توفان سهمگین سندی سواحل شرقی آمریکا را درنوردید
آب اقیانوس در متروی نیوجرسی
توفان سهمگین سندی سرانجام به سواحل شرقی آمریکا رسید؛ گزارشها حاکی از آن است که منهتن جنوبی در آب فرو رفته و آب به متروی نیویورک نفوذ کرده است؛ برق بسیاری از مناطق توفانزده قطع است و مقررات منع رفتوآمد در این مناطق به اجرا درآمده است.
شبکههای رادیو-تلویزیونی آمریکا ضمن پوشش این توفان سهمگین، توصیههای ایمنی را به اطلاع مخاطبان خود میرسانند؛ ذخیره غذا، باتری، لباس گرم، سوخت و نرفتن در محیطهای خطرناک از جمله این توصیههاست. این درحالی است که انتظار میرود میلیونها نفر در نتیجه این توفان بدون برق بمانند. صدها هزار نفر پیشتر ازمناطق مورد تهدید تخلیه شدهاند.
آخرین گزارشها حاکی از آن است که منهتن جنوبی در شهر نیویورک دچار آبگرفتگی شده و آب به مترو نفوذ کرده است. این درحالی است که بسیاری از مناطق شهر نیویورک برق ندارند. در برخی از نقاط منهتن آتشسوزی گزارش شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، کمیسیون ناظر هستهای آمریکا اعلام کرد هنگامی که آب به بالاترین سطح خود رسید، «اتفاقی غیرمعمول» در ساعت ۷ بعداز ظهر در این نیروگاه روی داده است. مقامهای فدرال میگویند احتمالا آب در ظرف چند ساعت فروکش خواهد کرد. این نیروگاه ۹ درصد برق نیوجرسی را تامین میکند.
از سوی دیگر به دلیل اختلالات الکتریکی یکی از واحدهای نیروگاه اتمی ایندین پویینت خاموش و از مدار خارج شد. به گفته مقامهای مسئول، این واحد نیروگاه در حدود ساعت ۴۵: ۱۰ دقیقه شب به وقت محلی خاموش شده است. مسئولان این نیروگاه گفتهاند که خطری متوجه کارکنان یا مردم نیست.
شهردار نیویورک ساعت ۱۰ شب به وقت محلی از مردم خواست که به غیر موارد خیلی ضروری به شماره ۹۱۱ زنگ نزنند.
در همین حال فرماندار کنکتیکت خواستار تخلیه فوری هزاران تن از ساکنان نوار ساحلی شد. دن مالوی، فرماندار این ایالت از کسانی که در محاصره آب هستند خواست در خانههای خود بمانند و بقیه نوار ساحلی را ترک کنند.
آسوشیتدپرس از کشته شدن دستکم سیزده نفر در آمریکا و کانادا خبر داده است.
برپایه گزارشها، آب دریا تا چهار متر در برخی نقاط منهتن بالا آمده است.
شبکه سیانان گزارش کرد که در تالار بورس نیویورک نزدیک به یک متر آب جمع شده است.
مرکز ملی توفند آمریکا اعلام کرد که سواحل نیوجرسی نخستین منطقهای بود که این توفان دریایی(توفند) به آن رسیده است.
این مرکز میگوید کمی از سرعت از توفان کاسته شده اما همچنان در سطح ۱۴۰ کیلومتر در ساعت است.
باراک اوباما طی سخنانی، به آمریکاییها در سواحل شرقی ایالات متحده هشدار داد که توفان سندی ممکن است مرگبار باشد و از شهروندان خواست که توصیههای مسئولان محلی را جدی بگیرند.
باراک اوباما روز دوشنبه مبارزه انتخاباتی خود را در فلوریدا متوقف کرد و به واشینگتن بازگشت.
رئیس جمهوری ایالات متحده گفت: «مهمترین پیامی که هماکنون برای مردم دارم این است: استدعا دارم به آنچه که ایالتها و مقامهای محلیتان میگویند، گوش کنید.»
رئیس جمهوری آمریکا تصریح کرد: «وقتی آنها میگویند که باید تخلیه کنید، باید تخلیه کنید.»
باراک اوباما گفت، وی نگران انتخابات نیست بلکه نگران اثر این توفان بر خانوادهها، امدادرسانان، اقتصاد و حمل و نقل است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، با توقف قطارها، اتوبوسها و مترو، درشهرهای ساحل شرقی آمریکا فعالیت به حال تعطیل درآمده است.
تونلهای مسیر هلند و باتری در نیویورک بسته شده، چراکه احتمال میرود آب تا ۳ متر ۴۰ سانتیمتر در منتهن جنوبی بالا بیاید.
اوشن سیتی، مریلند و لانگ آیلند، نیویورک، از نخستین مناطقی هستند که با آبگرفتی مواجه خواهند شد.
بازار بورس نیویورک و «نزدک»، روز دوشنبه فعالیت خود را به خاطر وضعیت آب و هوا متوقف کردند که از سال ۱۹۸۵ تاکنون بیسابقه بوده است.
برپایه آخرین گزارشها برق دستکم پنج میلیون و هفتصد هزار نفر قطع شده است.
توفان سندی پیش از آنکه به آمریکا برسد جان دست کم ۶۷ نفر را گرفت که ۵۱ نفر آنها از هاییتی بودند.
میت رامنی، نامزد جمهوریخواهان، نیز همه کارزار انتخاباتی خود را در روزهای دوشنبه و سهشنبه به حال تعلیق درآورد. این در حالی است که تنها هشت روز به انتخابات آمریکا باقی مانده است.
۱۵ تن از خدمه کشتی اچاماس بونتی در کارولینای شمالی، نجات یافتند اما از سونوشت دو سرنشین دیگر خبری نیست.
مارتین اومالی، فرماندار مریلند، گفته است که توفان در ایالت وی مرگبار خواهد بود.
دان مالوی، فرماندار کنتیکت، میگوید که توفان سندی «فاجعهبارترین رویدادی» است که ساکنان این ایالت تا در طول عمر خود دیدهاند.
هزاران پرواز در شهرهای بزرگ کرانههای شرقی آمریکا لغو شده است.
سیانان گزارش کرده مناطق اصلی نیویورک تقریبا خالی از جمعیت شده و در واشینگتن نیز، کارمندان دولتی به سر کار خود نرفتهاند.
پیشبینیها حاکی از آن است که توفان سندی با یک جبهه هوای سرد همراه باشد که حاصل آن میتواند یک «ابَر توفان» به همراه سیلابهای بزرگ، برف و بوران باشد.
شرکت برقرسانی «نشنال گرید» که به میلیونها مشترک برق میرساند، اعلام کرده است که احتمالا ۶۰ میلیون نفر زندگیشان تحت تاثیر این توفان قرار بگیرد.
پیشبینی شده که این توفان نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار خسارت برجای گذارد در حالی که نیمی از آن تحت پوشش بیمه است.
مایکل بلومبرگ، شهردار نیویورک دستور تخلیه اجباری مناطق آسیبپذیر در منهتن نیویورک که در سطح پایینتری قرار دارند، را صادر کرده است.
شهردار نیویورک خطاب به ساکنان این مناطق گفته است اگر اکنون این مناطق را تخلیه نکنید علاوه برای این که جان خود را به خطر میاندازید، جان امدادگرانی که بخواهند به کمک شما بشتابند نیز به مخاطره خواهد افتاد.