احمدینژاد مثل رئیسجمهور قبلی تدارکاتچی نیست
به ادعای "شبکه ایران" احمدینژاد بر ظرفیتهای قانونی پافشاری میکند و نشان داده که "تدارکاتچی نظام" نیست. صادق زیباکلام هم معتقد است که باید به احمدینژاد برای بازدید از زندان اوین دست مریزاد گفت.
پایگاه اینترنتی "شبکه ایران" وابسته به موسسه مطبوعاتی ایران که مدیریت آن در اختیار دولت است، روز چهارشنبه (۲۴ اکتبر/ ۳ آبان) انتشار نامه احمدینژاد در جواب نامه محرمانه رئیس قوه قضائیه را نشاندهنده "روراست بودن با مردم" دانست: «اگر روزگاری رئیسجمهور قبلی از این موضوع که بیش از یک رئیسجمهور در جایگاه تدارکاتچی قرار گرفته گله کرده است، رئیسجمهور کنونی با پافشاری برای استفاده از همه ظرفیتهای قانونی در همه بخشها از جمله انتخاب وزرای کابینه، جلوگیری از دخالتهای دیگران در عزل و نصبها نشان داده است که فرزند ملت تدارکاتچی نظام نبوده است».
محمود احمدینژاد دوشنبه (۲۲ اکتبر/ اول آبان) به مخالفت رئیسقوه قضائیه با حضورش در زندان اوین واکنش نشان داده و ضمن انتقاد تند، قوه قضائیه را به قطع بودجه تهدید کرده بود. رئیس دولت دهم از تشدید نگرانی خود درباره "عدم اجرای قانون اساسی" نوشته بود: «در اصول قانون اساسی لزوم اجازه یا موافقت و یا مصلحتاندیشی قوه قضائیه در اجرای وظایف قانونی رئیس جمهوری پیشبینی نشده است. چگونه جنابعالی اجرای قانون اساسی را به مصلحت نمیدانید. اگر این نگاه بر کل فعالیتهای قوه قضائیه حاکم باشد آیا نمیشود تصور کرد که برخی از اصول قانون اساسی و حقوق اساسی مردم با مصلحتاندیشی و تشخیص شخصی در قوه قضائیه متوقف شده و یا نادیده انگاشته میشود.»
به گزارش پایگاه اینترنتی "بازتاب امروز" صادق آملی لاریجانی در جواب نامه سرگشاده و انتقادات محمود احمدینژاد اعلام کرده است که جواب این نامه را بر خلاف نامه قبلی، به صورت علنی خواهد داد. بنا بر این گزارش، رئیس قوه قضائیه درباره اظهارات محمود احمدی نژاد در مورد نظارت رئیس جمهور بر حسن اجرای قانون اساسی در قوه قضائیه گفته است: «رئیسجمهور نمیتواند بر قوای دیگر نظارت داشته باشد.»
صادق زیباکلام: منتظر اقدامات بعدی احمدینژاد هستیم
محمود احمدینژاد پیش از این متهم شده بود که از زمان دستگیری علی اکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی خود، به فکر بازدید از زندان اوین افتاده است. وی در پاسخ به این اتهام به رئیس قوه قضائیه نوشته بود: «گرچه اینجانب حکم علیه آقای جوانفکر را بر خلاف عدالت میدانم ولیکن محاکمه تمام شده و ایشان در حال تحمل مجازات است. چگونه ممکن است سرکشی به زندان حمایت از مجرم تلقی شود. به علاوه شما از کجا میدانید که دیدار با ایشان در برنامه کاری اینجانب بوده است؟»
در شماره روز چهارشنبه روزنامه "اعتماد" یاداشتی از صادق زیباکلام، استاد دانشگاه و تحلیلگرمسائل سیاسی، در همین مورد منتشر شده است. وی درباره نیت محمود احمدینژاد از بازدید از زندان اوین نوشته است: «به جای بررسی و کنکاش در خصوص اینکه آیا احمدینژاد صداقت دارد یا از روی ریا و عوامفریبی دارد این کارها را انجام میدهد، باید به وی دست مریزاد گفت، باید به وی خدا قوت گفت، باید از حرکت وی استقبال کرد و در عین حال باید به او گفت که چون ما شما را باور کردهایم و تصور میکنیم که شما صادقانه و از روی اخلاص در این مسیر گام گذاشتهاید، لذا منتظر اقدامات بعدی و گامهای بعدی شما هستیم.»
حرکت بعدی محمود احمدینژاد
اما گام بعدی محمود احمدینژاد چیست اگر همچنان با درخواست او برای بازدید از زندان اوین موافقت نشود؟ پاسخ این پرسش را عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی، در گفتوگو با پایگاه اینترنتی " فرارو" اینچنین داده است: «ملاقات احمدی نژاد از جوانفکر در اوین مسئله مهمی نیست که بتواند علت این رفتار احمدی نژاد باشد. آقای احمدینژاد در مجموع به این فکر میکند که به هر شکل ممکن وضعیت اقتصادی کنونی و بحران ارزی را از خود رد کند و به هر ترتیب در قدرت باقی بماند. من مطمئنم اگر در این قضیه به احمدینژاد هجوم بیاورند، وی به مسئله تحریمها خواهد پرداخت».
پیش از این تارنمای "بازتاب امروز" در واکنش به درخواست محمود احمدینژاد برای بازدید از زندان اوین یادداشت کنایهآمیزی با این مضمون منتشر کرده بود: «آقای احمدینژاد؛ عجله نکنید، انشاءالله اوین را هم به زودی خواهید دید.» این یادداشت پس از چند ساعت از روی خروجی این سایت حذف شد.
در این گزارش آمده بود که محمود احمدینژاد طی هفت سال گذشته از طریق دولت و دفترش نقش کمی در زندانیشدن خبرنگاران و روزنامهنگاران نداشته است؛ وی اکنون و در ماههای پایانی دولت خود به دلیل زندانیشدن یکی از نزدیکانش، تصمیم به بازدید از زندان اوین گرفته است. در این یادداشت آمده بود: «جناب احمدینژاد مطمئن باشند بزودی و با پایان اعتبار خط قرمز تعیینشده به آرزوی خود خواهند رسید و زندان اوین را که طی سالهای گذشته منزل دوم منتقدین احمدینژاد بوده است، زیارت خواهند کرد».
واکنش مجدد کیهان به نامه محمود احمدینژاد
روزنامه کیهان به مدیریت حسین شریعتمداری در شماره چهارشنبه (۳ آبان) به نامه احمدینژاد به رئیسقوه قضائیه واکنش نشان داده است. این روزنامه در مورد حوزه اختیارات رئیسجمهور در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی نوشته که «تنظیم روابط قوای سه گانه» به عنوان مسئولیت رئیس جمهور در بازنگری قانون اساسی در سال ۱۳۶۸ حذف شده است.
روزنامه کیهان پیشتر نیز به اولین نامه علنی محمود احمدینژاد به رئیس قوه قضائیه واکنش نشان داده و اصرار رئیس جمهوری اسلامی برای رفتن به زندان اوین را با حبس مشاور احمدینژاد مرتبط دانسته بود.
روزنامه کیهان در شماره روز چهارشنبه (۳ آبان) بار دیگر اشاره غیرمستقیمی به این موضوع کرده است: «این چندمین بار است که حیثیت حقوقی و احترام جایگاه ریاست جمهوری، هزینه ایجاد حاشیه امن برای متهمان احضار شده یا حکم گرفته می شود.»
علیاکبر جوانفکر، مدیرعامل خبرگزاری ایرنا و مشاور مطبوعاتی محمود احمدینژاد، روز ۵ مهر (۲۶ سپتامبر) در حالی بازداشت شد که احمدینژاد برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به سر میبرد.
در سالهای قبل نمایندگان مجلس ششم و هفتم خواستار بازدید از زندان اوین شده بودند که به آنها اجازه بازدید از بندهای امنیتی این زندان داده نشده بود. بند ۲۰۹ زندان اوین زیرنظر سپاه پاسداران یکی از نقاط ممنوعه برای بازدید کنندگان است. بند ۳۵۰ زندان اوین زیرنظر سازمان زندانها اداره میشود و بسیاری دیگر اززندانیان سیاسی آنجا نگهداری میشوند. بازداشتگاه ۲۴۰ زندان اوین را نیز وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران تحت کنترل دارد.