خاتمی: الحمدالله یک مدیر بنده دزدی نکرد اما امروز صحبت از دزدی های چند میلیاردی است

جمعی از جوانان، فعالان سیاسی و نخبگان گرگان و سایر شهرهای استان گلستان با سید محمد خاتمی دیدار و دغدغه های خود را پیرامون مسائل روز و انتخابات پیش رو مطرح کردند.

به گزارش سرویس سیاسی «انتخاب» ؛ خاتمی در این دیدار گفت: حق هر شهروند است که محروم نباشد و وظیفه حکومت است که بیاید و رفع محرومیت کند در جامعه. حق همه افراد است که زندگی مناسبی در جامعه داشته باشند و از امنیت برخوردار باشند و زندگی آبرومند داشته باشند وظیفه دولت است که زمینه همه این ها را فراهم بکند هم فقر معنوی و هم مادی ظلم است اگر در جامعه باشد باید از بین برود و مهترین حق این است که هر شهروند نظام جمهوری اسلامی ارباب حکومت است نه حکومت ارباب او و این حق باید تامین شود.

متن کامل سخنان رئیس جمهوری سابق ایران را در ادامه بخوانید:

بسم الله الرحمن الرحیم

برای من موجب کمال خوشبختی است که در جمع عزیزانی هستم که از استانی آمده اند که یکی از کانون های تمدن ایرانی – اسلامی ما در گذشته بوده و امروز هم جایگاه والایی در عرصه حیات اجتماعی و معنوی دارد و انشالله آن طور که شایسته است برنامه هایی وجود داشته باشد که این استان بتواند نقش ممتاز خودش را در عرصه اقتصادی کشور هم عمل کند. چون استعداد هایی که در استان هست فوق العاده است.

البته به یک معنا استان های شمالی ما،مازندران،گیلان،گلستان محرومیت های توام با مظلومیت هم داشته اند چون تلقی این بوده که مناطق سرسبز و برخوردار هستند و واقعا کمتر به توسعه همه جانبه آن ها توجه شده، ظاهر زیبای آن ها سبب شده است به مشکلات بنیادی این 3 استان کمتر رسیده بشود.

هیچ کس باور نمی کند که یکی از مشکلاتی که این استان ها دارند مشکل آب است. با این بارندگی و کنار دریا بودن و... کمتر به ذهن می آید که کمبود آب از جمله مشکلات است یا نحوه بهره برداری از اراضی کشاورزی و نیز محرومیت هایی که برای توسعه صنعت در آنجا وجود داشت که البته اصل حرف به یک معنا درست است نباید اکوسیستم آنجا و نیز وضعیت خاص کشاورزی آنجا بهم بخورد و لی این بدان معنا نیست که با حذف صنعت از آنجا زمینه توسعه سریع آنجا فراهم نیاید.

به هر حال محرومیت ها بوده است و مردم هم با کمال بزرگواری آن ها را تحمل کرده اند، گرچه در هر دولتی کارهایی برای آنجا شده حالا من این دولت را خیلی خبر ندارم در دوره ما مهمترین مساله ای که مورد نظر بود، تغییر دیدگاه بود در مورد این 3 استان که حقیقتاً از نظر معنوی بی همتا هستند در حفظ ارزشها و مفاهیم و معانی که در تاریخ اسلامی – ایرانی ما وجود دارد.

گلستان جایگاه خودش را دارد و خوشحالم که در جمع شما هستم.

این جلسه مصادف شده با شهادت امام باقر(ع) که ایشان و فرزند بزرگوارشان امام صادق (ع) در بسط و تعمیق معارف اسلامی (فقط نگوئیم شیعی) واقعا نقش ممتازی داشتند به خاطر قرار گرفتنشان در موقعیت تاریخی لولائی، یعنی وقتی جامعه اسلامی از یک مرحله که دوران بنی امیه است دارد می گذرد و وارد مرحله دیگری می شود طبعا در این دوره ها فضائی ایجاد می شود برای کارهای اساسی، خصوصاً در حوزه اندیشه و من همین جا عرض کنم امام باقر (ع) و بخصوص امام صادق (ع) علاوه بر جایگاه والایی که نزد شیعیان دارند، مورد احترام و توجه اهل تسنن بوده اند بخصوص اهل تسنن ایران. حتما می دانید که امامان اهل تسنن به جرم علاقه مندی و طرفداری از اهل بیت دچار مشکل شده اند، زندان رفته اند شلاق خورده اند.

می خواهم به این نکته اشاره کنم که همواره شیعه و سنی در کنار هم بوده اند بخصوص در این دوران ، باید در کل جهان اسلام و منطقه این وحدت را تبلیغ بکنیم و کاری که سبب شود جدایی احساس شود یا دشمنان از آن سوء استفاده کنند از آن بپرهیزیم.

ممکن است در ایران مشکلاتی در این زمینه باشد، ولی واقعا استان گلستان خود یک نمونه است که چطور می توان در کنار هم و با هم بود.

برای شیعیان و قاطبه مسلمانان اعم از شیعه و سنی در پایگاه و مقام علمی و معرفتی امامان هیچ تردیدی نیست. آنها یکی از منابع اصلی فکر،فقه ومعرفت اسلامی به معنای عام کلمه بودند.

درهمین مساله اگر کار بکنیم می توانیم زمینه های وحدت عملی را در دنیای اسلام تقویت بکنیم.

در این جا سؤالی را مطرح می کنم که چرا هم در اهل تسنن و هم در اهل تشیع بیشترین توجه به فقه شد؟ چرا فقه را که در اصل یک آگاهی عمومی و وسیع و عمیق نسبت به همه مسائل است خلاصه شد در استنباط احکام فرعی شرعی یا بیان آن احکام؟و چرا فقه به معنی خاص کلمه که بسیار هم مهم است در صدر نشست و قدر دید و اهتمام به سایر رشته ها ی معارف اسلامی اعتقادی یا اخلاقی و حتی مسائل عام سیاسی اجتماعی کمتر بود. در اینجا از چرایی این امر صحبت نمی کنم. ولی خلاصه شدن دین اسلام به بیان احکام فرعی شرعی امر نامطلوب و ناتمام بود.

در حالی که معارف اسلام همه آفاق و حوزه های فکری، عملی، اخلاقی، سیاسی و... را در بر می گیرد و تفقه در دین توغل و غوررسی در همه این زمینه ها است،

اگر به قرآن رجوع کنیم محور کار یکی توحید است که خیلی روی آن تاکید شده یکی معاد است که زندگی پس از مرگ است و و در میانه این مبداء و مقصد نبوت خیلی مهم است و نبوت پل میان این دو سررشته ازلی و ابدی است و دین راهنمای سالکی که باید این مسیر را بپیماید. در این مسیر خیلی روی عدل تاکید اساسی شده است. گویی توحید و نبوت دو سر یک بستری هستند که عبارت است از زندگی انسان در طول تاریخ و این زندگی مطلوب بر اساس عدل باید استوار باشد.

اولا این عدالت چیست؟

می خواهم در این بحثم به مشکلی برسم که ما امروز داریم که حرف ما کجاست؟ وقتی می گوییم اصلاح طلبیم چه می خواهیم بگوییم؟ دعوایمان سر این است که وزیرانمان اصلاح طلب نیستند، وکیل هایمان اصلاح طلب نیستند، سخت گیری برای اصلاح طلبان می شود اگر بخواهند کار اقتصادی بکنند یک کار فرهنگی بکنند؟ البته اینها مسائل مهمی است.

چرا باید یک نفر به جرم اصلاح طلبی تسویه شود، محکوم شود، مورد بی احترامی قرار بگیرد؟ ولی حرف های ما اساسی تر از اینهاست تا نقطه تفاوتی که وجود دارد را مشخص کنیم.

عدل یعنی چه؟

دیگری مساله اخلاق است که خیلی در ادیان الهی به اخلاق توجه شده است.

احکام عدل و اخلاقی کجای جامعه اسلامی ما و فقه ما قرار دارد؟

اولا عدالت چیست؟

عقل سالم بشری عدل را می پسندد و ظلم را نمی پسندد.

آیا فقه ما را بی نیاز از اخلاق و عدالت می کند یا اینکه نه، خود فقه هم باید اخلاقی و عادلانه باشد.

مرحوم شهید مطهری مطلبی درباره عدل دارد که من آن را بسط داده ام در مورد اخلاق. ایشان می فرماید عدالت در سلسله علل احکام اسلامی قرار دارد یعنی وقتی یک مجتهد می خواهد حکم بدهد همچنان که می رود سند و دلالت حدیث را می بیند یا به ظاهر کتاب و سنت استناد می کند و رعایت می کند این را هم باید متوجه باشد که آن چه از متن در می یابد و آنچه استنباط می کند مطابق عدل هست یا نه یعنی باید حکم اسلامی عادلانه باشد.

خود عدل مبنا است فقیه باید بداند که این حکمی که می دهد عادلانه هست یا نه؟

مصادیق عدل در طول زمان تغییر می کند. اخلاق هم همین طور است.

من عرض می کنم که آیا این حکمی که داده می شود اخلاقی هست یا نه؟ یعنی اخلاق که تتمیم مکارم آن هدف بعثت پیامبر اکرم است، در سلسله علل احکام قرار می گیرد.

و نیز اصلاحات می گوید اجتهادی که زمان و مکان دو عنصر تعیین کننده در آن هستند (که امام هم فرمودند) باید رعایت شود اگر نشود یا نشد باید اصلاح شود به آن سو برود.

ملاک عدل چیست؟

همین حرف عام بدیهی که مورد توجه همه هست، در مورد عدل توجه کنیم: "اعطا کل ذیحق حقه – و دادن حق هر ذی حقی" صحبت این است که حق کجاست؟

بنده که به اسلام و انقلاب اسلامی و حتی قانون اساسی رجوع می کنم حقوق فقط حقوق اقتصادی نیست البته که حقوق اقتصادی هم مهم است جامعه عادل جامعه ای است که در آن فقر و ناامیدی در زندگی نباید باشد اما علاوه بر آن انسان در این جامعه صاحب کرامت هم هست خداوند او را آزاد آفریده است او حاکم بر سرنوشت خودش هم هست و عدل، رعایت همه این ها است اینجا دو دیدگاه پیدا می شود؟ یکی می گوید اصلا انسان جای خدا را تنگ می کند باید توی سر او زد و محدودش کرد باید به او از هر جهت فشار وارد کرد تا جای خدا باز شود در حالیکه ما می گوئیم همین خدا این انسان را آزاد و اندیشمند و صاحب کرامت آفریده و خواسته است.

مگر در قانون اساسی ما اصل طلائی 56 نیامده که حاکم مطلق بر آسمان و زمان همه چیز خداست و هم او انسان را بر سرنوشت اجتماعی خود حاکم گردانیده است و هیچ کس نمی تواند این حق را از او بگیرد اگر این طور است آزادی به معنی واقعی کلمه عین عدل است.

محدود کردن آزادی های اساسی (نه آزادی به معنی ولنگاری و آنهایی که ضد اخلاق و ضد مسلم شرع است) خلاف است. من می خواهم نماینده ام و شغلم را خودم انتخاب کنم. و نیز حکومت موظف است امکاناتی که به دستش سپرده اند را به صورت مساوی و عادلانه در اختیار تک تک افراد بگذارد.

حق هر شهروند است که محروم نباشد و وظیفه حکومت است که بیاید و رفع محرومیت کند در جامعه. حق همه افراد است که زندگی مناسبی در جامعه داشته باشند و از امنیت برخوردار باشند و زندگی آبرومند داشته باشند وظیفه دولت است که زمینه همه این ها را فراهم بکند هم فقر معنوی و هم مادی ظلم است اگر در جامعه باشد باید از بین برود و مهترین حق این است که هر شهروند نظام جمهوری اسلامی ارباب حکومت است نه حکومت ارباب او و این حق باید تامین شود.

اینکه اینقدر روی انتخابات آزاد و کانالیزه نشده صحبت می شود با توجه به همین دیدگاه است. ممکن است اصلا تقلبی هم نباشد، ولی انتخابات طوری کانالیزه شود که بخش قابل توجهی از جامعه نتواند نظرش را ابراز کند و همه جریانات کاندیدا نداشته باشند یا در معرفی و دفاع از نامزدها و برنامه های خود آزاد نباشند. این تقلب نیست ولی محدود کردن حق انسانهاست.

اینها حرف های اصلاح طلبان است می گویند اسلامی که در انقلاب ما بود، اسلامی که امام گفت این اسلام می تواند نجات دهد و نه اسلامی که می گوید مردم هیچ حقی ندارند رای مردم تشریفاتی است و بسط ید یعنی داشتن قوه نظامی امنیتی قضائی در جامعه. ما می گوئیم در اسلامی که ما می گوییم بسط ید یعنی رضایت مردم.

معتقدم جریانی در جامعه وجود دارد سعی هم می کند که همه امکانات را هم بدست بگیرد وگفتمان غالب شود که اینها را قبول ندارد ببینید اختلاف کجاست؟ حالا هم می گوئیم انتخابات درست و با رعایت حقوقی که همه دارند باشد، هر کسی می خواهد بیاید و هر چه مردم رای دادند همه آن را می پذیرند.

انتخابات مطلوب ضوابط خاص خود را دارد. در تعیین صلاحیت ها بدون جهت گیری خاص، در برگزاری درست انتخابات، در عدم دخالت تشکیلاتی که حق دخالت در انتخابات و حتی سیاست را ندارد، تشکیلاتی که قدرت دارند ولی مسئولیت ندارند و می توانند جهت را عوض کنند اینها نباشد چنین انتخاباتی مصداق عدالت است.

باید زمینه ای برای اعمال حق مردم فراهم آید و راه برون رفت از مشکلات هم همین است اگر مردم بااشتیاق باشند و در صحنه بودند خیلی از مشکلات حل می شود تعارف که نداریم مردم باید با دلشان بیایند باید اعتماد داشته باشند امید به آینده داشته باشند باید احساس کنند برایشان خدمت می شود آن وقت اشتیاق و حضور مشتاقانه هم خواهد بود و مملکت آسیب نمی بیند.

اگر واقعا شرایط فراهم شد که مردم با اشتیاق بیایند اولا زمینه ای برای تهدیدهای عظیم و دشمنی های که می شود و خطراتی که هست از میان می رود یا اثر تهدید کم می شود اگر عاقلانه رفتار شود و منافع کل کشور در نظر گرفته شود تهدیدها رفع یا کم می شود. نمی خواهم بگویم در مدیریت سوء نیت بوده می گویم عمل عمل غلطی بوده. در سیاست خارجی و سیاست اقتصادی و اجتماعی و...

اگر 600 میلیارد دلار را درست مصرف می کردیم وارداتمان زیادتر نمی شد اتکاء بودجه مان به نفت بیشتر نمی شد امروز وقتی نفت ما را هدف قرار می دهند برای اینکه منبع در آمدی ما را بزنند و نیز مبادلات ما را که روز به روز به واردات وابسته تر شده ایم. معلوم است این تحریم در این وضعیت اثر مخرب تری دارد.

دشمن خارجی قطعا هست و هر کاری هم بتواند می کند وکرده است ولی مردم می گویند با تدبیر و عقلانیت می شد جلوی برخی از آنها را گرفت. می شد تهدیدها را کم اثر تر کرد.

اصلاحات یعنی عقلانیت درست ،نیت خوب کافی نیست باید عقلانیت باشد و بعد اتکاء به مردم و در نتیجه اعتماد متقابل که جلو پدید آمدن مشکلات را می گیرد و اگر پدید آمد آن را به هزینه کمتر حل می کند.

البته بی اعتمادی میان مردم و حکومت و میان مردم با یکدیگر یک مصیبت است، ولی آن چه خطرناک تر است احساس ناامنی و بی اعتمادی است که اگر پدید آمد حتی اگر امنیت هم باشد مشکل ایجاد می کند.

بخش قابل توجهی از مردم امروز گلایه دارند باید آنها را رفع کرد. بارها گفته ام گذشته را می توان ندید ولی باید آینده را درست دید. باید بتوانیم انتخابات آزاد با حضور همه قشرها داشته باشیم و برگزار کنیم. برای برگزاری این انتخابات باید چیزهایی فراهم شود تداوم وضع فعلی نامطلوب است. وقتی همه راهها را بسته اند چگونه بخش هایی که راه را بر آن بسته اند می توانند شرکت کنند؟ وقتی نمی گذارند بیایید آمدن معنی ندارد.

امیدوارم وضع به گونه ای باشد که همه با اطمینان خاطر و اشتیاق بتوانند در انتخابات که عرصه مهم سرنوشت است حضور و شرکت داشته باشند. متأسفم که بگویم نشانه ای از پدیدآمدن این وضع را نمی بینم.

ما اصول و آرمان ها و شعارهایمان را کنار نمی گذاریم چون به آن اعتقاد داریم و راه بهبود اوضاع کشور و وضع و حال مردم را آن ها می دانیم و در برابر خدا و خلق خدا هم مسؤول هستیم. البته تأمین مصلحت کشور و مردم و گذر از بحران و هوشیاری در برابر تهدیدات بیگانه و رفتن به سوی انسجام هم از محورهای مورد اعتقاد و عمل ما است.

اصلاحات اصل نظام و قانون اساسی را قبول دارد بر حفظ تمامیت ارضی کشور پا می فشارد با براندازی هم مخالف است و در عین حال حق، حرمت، کرامت و آزادی مردم و شهروندان را هم پاس می دارد و معتقد است که عقلانیت و تدبیر صحیح هم برای اداره کشور لازم است.

نباید به خاطر بعضی رفتارها و سیاست ها کاری کنیم جوانان ما از اسلام زده شوند.

بعد از دولت بنده تا سطوح چهارم و پنجم برای دوستان ما پرونده سازی کردند وزرا و استاانداران به کنار یک مورد بیایند بگویند چه شد؟ الحمدالله یک مدیر عالی و عادی بنده دزدی و سوء استفاده نکرد اما امروز صحبت از دزدی های چند میلیاردی می شود،آزادی های اساسی خود عامل مهم جلوگیری از فساد است. و مهمترین فساد فساد قدرت است که تحت کنترل و نظارت نباشد.

آزادی بیان، اندیشه، نقد، حضور در عرصه انتخابات آزاد و رأی و... حرف هایی است که ما می زنیم و می خواهیم و راه عبور از مشکلات هم همین است.

واقعا دلم برای نظام و انقلاب و جامعه می سوزد ان شاء الله خدا کمک کند آرمان هایی که انقلاب ما داشت خواست هایی که مردم داشتند و دارند برآورده شود.

ما فضائی می خواهیم که بتوانیم حرف بزنیم و صحبت کنیم.

باران برای این بود که بحث کنیم و صحبت و حتی راه حل ها یی که داریم به حکومت عرضه بداریم حالا باران هم دیگر ابری ندارد که ببارد ثانیا همین فعالیت نزدیک به صفرش هم چندان مطلوب مسؤولان نیست. می خواستیم بخش رسمی پژوهشی داشته باشیم برای تفکر و تربیت نیرو که به ما اجازه ندادند و بسیاری از احزاب رسماً یا عملاً ممنوع شدند. تشکل های مستقل تعطیل یا با محدودیت مواجه شده اند. و بخش قابل توجهی از نیروهای کارآمد و امتحان داده هم در بند هستند.

حکومت بیاید این فضا را عوض کند بعد هرکسی خواست حکومت کند واقعا برای ما مهم نیست.

+97
رأی دهید
-75

من حرف حساب می زنم - تهران - ایران
همتون از همون روز اول دزد بودید !!!!! حالا گندش در اومده !!!!!!
دوشنبه 8 آبان 1391 - 19:53
vahid_ - گلاسگو - انگلستان
آخه زمان شما سیاست دزدی در دستور کار نبود ، اونوقت سیاست ماسمالی کردن ، با خنده مردم خر کردن در دستور کار بود ،
دوشنبه 8 آبان 1391 - 20:13
delmorde - یوتوبوری - سوئد
این اقا دروغ میگه، بعرضه ترین رئیس جمهور همین بود زمانی هم که وزیر ارشاد بود من خودم در وزارت ارشاد بودم، مدیر امور مالی وزارتخانه دزد یهایش نقل مجلس همه کارمندان بود او با اینکه میدانست اما نتوانست او را برکنار کند. در وزارتش خق و ناحق زیاد شد و خود من جزو کسانی بودم که شکایتم به دفتر ایشان رسید اما نتوانستم او را زیارت کنم. و کار مرا به رئیس دفترش دادکه او حق منو با تهدید به اخراج صایع کرد به دادگاه اداری مراجعه کردم اما رئیس دادگاه گفت تو با بدکسی در افتادی و من کاری از دستم ساخته نیست. خیلیها مثل من از نحوه اداره وزارتخانه توسطه ایشان ناراضی بودند و میدانستیم اگر رئیس جمهور شود کاری نمیتواند کند فردی فقط جاه طلب است و بعرضه.
دوشنبه 8 آبان 1391 - 20:15
alborzi - کرج - ایران
کاش اراده و همتی که احمدی نژاد برای اجرای حماقتهاش داشت جنابعالی هم داشتی !حسن عباسی خوب گفت که ماشین خاتمی پر نور و ساکن ولی ماشین احمدی نژاد تاریک و پر سرعت !
دوشنبه 8 آبان 1391 - 20:10
Shakoor - کوالالامپور - مالزی
هر کی هر چی می خواد بگه....من می پرستمت مرد !
دوشنبه 8 آبان 1391 - 20:19
mohammad.avaz - تهران - ایران
بد بخت حالا این مموتی خره همه چیزو سوتی میده حالا تا کمی‌ کلّه‌ات کار کردی جوری خوارت کردی که نفهمیده وگرنه همتون از ۱ نسلین
دوشنبه 8 آبان 1391 - 20:21
MartinT - هایدلبرگ - آلمان
به جاش تو زمان حکومت تو تا دلت بخواد آدم به صورت مخفیانه سربه نیست شد
دوشنبه 8 آبان 1391 - 20:31
piade - تهران - ایران
تو خوب. تو بهترین . تو ناز . تو فرشته. اما جون به جونت کنن تو آخوندی . این لکه ننگ از رو اسمت پاک نمیشه آخوند خاتمی.
دوشنبه 8 آبان 1391 - 21:07
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
مدیرانش شاید دزدهای ماهری بودند و ناشی بازی در نیاودند که گیر بیفتند و این ملا هم خبر ندارد یا خودش را زده به کوچه علی چپ. دلش به چیزی خوشه و افتخار میکند.
دوشنبه 8 آبان 1391 - 20:52
baharmazaheri - عجمان - دبي
افتخار نکن ........... پوز نده بهترین زمان میشد از راه اصلاحات ایران درست بشه ...پشت به دانشجو و مردم کردی دروغ گو ... فتنه از عمامه خیزد نئی زگه خمّ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!۱
دوشنبه 8 آبان 1391 - 21:09
AЯMAN 2000 - آستارا - ایران
هر چند خاتمی بالاخره جزئی از این نظام کثیف جمهوری اسلامی هستش ولی درد و بلاش بخوره تو سر هرچی آخوند سیاسی تو مملکته از دم. یک دلیل برای حرفم اینه که لااقل یه نیمچه خفیف آزادی را تو 2 دوره ریاست جمهوریش به جوانها داد که تو کل عنقلاب جمهوری اسلامی انصافا بی سابقه بوده. همیشه گفته ام خاتمی مانند اینه که از بد و بدترها!..... بد(خاتمی) را اکثریت مردم انتخاب کردند آن هم چون چاره دیگه ای نمی دیدند!
دوشنبه 8 آبان 1391 - 21:25
baharmazaheri - عجمان - دبي
در زمان تو احمق عمامه ..................به سر کله پوک .....سرعت گیر ..شده‌ای برای سقوط رژیم ..حیف اون ۲۰ میلیون رای !!!!!!!!!!!!!!!!!!
دوشنبه 8 آبان 1391 - 20:49
سعید ایرانی - مشهد - ایران
تو یکی خفه شو که از همه بیشتر تو خیانت کردی سید خندان
دوشنبه 8 آبان 1391 - 21:06
ehsan1987 - تهران - ایران
اخه شیخ ممد جان امید به انتخابات بعدی داری؟. کی میخواد به این نتیجه برسی . که این خانه از پای بست ویران است ...
دوشنبه 8 آبان 1391 - 21:53
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
مردک سالوس و ریاکار ۸ سال با لبخند ملت را فریفت و به عمر رژیم افزود تنها هنرش ۲ سانت بالا رفتن روسری بود!!! برای ساده اندیشان خدا بود همین!!!
دوشنبه 8 آبان 1391 - 20:43
Caroline - تهران - ایران
من مسلمان نیستم، آزاده‌ام ،. پیرو خیام، اهل باده‌ام. عاشق آزادی‌ام، اهل خِرد،. درگریز ازسجده و سجاده‌ام. اهل ایمان نیستم، اهل دلم. اهل شعرم، اهل شور و شادی‌ام. مرتدم من، کافرم، گبرم ولی. کوروش و زرتشت را من زاده‌ام. من خطا هم داشتم، هرگاه که. گوهر سیمرغی‌‌ام را باخته. پیشکارِ دشمنان خود شده؛. سر به مُهر اهرمن بنهاده‌ام!. من مسلمان نیستم، ایرانی‌ام. خاکی‌ام، افتاده‌ام، اینجائی‌ام،. پا بپای مردمان این جهان. بذر آیین بشر افشانده‌ام. گرچه درمتن بیابان زیستم. سرو آزادم، مسلمان نیستم. سایه‌ام را برمسلمان و یهود. برسر ترسائیان گسترده‌ام. من مسلمان نیستم چون هیچگاه. پایه‌ی«کافرکُشی» ننهاده‌ام. سفره‌ام را گرچه درویشانه است. پیشِ همنوعان خود بگشوده‌ام. گرچه در پیکار با اهریمنان. بارها افتادهیا اِستاده‌ام. لیک چون بابک، نیای پُردلم. عاشقانه جان شیرین داده‌ام. من مسلمان نیستم، دانشورم. زاده‌ی گردآفریدِ دلبرم. گرچه افتادم من از اسب جهان. از شعور و اصل خود نفتاده‌ام. گوهر ایرانی و اسلام؟ نه!. من به اهریمن مگر تن داده‌ام؟!. گرچه نامم را «مسلمان» هِشته‌اند. نه مسلمان، نه مسلمان‌زاده‌ام!.
دوشنبه 8 آبان 1391 - 23:18
دانشجوی ایرانی - تهران - ایران
بالاخره یه روز قرون وسطای ما هم تموم میشه و اون روز روزی خواهد بود که کسی برای آخوندا تره خورد نمی کنه یعنی خاتمی جون بدو برو دنبال کارت عزیزم دیگه نمیتونی ملت رو خر کنی!مردم روچی فرض کردی؟به مردم م گین رای ندید بعد خودت دست بوس میری رای میدی!نه دیگه به قول مموتی اون.... برد!
‌سه شنبه 9 آبان 1391 - 00:10
م تهرانی - دورتموند - آلمان
آخوند آخونده با هر رنگ و لباس و ایده ای بنیادش نجس و کثیفه
‌سه شنبه 9 آبان 1391 - 01:58
shadan shirin sokhan - هایدلبرگ - آلمان
( ! )-- دوران ما الحمدالله دزدی‌های میلیاردی و رانت خواری‌های مدیران یکیش هم رو نشد !
‌سه شنبه 9 آبان 1391 - 03:05
paksan - آمریکا - آمریکا
vahid_ - گلاسگو - انگلستان - پس توصیه می کنم معنای سیاست درست رو دوباره بخونی شاید خودت خجالت بکشی سیاست یعنی همین انجام کارها با کمترین هزینه و با بیشترین همکاری از طرف همه قدرتها و احزاب .محمد خاتمی امید به اصلاحات داره و امید تنها چیزیه که باید همه ما ایرانی ها داشته باشیم حتی اگر 40 سال طول بکشه و قدرت یک ملت به امیدش هست و برای همینه که حکومت سعی می کنه امید رو در مردم بکشه و نابود که باید مردم و جوانان قبول کنن که وضعیت همینه یه سلطان داریم و بقیه کاره ای نیستند هر فکری باید از نطفه خاموش بشه و تلاش حکومت در این سالها رسوندن کشور به همون دوره ناامیدی آخر دولت هاشمی هستش .به زندانها و اتهام ها و اخبار نگاه کنید خودشون دزدی و قتل و جنایت رو تشویق می کنند تا مردم بیشتر به وجود آنها وابسته بشوند و عاجز .امیدواری بدید و امیدوار باشید حالا یا با اصلاحات یا با انقلاب این راه باید ادامه داشته باشه.
‌سه شنبه 9 آبان 1391 - 03:16
paksan - آمریکا - آمریکا
سعید ایرانی - مشهد - ایران ... ما که با تمام دوران حکومت اسلامی مقایسه اش کردیم دوران خاتمی بهترین بود البته به زمان شاه نمی رسید ولی مقایسه عادلانه جوابش همینه ولی خیانت رو کسی کرده که منصوب آقاس و 600 میلیارد دلار نفت دستش بوده ولی کشور انقدر فلاکت داره و خودشون می گن اقتصاد 17 جهان پس وای بحال 16 اقتصاد دیگه که ما هفدهمیش باشیم ؟ دروغ از خود سلطان تو این کشور ریشه گرفته و خامنه ای می دونه که بهشت و جهنمی نیست و این ساخته خود آنهاست و این موضوع رو وقتی فهمید که جای شاه نشست و دید هر کاری و هر جنایتی و دزدی که می خواد می تونه بکنه ولی خودش خداست که می تونه عدالت و دین و اسلام رو تعریف کنه پس حالا می شه فهمید که چرا معاویه چرا عمر چرا شاه و...قبل از قدرتشون با بعد از در قدرت قرار گرفتن زمین تا آسمون فرق دارن.ولی همش حساب داره سخت و بدون بهانه
‌سه شنبه 9 آبان 1391 - 03:23
parviz1 - کترینگ - انگلستان
اون یکی کی بود!!!!!!!!!!! مگه می‌شه کسی با جماعت ملاها باشه و دزد و جنایتکار و حـ... نباشه!!! جنایات شما انقدر زیاد بود که بیش از این وقت ندشتید.البته حسابها در بانک‌های خارج از کشور که چیز دیگری میگه.این مرتیک جانی و دزد هنوزم دست از عوام فریبی بر نمیداره.باشه تا زمانش برسه .آان روز دیر نیست.
‌سه شنبه 9 آبان 1391 - 04:03
ghafas - مشهد - ایران
د وستت دارم خاتمی عزیز
‌سه شنبه 9 آبان 1391 - 06:03
sepherdad - سیدنی - استرالیا
بله شما راست میگی‌!!;))) فقط ۷۰ اسلکه کشور دست دولت نبود، دادین دست دزد ها!
‌سه شنبه 9 آبان 1391 - 07:28
arash 11 - تهران - ایران
vahid_ - گلاسگو - انگلستان واقعا باهات موافقم هر دفعه یه میمونی میاد یه جوری مردمو سرگرم میکنه از اون عاغا مرده اتون که تو روحش تا این عاغاتون همه اتون یه اشغالی هستید انگار کی دزدی کرده یکی از همونهایی که در رکاب عاغا بودن
‌سه شنبه 9 آبان 1391 - 07:29
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
Caroline- تهران - مرسی از بابت شعر بسیار خوب تشریح کننده حال بعضی از مار اسلام گزیده ها. هرچی از اسلام دین وحشی گری و ضد تمدن و آزادی ، ضد پیشرفت، ضد حقوق بشر بگیم و بکوبیمش کم گفتیم. شعر از خودته یا از منبعی و جائی است؟ با تشکر که من از خواندنش حال کردم! برای خودمم نوشتمش. ممنون!
‌سه شنبه 9 آبان 1391 - 16:49
setayeshz565 - وین - اتریش
درود بر آقای خاتمی منکه خییییییییییییــــــــــلی دوستش دارم ، خیلی مرد با شرف و نازنینی هستش، اگه دوباره کاندید بشه من حتما بهش رای میدم.
‌چهارشنبه 10 آبان 1391 - 12:06
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.