویژه که رهبری اسرائیل تهدید به حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران کرده است.
 
ایالات متحده آمریکا در دسامبر ۲۰۱۱ قراردادی بالغ بر ۳۰ میلیارد دلار را برای فروش جنگنده‌های پیشرفته‌ی اف۱۵ با عربستان سعودی به امضا رساند.

+81
رأی دهید
-125

100ra - پیرانشهر - ايران
با این خوابی‌ که ما رفتیم فرداست که اعراب دوباره بهمون حمله کنن اینبار دیگه با شمشیر نیست.با تسلیحات نظامی قدرتمند.و ما هم با هواپیماهای ف‌‌۱۴ که در برابر جنگندهای امروزی مثل ماشین ژیان در برابر لامبورگینی...
‌سه شنبه 16 آبان 1391 - 14:09
atosa-salavati - خمین - ایران
این حکومت بیشتر هخامنشى است تا اسلامى والا تهدیدى براى کشورهاى اسلامى نمیشد
‌سه شنبه 16 آبان 1391 - 14:09
danial nabi - استكهلم - سوئد
عجب خرها ائی هستند اینها، هنوز دشمن اصلی‌ را نشناختند، که همین آهن پاره فروش‌ها هستند.
‌سه شنبه 16 آبان 1391 - 15:31
hasa_bayo - بیرمنگام - انگلستان
موشک به چه دردتون میخوره هفش ده تا از این بسیجی بی ترموزا رو ایران بفرسته سراقتون کشورتون یک هفته ایی فتح میشه . پولتونو هدر ندید لول
‌سه شنبه 16 آبان 1391 - 17:00
shadan shirin sokhan - هایدلبرگ - آلمان
( ! )-- با نشان دادن ایران به عنوان یک لولوی بسیار خطرناک ؛ دارند قرار دادهای فروش تسلیحاتی میلیارد دلاری با کشورهای حوزه خلیج امضا میکنند !، در صورتی‌ که بر همگان روشن است که جمهوری اسلامی تا به الان غیر از آفتابه و تیرکمان چیز دیگری نتوانسته است خودش بسازد !!، و صنایع نظامی اش هم یک مشت موشکهای بنجل و از رده خارج شده ی روسی میباشد که از هر ۱۰ تایش هنگام شکیک ۸ تایش عمل نمیکند و یا روی سر خودشان منفجر میشود !، و آن ۲ تایی هم که عمل می‌کند در آسمان گیج گیج میزند و مسیر شرق و غربش را فراموش می‌کند !!!، و هواپیماهای از رده خارج شده ی روسی نیز که به جمهوری اسلامی تا خرخره فرو کرده اند نیز از هر ۵ تا پرواز ۳ تایش در آسمان به علت نقص فنی‌ سقوط می‌کند !!!،، تا اینجا برنده نهائی آمریکاست !
‌سه شنبه 16 آبان 1391 - 17:15
skyskysky - ایران - ایران
حالا دیگه این تسلیحاته نظامی رو دست کشورای غربی مونده نمیدونن چیکارش کنن با مشکلات اقتصادی هم به قول دوید کامرون روبرو هستند میفروشن به این دولت‌های عرب کی‌ بهتر از اونا؟؟؟؟
‌سه شنبه 16 آبان 1391 - 17:05
baran828 - تهران - ایران
چند بار خودشونو تجهیز میکنن؟!
‌سه شنبه 16 آبان 1391 - 18:33
77777 - تهران - ایران
سلام فعلا که شما با بزرگ کردن وخطر ناک کردن جمهورى اخوندى خوب این عربهاى احمق را مى دوشید فعلا خوش به حالتونه
‌سه شنبه 16 آبان 1391 - 18:35
yas abi - ببرسل - لز
به آمریکا توصیه می‌کنم که این سلاح‌ها را به عربها بفروشد. مردم آزاد عرب در آینده به این سلاح‌ها نیاز دارند.
‌سه شنبه 16 آبان 1391 - 18:51
Shirdel - لندن - انگلیس
در پنتاگون، قرارداد تسلیحاتی اخیر واشنگتن – ریاض به ارزش 60 میلیارد دلار به دو بخش تقسیم می شود که بخش نخست آن شامل فروش 84 فروند جنگنده 'اف -15' مدرن (به ارزش 30 میلیارد دلار) و بخش دوم نیز به فروش 70 بالگرد 'سیکورسکی یو اچ - 60' و 60 فروند آپاچی لانگبو (به ارزش 30 میلیارد دلار) به عربستان در مدت زمان 10 سال آینده اختصاص دارد
‌سه شنبه 16 آبان 1391 - 19:05
Shirdel - لندن - انگلیس
مسائل مالی و منافع اقتصادی همواره یکی از هدف های اساسی فروش تسلیحات نظامی به کشورهای متحد آمریکا بوده است. دولت های آمریکا در دوران های مختلف برای آنکه بتوانند بودجه لازم را برای اجرای برنامه های جدید تسلیحاتی خود تامین کنند، نیاز بسیاری به صادارت تسلیحات دارند.
‌سه شنبه 16 آبان 1391 - 19:43
Shirdel - لندن - انگلیس
امریکا برای فروش تسلیحات نظامی خودوغرب با آغاز مرحله جدیدی از طرح 'ایران هراسی' و بزرگنمایی تهدید ایران برای کشورهای خاورمیانه‘ تجهیز متحدان عرب آمریکا در منطقه به سلاح های مدرن و روزآمد را راهبرد کنونی کاخ سفید برای مقابله با تهدید ایران ارزیابی کرده اند. در ارتباط با طرح جدید وزارت دفاع آمریکا 'پنتاگون' برای فروش تجهیزات و تسلیحات نظامی به عربستان سعودی، کویت، عمان و .. نیز این جریان سازی رسانه ای و تبلیغی در دستور کار قرار گرفته است
‌سه شنبه 16 آبان 1391 - 19:02
mohd6161 - دبی - الامارات
بزار بخرند واسه دیکور خیلی هم قشنگه عرب میتونه با شکمی که داره بجنگه
‌چهارشنبه 17 آبان 1391 - 05:39
edvin - تهران - ایران
اینام دیگه برا ما شاخ شدن
‌چهارشنبه 17 آبان 1391 - 14:16
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.