ایران محدودیتهای افزایش جمعیت را حذف میکند
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نهم خبر داده است که تمام محدودیتهای افزایش جمعیت در ایران حذف خواهند شد.
غلامرضا کاتب به ایسنا گفته است که اصلاح لایحه تنظیم جمعیت در دستور کار کمیسیون برنامه و بودجه قرار گرفت و طبق آنچه نمایندگان تصویب کردند، تمام محدودیتهای مربوط به افزایش جمعیت حذف خواهد شد.
به گفته این نماینده مجلس، با حذف محدودیتهای افزایش جمعیت فرزند پنجم به بعد خانوادهها هم میتوانند از خدمات بیمه اجتماعی استفاده کنند.
اشاره او به قانون تنظیم خانواده و کنترل جمعیت مصوب مجلس در سال ۷۲ است که براساس آن برای فرزند چهارم و فرزندان بعدی محدودیتهایی از نظر بیمه و دیگر مزایا در نظر گرفته شده بود.
این در شرایطی است که براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که مهرماه سال جاری تصویب شد، مشوقهای جدید اقتصادی برای افزایش جمعیت در خانوادههای کشور درنظر گرفته شد؛ پرداخت وام قرضالحسنه «فرزند» به مبلغ ۱۰ میلیون تومان به خانوادهها برای فرزندان سوم تا پنجم با بازپرداخت ۱۰ ساله بدون الزام به سپردهگذاری یکی از این مشوق ها اعلام شد.
این مشوقهای مالی پس از آن اعلام شد که آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، از سیاستهای کنترل جمعیت در ایران انتقاد کرد و از ادامه آن در اواسط دهه هفتاد با عنوان «کاری خطا» نام برد. درپی این انتقاد رهبر ایران، کمیسیون اجتماعی مجلس طرح لغو قانون تنظیم خانواده را با قید دو فوریت به هیئت رئیسه داد.
همزمان فاطمه آلیا، نماینده اصولگرا و عضو فراکسیون زنان مجلس نهم، با اعلام اینکه پیشنویس طرح سیاست جمعیت در ایران آماده شده، ابراز امیدواری کرده که این طرح جزو اولین طرحهای قانونی باشد که اوایل سال آینده در دستور کار مجلس قرار میگیرد.
مصطفی افضلیفرد، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، نیز با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص افزایش جمعیت ایران گفته است که «مجلس این مصوبه را تصویب و طی نامهای به محمود احمدینژاد ابلاغ خواهد کرد تا مسیر قانونی خود را برای اجرا طی کند.»
در دو سال گذشته، نخستین بار محمود احمدینژاد بود که خواستار در پیش گرفتن سیاست افزایش جمعیت شد. او گفته بود که جمعیت ایران میتواند تا ۱۰۰ میلیون نفر نیز افزایش یابد و در دفاع از سخنان خود توضیح داده بود که «خدا روزیرسان است.»
در راستای تأکید دولتمردان جمهوری اسلامی برای افزایش جمعیت امیرحسین قاضیزاده، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس نهم، تأکید کرده است که در ۴۰ سال آینده جمعیت ایران باید به ۱۱۵ میلیون نفر برسد.
با وجود تأکید رهبر، رئیسجمهور و وزیر بهداشت دولت دهم و نمایندگان مجلس بر افزایش جمعیت، بخش پژوهشی مجمع تشخیص مصلحت نظام براساس نتایج تحقیقاتی که انجام داد، اعلام کرد که سیاستهای «کنترل جمعیت» نباید کنار گذاشته شود.
برخی از کارشناسان حوزه تربیت و رفتارشناسی در ایران نیز تأکید دولتمردان نظام جمهوری اسلامی بر افزایش جمعیت را «تصمیمگیری مسئولان به جای مادر» دانسته و از آن انتقاد کردهاند.