اعتصاب غذای ۹ زندانی سیاسی زن در اوین
در واکنش به یورش خشن نیروهای گارد حفاظت زندان به بند زنان سیاسی و رفتار توهینآمیز با آنان، این زندانیان دست به اعتصاب غذا زدند. اعتصابیون خواستار عذرخواهی رسمی رئیس زندان اوین و مسئولان اداره حفاظت این زندان شدهاند.
به گزارش وبسایت "کلمه"، یورش نیروهای گارد یگان حفاظت زندان اوین به بند زنان سیاسی با واکنش گستردهی زنان زندانی روبرو شده است. بر اساس این گزارش، برخورد ماموران "با هتک حرمت و آزار" آنها همراه بوده، به همین دلیل تعدادی از زندانیان این بند دست به اعتصاب غذای دستهجمعی زدهاند.
وبگاه "کلمه" که به نیروهای اصلاحطلب ایران نزدیک است، مینویسد: «حمله کنندگان به بند بانوان که شامل حدود ۲۰ زن از نیروهای گارد یگان حفاظت زندان اوین بودند با ورود به حریم خصوصی و شخصی زندانیان سیاسی باعث برهم زدن نظم و سلب آسایش آنان شده و پس از یورش به بند سیاسی بانوان زندانیان را به شکل توهینآمیزی بازرسی بدنی کردند.»
در ادامهی این گزارش آمده است که پس از اعتراض فائزه هاشمی، "نماینده و وکیل بند زندانیان و سایر زندانیان سیاسی زن" نیروهای گارد حفاظت، زندانیان را به حیاط کوچک بند برده و سپس اقدام به تفتیش وسایل شخصی آنان نمودهاند.
به گزارش "کلمه" زندانیان برای نشان دادن اعتراض خود "شعار یا حسین میر حسین، مرگ بر دیکتاتور" سردادهاند و سرود خواندهاند.
اعتصاب غذا
وبسایت "کلمه" مینویسد که تا کنون مهسا امرآبادی، ژیلا بنی یعقوب، نازنین دیهیمی، راحله زکایی، نسیم سلطان بیگی، حکیمه شکری، ژیلا کرم زاده مکوندی، شیوا نظرآهاری و بهاره هدایت در اعتراض به این اقدام ماموران زندان دست به اعتصاب غذا زدهاند.
در گزارش "کلمه" آمده است: «زندانیان سیاسی زن خواستار عذرخواهی رسمی رئیس زندان اوین و مسئولان اداره حفاظت این زندان و همچنین ارائهی ضمانتهایی از سوی آنان مبنی بر عدم تکرار چنین رفتارهایی شدهاند.»
"بند بانوان" زندان اوین تنها بندی است که در آن زنان فعال در زمینهی سیاسی و اجتماعی نگهداری میشوند.
تشدید فشار بر زندانیان سیاسی
بر اساس گزارشهای گوناگون اخیرا فشارها بر زندانیان سیاسی افزایش یافته است. از جمله اقدامات سختگیرانهی مسئولان زندانها، جلوگیری از درمان کامل زندانیان سیاسی، بازرسیهای بدنی در هنگام خروج و ورود و اجازهی دخالت ماموران امنیتی در امور زندان گزارش شده است.
روز چهارشنبه (۱۰ آبان/۳۱ اکتبر) شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و شش سازمان حقوق بشری بیانیهی مشترکی منتشر کردند. در این بیانیه ضمن انتقاد به دستگیری و بدرفتاری با مدافعان حقوق بشر و فعالان سیاسی و اجتماعی، به مقامهای ایران یادآوری شده، که زندانیان طبق هنجارهای بینالمللی حقوق بشر، باید از حق استفاده از مراقبتهای پزشکی و ملاقات با خانواده برخوردار باشند.
در این بیانیه نام شماری از مدافعان حقوق بشر زندانی، از جمله نسرین ستوده، ژیلا بنی یعقوب، مهسا امرآبادی، بهمن احمدی امویی، مسعود باستانی، بهاره هدایت، محبوبه کرمی، جاوید هوتن کیان، عبدالفتاح سلطانی، محمد علی دادخواه و محمد سیف زاده ذکر شده است.