اختلاف نظر بایدن و رایان درباره نحوه مقابله با برنامه هسته‌ای ایران

در جریان مناظره جو بایدن، معاون باراک اوباما و پل رایان، منتخب معاونت ریاست جمهوری از سوی میت رامنی، در حالی که آقای رایان دولت اوباما را به اهمال در قبال مسئله‌ هسته‌ای ایران متهم کرد، جو بایدن تأکید کرد که تحریم‌های شدید آمریکا اقتصاد ایران را زمین‌گیر کرده است.

                  اختلاف نظر بایدن و رایان درباره نحوه مقابله با برنامه هسته‌ای ایران

مناظره جو بایدن ۶۹ ساله و پل رایان ۴۲ ساله شب پنجشنبه، ۲۰ مهرماه، در ایالت کنتاکی برگزار و به صورت زنده از شبکه‌های مختلف تلویزیونی آمریکا پخش شد. این مناظره ۹۰ دقیقه به طول انجامید که طرفین حدود نیمی از این مدت زمان را به بحث و مناظره در خصوص سیاست‌ خارجی ایالات متحده اختصاص دادند.

در این زمینه، پل رایان سیاست‌های دولت اوباما در قبال برنامه هسته‌ای ایران را بی‌نتیجه دانست و گفت که جمهوری اسلامی در حال حاضر چهار سال به ساخت سلاح هسته‌ای نزدیک شده‌اند.
 
در پاسخ، جو بایدن ضمن تأکید بر این که جمهوری اسلامی هنوز حتی به اورانیوم غنی سازی شده در سطوح بالا و قابل استفاده در تسلیحات اتمی دست نیافته، گفت که تحریم‌های شدید آمریکا اقتصاد ایران را زمین‌گیر کرده است و تأکید کرد که تحت تأثیر تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا، صادرات روزانه نفت ایران نسبت به یک سال گذشته «از نصف کمتر شده است».
 
​جو بایدن در حالی از تحریم‌های دولت اوباما علیه ایران به عنوان «زمین‌گیر‌ترین تحریم‌هایی» یاد کرد که تا کنون علیه ایران به اجرا در آمده است که پل رایان در مقابل معتقد بود که آمریکا در اعمال تحریم‌ها نرمی به خرج داده است. آقای رایان در این خصوص به معافیت ۲۰ کشور از تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران اشاره کرد.
 
علیرغم این اظهارات جو بایدن ضمن تأکید بر مؤثر بودن تحریم‌ها، مداخله نظامی را «آخرین گزینه» برای حل بحران هسته‌ای ایران دانست و افزود اگر پل رایان و میت رامنی به فکر جنگ هستند باید این مسئله را صریحا اعلام کنند.
 میت رامنی ۱۸ مهرماه در گفت‌و‌گو با سی‌ان‌ان ابراز امیدواری کرد که اعمال تحریم‌های سختگیرانه‌تر مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌‌ای شود و افزود که بعید است حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران در آینده نزدیک اتفاق بیافتد.

در حال حاضر اقتصاد ایران به شدت تحت فشار قرار دارد و مقام‌های جمهوری اسلامی نیز در چند وقت اخیر بر گزنده بودن تحریم‌ها علیه ایران تأکید کرده‌اند. به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی که مقر آن در پاریس است، ارزش ریال ایران از مردادماه تا کنون، «۴۰ درصد» سقوط کرده است.

پل رایان پنجشنبه شب در عین حال دولت آمریکا را متهم کرد که در قبال هم‌پیمانانش «متناقض» عمل می‌کند و به دشمنان خود سیگنال نادرست می‌فرستد.

جو بایدن در واکنش به این اظهارات تأکید کرد که دولت اوباما روابط خود با همپیمانانش را به گونه‌ای برقرار کرده است که اکنون «تمامی جهان بار دیگر دنباله رو آمریکا هستند». وی در این خصوص به موافقت روسیه و چین با اعمال «تحریم‌های به شدت ویرانگر» علیه ایران اشاره کرد.

پل رایان و جو بایدن در این مناظره به مسائل دیگری چون وضعیت سوریه، افغانستان و همچنین کشته شدن سفیر آمریکا در لیبی پرداختند که در خصوص حادثه لیبی،‌ پل رایان گفت که دولت اوباما امنیت لازم را برای دیپلمات‌های آمریکایی در لیبی فراهم نکرده است.

دو شبکه تلویزیونی: پل رایان پیروز مناظره بود

مناظره پنجشنبه شب در کنار سیاست‌های خارجی، به سیاست‌های داخلی آمریکا و مسائلی چون مالیات، بیکاری و بیمه درمانی اختصاص داشت.

روزنامه بریتانیایی گاردین می‌گوید جو بایدن، که به رک گویی مشهور هست، بر مناظره پنجشنبه غلبه داشت.

جو بایدن در این مناظره چندین بار اظهارات پل رایان را قطع کرد و پل رایان این رفتار آقای بایدن را نشان «استیصال» وی دانست و گفت: «فکر کنم اگر به میان حرف یکدیگر نپریم، بهتر می‌توانیم مطالبمان را برای مردم بازگو کنیم.»
 
شبکه تلویزیونی «سی‌بی‌اس» می‌گوید جو بایدن با «۵۰ درصد» موفقیت مقابل موفقیت «۳۱ درصدی» پل رایان، پیروز این مناظره بوده است. این در حالی است که طبق آمار شبکه‌های «سی‌ان‌ان» (رایان: ۴۸ درصد، بایدن: ۴۴ درصد) و «سی‌ان‌بی‌سی» (رایان: ۵۰ درصد، بایدن: ۳۶ درصد) پل رایان از این مناظره پیروز بیرون آمده است.
 
به گفته تحلیلگران این مناظره تأثیر چندانی بر روی تصمیم‌گیری رأی‌دهندگان ندارد و آن‌چه اهمیت دارد مناظره‌ پیش روی باراک اوباما و میت رامنی است.
 
در جریان مناظره پیشین این دو نامزد ریاست جمهوری، طبق آمار مختلف میت رامنی برنده مناظره معرفی شد.
 
باراک اوباما و میت رامنی روز سه شنبه، ۲۵ مهرماه، برای آخرین بار پیش از انتخابات ریاست جمهوری در لانگ آیلند نیویورک، رو در رو مناظره می‌کنند. انتخابات ریاست جمهوری آمریکار ۱۶ آبان‌ماه (ششم نوامبر ۲۰۱۲) برگزار خواهد شد.

 

+41
رأی دهید
-10

zebbel - بوستون - آمریکا
سیستم حکومتی جمهوری خواهان شبیه احمدی‌نژاد و کلا یه سیستم آخوندی هست. جالب که هر ۲ گروه هم خیلی‌ مذهبی‌ هستن. جمهوری خواهان به سبک آخوند جماعت می‌تونن یک ساعت جلوی دوربین بشینن و تو چشم مردم نگاه کنن و دروغ بگن. یه چنین وقاحتی فقط از دست گروه‌های مذهبی‌ بر میاد. جمهوری خواهان بد از فضاحتی که در ۲ تا جنگ بر اوردن، باید کلا میرفتن کنار.
جمعه 21 مهر 1391 - 21:17
zebbel - بوستون - آمریکا
مثلا همین رامنی، در مناظره با اوباما صراحتاً جلوی دوربین ایستاد و گفت که هیچ برنامهٔ مالیات نداره. یا مثلا هیچ وقت جواب نداده که وقتی‌ گفت ۴۷% مردم آمریکا مفت خور هستن، این یعنی‌ چی‌. به نظر من وقتی‌ یکی‌ میگه ۴۷% مردم مفت خور هستن، باید بره کنار.
جمعه 21 مهر 1391 - 21:20
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.