اوباما و رامنی در مناظره آخر: نمی‌گذاریم ایران به بمب اتم برسد

آخرین مناظره اوباما و رامنی

رادیو فردا : سومین و آخرین مناظره انتخاباتی میت رامنی و باراک اوباما در حالی در ایالت فلوریدا برگزار شد که بخش قابل توجهی از آن به ایران اختصاص داشت. در این مناظره، هر دو نامزد دموکرات‌ و جمهوری‌خواه در یک چیز توافق داشتند: ایران نباید به بمب اتم برسد.
 
میت رامنی حتی فراتر از این رفت و ایران را بزرگترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا دانست.
 
رامنی همچنین گفت که وی علیه محمود احمدی‌نژاد، به خاطر اظهاراتش درباره هولوکاست، مطابق با کنوانسیون نسل‌کشی سازمان ملل، اعلام جرم می‌کند.
 
میت رامنی، نامزد جمهوری‌خواهان، تحریم‌های وضع شده علیه ایران را تایید کرد اما دو انتقاد به سیاست‌های اوباما داشت: چرا تحریم‌ها دیر وضع شد و چرا اوباما با اسرائیل هماهنگ نیست.
 
اوباما در مقابل می‌گفت که به خاطر رهبری او بوده که جامعه بین‌الملل علیه ایران متحد شده است. اوباما در حالی که تاکید می‌کرد تا موقعی که رییس‌جمهوری آمریکا است، اجازه نخواهد داد ایران به بمب اتم برسد، گفت: در نتیجه تحریم‌ها ۸۰ درصد از ارزش پول ملی ایران از بین رفته و تولید نفت ایران  هم به سطح جنگ ایران و عراق رسیده است.
 
در این مناظره که به سیاست خارجی اختصاص داشت رامنی و اوباما هر جا که امکان آن بود، گفت‌وگو را به اقتصاد می‌کشاندند چرا که برپایه نظرسنجی‌ها، اقتصاد مهمترین عامل برای رای‌دهندگان آمریکاست. این موضوع به ویژه هر وقت صحبت از چین بود، مشهود بود.
 

باراک اوباما و میت رامنی هر دو یکدیگر را متهم می‌کردند که در صورت انتخاب شدن دیگری، مشاغل بیشتری از آمریکا خارج شده و به چین می‌رود و بدهی ملی هم بیشتر خواهد شد.
 
اقتصاد، ایران، انقلاب‌های عربی و اوضاع خاورمیانه، بحران سوریه، افغانستان، پاکستان، چین، روسیه، القاعده و تروریسم و اسرائیل از جمله موضوعات  مورد بحث در این مناظره بود.
 
این مناظره در حالی دوشنبه شب (به وقت آمریکا) برگزار شد، که رامنی بر پایه برخی از نظرسنجی‌ها فاصله خود را با اوباما کم کرده و مطابق برخی دیگر، وی حتی در سطحِ کل رای‌دهندگان، از اوباما پیشی گرفته است. تنها دو هفته دیگر، یعنی ۱۶ آبان ماه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار خواهد شد.
 
در این مناظره، مجری از دو  نامزد جمهوری‌خواه و دموکرات پرسید که از نظر آنها بزرگترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا چیست؟ اوباما در پاسخ گفت که شبکه‌های تروریستی و تروریسم را  بزرگترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا می‌داند اما رامنی در پاسخ گفت که ایران بزرگترین تهدید برای امنیت ملی آمریکاست.
 
در بخشی دیگر از این مناظره، مجری پرسید که اگر نخست‌وزیر اسرائیل به شما تلفن کند و بگوید هواپیماهای ما برای بمباران ایران به پرواز درآمدند، واکنش شما چه خواهد بود، که رامنی و اوباما از پاسخ به آن خودداری کردند.
 
در جایی دیگر مجری از اوباما و رامنی پرسید اگر اسرائیل مورد حمله قرار بگیرد، آیا در کنار اسرائیل خواهید بود که هر دو گفتند در کنار اسرائیل خواهند بود.
 
 اوباما گفت: «در وهله نخست، اسرائیل یک دوست واقعی است و بزرگترین متحد ما در منطقه است و اگر اسرائیل مورد حمله قرار بگیرد، آمریکا در کنار اسرائیل خواهد بود. در مورد ایران، تا وقتی که من رییس‌‌جمهوری ایالات متحده هستم، ایران به سلاح اتمی نخواهد رسید.»
 
رامنی نیز گفت: «اول اینکه وقتی که من رییس‌جمهوری ایالات متحده باشم، ما در کنار اسرائیل خواهیم بود. و اگر اسرائیل مورد حمله قرار بگیرد، از آنها حمایت خواهیم کرد و نه فقط از راه دیپلماتیک، نه فقط به لحاظ فرهنگی بلکه از راه نظامی. دوم این که در مورد ایران و تهدید ایران، هیچ تردیدی نیست جز اینکه ایران، یک ایرانِ با قابلیت اتمی، برای آمریکا پذیرفتی نیست.»
 
میت رامنی سیاست‌های باراک اوباما در مورد ایران را به باد انتقاد گرفت و گفت هنگامی‌ که دانشجویان به خیابان‌ها ریختند و جنبش سبز در ایران ظهور کرد رییس جمهوری آمریکا سکوت کرد.
 
نامزد جمهوری‌خواهان، رییس‌جمهوری آمریکا را متهم کرد که به خاطر سیاست‌هایش، ایران چهار سال به بمب اتم نزدیک‌تر شده است و گفت هم‌اکنون به خاطر این خط مشی، «ملاها» ۱۰ هزار سانتریفوژ دارند و اگر اوباما چهار سال دیگر  رییس‌جمهور بماند شمار این سانتریفوژها بیشتر خواهد شد.
 
میت رامنی در عین حال که تحریم‌های وضع شده علیه ایران را تایید کرد، گفت که به شدت و حدت این تحریم‌ها ‌می‌افزاید.
 
نامزد جمهوری‌خواهان گفت ضمن تشدید تحریم‌ها، با دیپلمات‌های ایران مانند دیپلمات‌های رژیم سابق آپارتاید افریقای جنوبی برخورد خواهد کرد و اجازه نخواهد داد کسی نفت ایران را بخرد یا آن را حمل کند.
 
اوباما در مقابل گفت این تحریم‌ها در نتیجه سیاست‌های وی موفق بوده، چراکه جامعه بین‌الملل و از جمله چین و روسیه با این تحریم‌ها همراهی کردند.
 
اوباما در مقابل این نظرِ رامنی که تهران برای پیشرفت برنامه اتمی خود وقت می‌خرد، گفت که  برنامه اتمی ایران زیر نظر است و سرویس‌های اطلاعاتی  آمریکا با دیگر کشورها و از جمله اسرائیل همکاری دارند و اگر ایران به مرحله هشدار دهنده‌ای برسد آنگاه همه گزینه‌ها مد نظر خواهد بود. اوباما تاکید کرد که زمان برای ایران در حال کوتاه شدن است.
 
 باراک اوباما همچنین گزارش نیویورک‌تایمز درباره پیشنهاد ایران برای مذاکره دوجانبه ایران و آمریکا را رد کرد و گفت میت رامنی درباره اصل نظرهایش حاشیه می‌رود.
 
 اوباما گفت خوشحال است که می‌بیند رامنی در واقع سیاست‌های دولت کنونی آمریکا در مورد فشار دیپلماتیک و مذاکرات دوجانبه احتمالی با ایران را برای پایان دادن به برنامه اتمی‌اش تایید می‌کند.
 
 سوریه
 
در مورد سوریه، هر دو نامزد جمهوری‌خواه و دموکرات تاکید کردند که با مداخله نظامی آمریکا در این کشور مخالفند.
 
میت رامنی با این حال اوباما را متهم کرد که آمریکا در بحران سوریه نقش رهبری ندارد که اوباما آن را رد کرد.
 
رامنی گفت که باید گروه‌های میانه‌رو را در سوریه شناسایی کرد و آنها را از طریق کشورهای دوست نظیر ترکیه و عربستان مسلح کرد.
 
رامنی همچنین تاکید کرد که سرنگونی بشار اسد از این زاویه نیز حائز اهمیت است که حکومت دمشق تنها متحد ایران است.
 
باراک اوباما گفت با متحدان آمریکا در تماس است تا اطلاعات بیشتری در مورد اپوزیسیون سوریه به دست آورد.
 
میت رامنی در جایی از مناظره برای اینکه نگرانی رای‌دهندگان را از جنگی تازه برطرف کند، تاکید کرد که مردم برای گسترش صلح رای می‌دهند و نه برای جنگ.
  
تحولات کشورهای عربی
 
برخلاف مناظره قبلی و به رغم انتظارها، قتل سفیر  آمریکا و همراهانش در بنغازی لیبی این بار توسط میت رامنی مطرح نشد.
 
با این حال رامنی گفت که در نتیجه سیاست‌های اوباما، خاورمیانه و  شمال آفریقا در «هرج و مرج» فرو رفته و اخوان‌المسلمین در مصر به قدرت رسیده و شمال کشور مالی به دست القاعده افتاده است.
 
 باراک اوباما در مقابل، رقیب خود را به ناپختگی در سیاست خارجی متهم کرد و گفت: «هر وقتی که شما نظر داده‌اید، اشتباه بوده است.»
 
میت رامنی،  نخستین سفر باراک اوباما به خاورمیانه و شمال آفریقا را «تور معذرت‌خواهی» نامید که اوباما این حرف را «بزرگترین دروغ شاخ‌دار» دانست.
 
رامنی به خاطر پیدا کردن کردن اسامه بن‌لادن به باراک اوباما تبریک گفت اما او را متهم کرد که فاقد یک راهبرد فراگیر برای مبارزه با تروریسم و اسلامگرایان افراطی است.
 
نامزد جمهوری‌‌خواهان در بخش دیگری از این مناظره با انتقاد از کاهش بودجه نظامی آمریکا گفت که نیروی دریایی آمریکا دارای کمترین کشتی از زمان جنگ جهانی اول تاکنون است و نیروی هوایی آمریکا هم فرسوده شده است.
 
اوباما در پاسخ، رقیبش را به درک نکردن ماهیت نیروهای نظامی متهم کرد و گفت: «ما همچنین اسب‌ها و سرنیزه‌های کمتری داریم چراکه ماهیت ارتش ما دگرگون شده است. ما الان چیزهایی داریم که به آنها می‌گویند ناوهای هواپیمابر، جایی که هواپیماهای روی آن می‌نشینند.»
 
باراک اوباما اظهار داشت که بودجه نظامی آمریکا به اندازه  مجموع ۱۰ کشور قدرتمند جهان و از جمله روسیه و چین است.
 
چین و اقتصاد
 
 چین، محور دیگر مناظره دو نامزد ریاست‌جمهوری ایالات متحده بود که به بحث‌های اقتصادی،  فرار فرصت‌های شغلی، موازنه تجاری، جنگ ارزی و بدهی ملی ختم می‌شد.
 
هم میت رامنی و هم اوباما تاکید داشتند که باید از فرار مشاغل به چین جلوگیری کرد و یکدیگر را متهم کردند که سیاست‌های دو طرف با این پدیده دامن می‌زند.
 
رامنی گفت که وی چین را به عنوان «فریبکار ارزی» معرفی خواهد کرد و  تجارت را با آمریکای لاتین گسترش خواهد داد تا از وابستگی به چین کاسته شود.
 
وی اوباما را متهم کرد که بدهی ملی آمریکا را افزایش داده است.
 
اوباما گفت که چین هم «دشمن» است و هم یک «شریک بالقوه» در جامعه جهانی، اگر مطابق قواعد بازی کند.
 
رامنی که پیش از این لحن تندی در مقابل چین داشت در مقابل اظهارات اوباما گفت: «ما می‌توانیم یک شریک برای چین باشیم و ما نباید به هیچ عنوان دشمن باشیم.»
 
رامنی حتی در میان بحث‌های اقتصادی خود، به رییس‌جمهوری ایران، اشاره کرد و گفت چرا باید  محمود احمدی‌نژاد از بدهی‌های آمریکا به عنوان نقطه ضعف کشور یاد کند.
 
 دو نامزد جمهوری‌خواه با غنیمت شمردن آخرین فرصت مناظره، راهبردهای اقتصادی خود را برجسته کردند.
 
رامنی گفت در اولین فرصت بیمه‌های درمانی اوباما را کنار می‌گذارد. اوباما نیز گفت  سیاست‌های رامنی به نفع ثروتمندان است و باعث تعطیلی‌ کارخانه‌ها و بیکاری بسیاری خواهد شد.
 
رامنی در مقابل می‌گفت چهار سال کارنامه اوباما نشان داده که وی قادر به ایجاد اشتغال نیست و رشد اقتصادی هم مطلوب نبوده است. هر دو نامزد کم کردن بدهی‌های ملی آمریکا را از اولویت‌های خود عنوان کردند.

+84
رأی دهید
-45

hosein azad - کارلستاد - سوئد
جوک جدید!! بی‌پناه مردم ایران که باریچه دست سیاسی کارهای دغل باز شده و سرگردان مانده‌اند
‌سه شنبه 2 آبان 1391 - 12:42
یا علی مدد - منچستر - انگلستان
لابی صهیونیستها چه بلائی سر آمریکائیها آورده اند!؟ این فشار آنها آنقدر عظیمه که اوباما و رامنی در این مناظره بیش از اینکه نگران منافع ملی آمریکا باشند،اول نگران منافع ملی اسرائیلها هستند!چند میلیون یهودی جهان را به معنای واقعی تسخیر کرده اند و عده زیادی را با پول و سرمایه شان بلندگوی خودشان کرده اند! بلندگوهائیکه بعد از نوشتن این کامنتم،حتی در این سایت ایرانی هم شما آنها را خواهید دید که چقدر حضور فعالی دارند ! و مرا نیز بی نصیب نخواهند کرد! (که پیشاپیش از آنها تشکر می کنم!) این جانوران عجیب الخلقه ( یهودیها )از جهاتی هم البته قابل تحسین هستند واقعا !! در طول مناظره ، هم اوباما و هم رامنی برای عرض ارادت به اسرائیلیها سعی می کردند که حتی از هم سبقت بگیرند تا نکنه یهو مورد غضب یهودیها واقع بشوند! واقعا برای شما جالب نیست ؟!من که به عنوان یک محقق وقتی به این مناظره نگاه می کردم خیلی برام جالب بود!!( من بشخصه امیدوارم روزی بتوانم از تجربیات حداقل یکی از آنها برای کشورم ، ایران استفاده کنم !) -
‌سه شنبه 2 آبان 1391 - 13:46
shayan96 - تهران - ایران
فقط خدا کنه رامنی رای نیاره وگرنه شاهد یه جنگ تمام عیار در خاورمیانه می شویم
‌سه شنبه 2 آبان 1391 - 14:39
ey.javidan.iran - سیدنی - استرالیا
فقط رامنی!.
‌سه شنبه 2 آبان 1391 - 15:08
yas abi - ببرسل - لز
کاندیداهای آمریکا در اصل مثل هم هستند: هر چی‌ سازمان سیا بگوید! ۱. اسرائیل را به هر قیمت حفظ کنید چون از سوی ما نگهبان خاور میانه است، و به محض اینکه دیگر لازم نبود خودمان نابودش می‌کنیم. ۲. ایران به عنوان پرچم دار مبارزه با استعمار و تجاوزگری آمریکا در جهان باید ضعیف شود و بهانه فعلی‌ هم هسته‌ی است. ۳. در همه جای دنیا باید حاکم باشیم یا با زور یا دموکراسی‌ یا انتخابات یا پادشاهان فرقی‌ ندارد ، باید همه تابع ما باشند.
‌سه شنبه 2 آبان 1391 - 15:56
danial nabi - استكهلم - سوئد
آمریکا سگا زنجیری اسرائیل، نوکر خانه زاد، دیگه چه توقعی از این کشور ه...زده پرور دارید، به قول هیتلر من می‌تونستم تمام جهودان را قتل عام کنم ولی‌ تعدادی را گذاشتم تا آینده گان بدانند که چرا جهود را اینچنین کشتم. این دو ماسون‌های جین پرست نقشه شومی دارند.
‌سه شنبه 2 آبان 1391 - 19:48
یا علی مدد - منچستر - انگلستان
گویا برخی دوستان با محبت و ویژه ! این خبر را یا ندیده اند و یا اینکه روشون نشده دیگه اینبار علیه من چیزی بنویسند ! و شاید هم الآن دیگه تحریک بشوند و چیزی بنویسند ! هاهاهاها.. / بهر حال از فرصت استفاده می کنم و از دست اندرکاران این سایت محترم بخاطر درج بدون سانسور مطالب کاربران بشخصه تشکر می کنم ، موفق باشند..
‌چهارشنبه 3 آبان 1391 - 15:30
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
یا علی مدد- منچستر- من یکبار دیگر در جای دیگر برایت نوشتم که خیالباف و هذیان گو هستی و خودت نمیدانی چه میخواهی و چه میگی. برای همین دوستان دیگر به کامنتت ارزش قائل نمی شوند و به توصیه من اسمت را که میبنند از رویش میپرند و به خواندن کامنت بعدی ادامه میدهند! چون چیزی از دست نمی دهند. تازه حرف تازه ای هم برای گفتن نداری و تکرار حرفهای بی اساس همیشگی خودت مثل مخالفین رژیم ملاها همه مزدور صهیونیسم هستند و تهمت زدنهای دیگر. حیف وقت نیست که آدم برای جواب دادنت تلف کند. حالا گویا تنت میخوارد که حتماً دو نفر بهت فحش بدهند و ناسزا بگویند. گویا از ماموری برای رژیم فاشیستی ملاها خودت را به درجه محققی رساندی. از کی تا حالا محقق شدی ناقلا؟ کاسه لیسای دیروزی رژیم شدند حالا محقق؟ راستی از دوستت این مزدور ملاها برادر - لندن- چه خبر؟ عجبا نیامد برای کامنتت به به و چه چه بنویسد. شما دوتا و باضافه این دانیال نبی- استکهلم- را باید به یک گاری بست که فقط بارش حمل ساندیس باشد! خواستم در باور بچه گانه ات بگذارم که تحریکم کردی و حالی کرده باشی!
‌چهارشنبه 3 آبان 1391 - 20:36
یا علی مدد - منچستر - انگلستان
حقیقتجو- دوسلدورف- آلمان.آقا/خانم بلندگو ! البته مجبورهم نبودید که حتما جواب بدهید!اما چون بچه ها معمولا زود تحریک میشوند عکس العمل نشان دادید که ایرادی از این جهت به شما نیست! تا مرد/ زن سخن نگفته باشدعیب و هنرش نهفته باشد.ولی جالب اینکه چند خطی هم که مرقوم کردید همه اش پادوکس بود/ ضد و نقیض یعنی ذهنی آشفته! قبلا هم به شما عرض کردم که افکار مشوشی دارید! گفتید که به من فحش وناسزا بدهند!؟ نمی دانم که چرا اینها را نوشتید اما یک اصل کلی هست و آن اینکه این واژه ها متعلق به فرهنگ های پائین دستی جامعه است و قطعا آدمهای بافرهنگ و متمدن ازاین واژه ها استفاده نمی کنند. از شما که علی الظاهر در اروپا زندگی می کنید انتظار بیشتری بود و شاید هم در اروپا با آدمهای بافرهنگ آنجا کمتر سروکاردارید ! اروپائیان حتی در اعلان جنگ هم با دشمنان خود در مکاتبات از عبارات مودبانه ای استفاده می کردند! طوری که یادم میآد در کامنتهای قبلی ادعا داشتید که در حال تحصیل در سطوح بالا هستید که باعث خوشحالی شد. امیدوارم به مرور که طبق حروف الفبا موضوعات را می خوانید به polite / pهم برسید و ادب را در نوشتن رعایت کنید!
جمعه 5 آبان 1391 - 12:14
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.