مدافعان حقوق بشر: به بدرفتاری با نسرین ستوده خاتمه دهید

شیرین عبادی، وکیل سرشناس و شش سازمان حقوق بشری در بیانیه‌ای خواستار پایان دادن به بدرفتاری با نسرین ستوده، وکیل زندانی شدند. آنها مراقبت‌های پزشکی و حق ملاقات با خانواده را برای تمام زندانیان خواستار شده‌اند.
 

در بیانیه مشترک شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و ۶ سازمان حقوق بشری منتشره در روز چهارشنبه (۱۰ آبان برابر ۳۱ اکتبر) از قوه قضائیه و مسئولان زندان‌های ایران خواسته شده است به بدرفتاری با نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر در ایران پایان دهند.
 
در این بیانیه همچنین از مقام‌های ایران خواسته شد که اجازه دهند تمام زندانیان طبق هنجارهای بین‌المللی حقوق بشر از مراقبت‌های پزشکی و ملاقات با خانواده برخوردار باشند.
 
سازمان دیده‌‌بان حقوق بشر، سازمان عفو بین‌الملل، کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، سازمان گزارشگران بدون مرز، فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران همراه با شیرین عبادی از جمهوری اسلامی ایران خواستند که احکام "فعالان مسالمت‌جو" را لغو کند و این گونه زندانیان را بدون قید و شرط آزاد کند.
 
عبادی گفت: «هیچ یک از روزنامه‌‌نگاران، وکلای حقوق بشری و مدافعان حقوق بشر که تنها برای فعالیت مسالمت‌آمیزشان بازداشت شده‌اند نباید در زندان باشند.»
 
او افزود: «زور گفتن به فرزند یک زندانی و محروم کردن وی از دیدار با خانواده‌اش و همچنین محروم کردن او از دسترسی به مراقبت پزشکی تنها باعث بدتر جلوه کردن ایران در چشم جهانیان می شود».
 
اعتصاب غذا در اعتراض به محرومیت از حق ملاقات
 
به گفته رضا خندان، همسر نسرین ستوده، این خانم وکیل فعالان حقوق بشر از تاریخ ۲۶ مهر برابر با ۱۷ اکتبر در اعتراض به "آزار و اذیت خانواده‌اش توسط مقامات و محدود کردن حق ملاقات وی" دست به اعتصاب غذا زده است.
 
رضا خندان گفت که ستوده اعتصاب غذای خود را پس از شنیدن این که "مقامات قوه قضائیه دختر ۱۲ ساله او را احضار کرده‌اند تا به وی تفهیم کنند که اجازه سفر به خارج از ایران را ندارد آغاز کرد."
 
رضا خندان اعلام کرده است: «ظرف سه ماه گذشته، مقامات زندان اوین از ملاقات حضوری فرزندان ستوده با وی جلوگیری کرده‌اند و به شدت امکان ارتباط تلفنی او از زندان را محدود کرده‌اند. آنها تقریبا یک سال است که از ملاقات نسرین ستوده با مادر و برادرش جلوگیری می‌کنند.»
 
در بیانیه مشترک خانم عبادی و ۶ سازمان یادشده آمده است: «از زمان دستگیری نسرین ستوده در سال ۱۳۸۹ مقامات، این وکیل حقوق بشری ۴۷ ساله و مادر دو فرزند خردسال را بارها در حبس انفرادی نگه داشته‌اند و از ملاقات منظم و صحبت با خانواده‌اش محروم کرده‌اند.»
 
آنها همچنین به محرومیت "دیگر زندانیان سیاسی از ملاقات‌های منظم با نزدیکان و دسترسی مناسب به درمان پزشکی" اعتراض کرده‌اند.
 
رضا خندان: مسئولان استقبال می‌کنند که حال نسرین بد شود
 
رضا خندان در آخرین اظهارات خود ضمن اینکه گفت، حال همسرش "وخیم" است ابراز نظر کرد: «تصور من این است که مسئولان نه تنها تلاشی برای شکستن اعتصاب غذای نسرین نمی‌کنند بلکه بدشان هم نمی‌آید که او کارش به جای خطرناک بکشد و همچنان به اعتصاب خود ادامه دهد.»


 
نسرین ستوده و جعفر پناهی، کارگردان سینمای ایران

 

به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران خندان همچنین گفت که از ملاقات حضوری نسرین ستوده با فرزندانش در روز یکشنبه (۷ آبان) خودداری شده است. وی همچنین افزود که "بیش از سه ماه" است که ستوده از حق ملاقات حضوری محروم است.
 
شیرین عبادی و ۶ سازمان حقوق بشری در بیانیه مشترک خود با اشاره به شرایط نسرین ستوده ابراز نگرانی جدی کرده و بر "مسئولیت دولت‌مردان ایران" تأکید کرده‌اند.
 
نسرین ستوده و جعفر پناهی برنده جایزه ساخاروف
 
اتحادیه اروپا در تاریخ ۵ آبان (۲۶ اکتبر) جایزه حقوق بشر ساخاروف در سال ۲۰۱۲ را به نسرین ستوده و جعفر پناهی، کارگردان سینمای ایران اهدا و از فعالیت‌های مدنی و حقوق بشری آنها تجلیل کرد.
 
خانم ستوده که دفاع از پرونده بسیاری از فعالان حقوق بشری را در کارنامه خود دارد، در شهریور ماه ۱۳۸۹ بازداشت و سپس به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" و "تبلیغ علیه نظام" به ۱۱ سال حبس تغزیری و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. این حکم سپس در دادگاه تجدید نظر تغییر یافت و به ۶ سال حبس و ۱۰ سال محکومیت از وکالت تبدیل شد.
 
در بیانیه مشترک شیرین عبادی و ۶ سازمان یاد شده ‌آمده است که "هم قوانین ایران و هم حقوق بین‌المللی، مقامات زندان را ملزم به ارائه امکانات حداقلی به کلیه زندانیان و دادن اجازه ملاقات منظم به آنان، شامل ملاقات‌های شخصی با اعضای خانواده و رفتار با عزت و احترام با آنان می‌دانند.»
 
در بیانیه با اشاره به تعهد ایران به "میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی" از این کشور خواسته شده که جمهوری اسلامی به "رفتار یا مجازات‌های غیر انسانی یا تحقیرآمیز" با زندانیان پایان دهد.

+71
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.