واردات بی‌رویه کامیون‌های قتاله چینی توسط کارخانه‌های شبه‌دولتی

رئیس کانون انجمن صنفی شرکت‌های حمل کالا می‌گوید کارخانه‌های شبه‌دولتی به‌طور انحصاری کامیون چینی وارد می‌کنند و رانندگان نیز مجبورند تنها همین کامیون‌ها را بخرند. واردات کامیون توسط بخش خصوصی نیز غیرممکن است.


رئیس کانون انجمن صنفی شرکت‌های حمل کالا از جولان شرکت‌های شبه‌دولتی در واردات کامیون‌های بی‌کیفیت به ایران خبر داده است. به گزارش خبرگزاری فارس حسین احمدی‌زاده، جمعه ۲۱ مهر ۱۳۹۱ با اشاره به غیرممکن بودن واردات کامیون توسط بخش خصوصی گفته است: «این در حالی است که کارخانه‌های شبه‌دولتی علاوه بر دریافت تمامی مزایا، خود وارد کننده کامیون با برندهای خاص هستند. به‌طور انحصاری چند کامیون چینی وارد می‌کنند و تاکید دارند که باید همین کامیون‌ها خریداری شود. بخش خصوصی هم که دستش به جایی بند نیست، مجبور است همین کامیون‌های بی‌کیفیت را خریداری کند.»
 
رئیس کانون انجمن صنفی شرکت‌های حمل کالا افزود که رانندگان نیز به دلیل عدم اطلاع کافی، مجبور به خرید این کامیون‌های جدید غیراستاندارد آن هم به صورت اقساطی و با نرخ سود‌های بالا شده‌اند، کامیون‌ها هم به دلیل غیراستاندارد بودن مدام خراب هستند و فعالیت ندارند بنابراین راننده‌ها علاوه بر بیکاری، بدهکار هم شده‌اند.
 
«کامیون هوو، جنایتکار اول کشور»
 
از جمله کامیون‌های بی‌کیفیت چینی که در سال‌های گذشته در جاده‌های ایران بسیار حادثه آفریده است کامیون چینی "هوو" است. پیش از این سایت "خبرآنلاین"، در گزارشی پیرامون کیفیت پائین کامیون چینی هوو نوشته بود این نوع کامیون‌ها، در ایران چنان بدنام شده‌اند که خود به خود وقتی در یک تصادف حضور دارند، از نظر رسانه‌ها مقصر آن تصادف شناخته می‌شوند.
 
سایت "فرارو" نیز در گزارشی این‌گونه این خودروی چینی را معرفی می‌کند: « تریلر هوو به جنایتکار اول کشور تبدیل شده است. خودرویی "بی ترمز" که بار می‌کشد، سرعت می‌گیرد اما ترمز نمی‌گیرد، برای سازندگان، واردکنندگان و دارندگان آن پول می‌سازد و کار ویژه نهایی آن آدم‌کشی است. این‌ موارد خصوصیات کلی هووی چینی است.»
 
آن‌طور که ماموران راهنمایی و رانندگی در صحنه تصادفات منجر به مرگ جاده‌ای در ایران گفته‌اند، "نقص در سیستم‌ ترمز" از جمله معایب اصلی کامیون‌های چینی است. انحراف به طرفین این تریلرها در هنگام ترمز  عامل اصلی واژگونی آن‌ها ذکر شده است.
 
«کامیون‌های چینی، کابوس جاده‌های ایران»
 
در همین زمینه روزنامه همشهری، شنبه ۱۷ مهر ۱۳۸۹ در گزارشی با عنوان «کامیون‌های چینی، کابوس جاده‌های ایران» نوشته بود با افزایش حوادث جاده‌ای کامیون‌های وارداتی چینی، مسئولان وزارت صنایع و معادن اعلام کردند: «مشکل از کامیون‌های چینی نیست بلکه مشکل از تریلرهای غیراستاندارد نصب‌شده روی این خودرو‌هاست که پمپ بادشان قدرت لازم را نداشته یا درست کار نمی‌کند یا هماهنگ با کامیون ترمز نمی‌گیرد.»
 
سردار اسکندر مومنی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور اما به خبرگزاری مهر گفته بود: «تریلی‌های هوو ساخت چین، تنها یک درصد خودروهای کشور را شامل می‌شوند اما عامل ۱۰ درصد تلفات رانندگی در کشورند.» به گفته رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور کامیون‌های وارداتی از چین دارای اشکالات اساسی در ساختار از جمله پایداری، فرمان‌‌پذیری، ایستایی و ترمز هستند.
 
بنا بر گزارش‌ها بازار ایران سالانه گنجایش ورود ۵۰ هزار کامیون جدید را دارد و این میان کامیون‌های وارداتی از چین، قیمتی کمتر از نصف کامیون‌های با کیفیتی مانند ولوو و بنز دارند.
 
پس از آن‌که کامیون "هوو چینی" به دلیل کیفیت پایین منجر به حوادث بالای مرگ‌بار در جاده‌های ایران شد، رئیس پلیس راهور ناجا این خودرو را "ناامن" توصیف کرد و برای مدتی واردات آن به ایران متوقف شد.
 
در همین رابطه مدیر شرکت عامل ایران خودرو دیزل که کامیون‌های چینی به ایران وارد می‌کند به روزنامه "دنیای اقتصاد" گفته بود: «مگر موسسه استاندارد روز اول، کامیون هوو را بررسی و از لحاظ فنی تایید نکرده، پس این وسط حرف حساب پلیس چیست؟»
 
کامیون "فراز" همان "هوو" است
 
به این ترتیب واردات نسل جدید کامیون‌های "هوو" با نام "فراز" به ایران صورت می‌گیرد که شرکت واردکننده ادعا می‌کند سیستم ترمز آن معایب نسل قدیمی این کامیون یعنی "هوو" را ندارد.
 
روزنامه "جام‌جم" در سال ۹۰ در گزارشی نوشت "فراز" همان "هوو" است و به نقل از سرهنگ جهانگیری مسوولان راهنمایی و رانندگی افزود: «بررسی‌‌های پلیس نشان می‌‌دهد تریلر فراز که چند ماهی است توسط یکی از شرکت‌های داخلی وارد کشور شده همان هوو، محصول یکی از شرکت‌های چینی است. مسوولان پلیس راهور معتقدند هیچ چیز در کشندهای فراز تغییر نکرده جز نام آن‌ها که شرکت واردکننده برای منحرف کردن افکار عمومی از حوادثی که تریلرهای هوو عامل آن‌ها بوده‌اند به کشندهای فراز تغییر نام داده است.»
 
اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی سال ۸۹ با انتقاد از شرکت وارد‌کننده کامیون "هوو" گفته بود، متاسفانه کامیون چینی که عامل قتاله در جاده‌های ماست را می‌گوییم نیاورند آقایان می‌روند با اسم دیگر (فراز) می‌آورند.
 
از جمله دیگر کامیون‌هایی که شرکت سایپا دیزل آن را "کامیون ملی" خوانده بود، "کامیون کاوه" است. روزنامه همشهری سه شنبه ۸ آذر ۱۳۹۰ در گزارشی با عنوان «کامیون ملی، چینی از آب در آمد» نوشت: «مدیران شرکت سایپا مجبور به اعتراف به این واقعیت تلخ شده‌اند که کامیونی که سال گذشته به‌عنوان محصول ملی و با نام کاوه رونمایی شد یک محصول کاملا چینی است و ۱۰۰درصد قطعات آن از چین وارد شده است.»
 
بر اساس معدود آمارهای منجر به جرح و فوت در تصادفات کامیون‌های چینی در ایران، تنها در سال ۸۹ در ۴۰۰ مورد تصادف، ۴۰۰ نفر کشته و ۸۰۰ نفر مجروح شدند.

+38
رأی دهید
-89

shams al orafa - اصفهان - ایران
گفتا ز که نالیم که از ماست که برماست
جمعه 21 مهر 1391 - 16:42
greentree - تهران - ایران
این کامیونها توسط حداد عادل و سرداران سپاه وارد می‌شه ،،اینها برای پول تن‌ به هر کاری میدند و از لحاظ خیانت و جنایت خسته ناپذیر هستند ...خدایا ایران را از دست اژدهای اسلامی رها کن اینها خوده شیطان هستند
جمعه 21 مهر 1391 - 16:47
greentree - تهران - ایران
خدایا این کابوس وحشتناک اسلامی کی‌ تموم میشه در ایران ،،خدایا کی‌ مرگ اژدهای اسلامی فرا میرسه ؟..اینها تمامی‌ اخلاق و انسانیت را برای پول از بین بردند
جمعه 21 مهر 1391 - 16:49
kobalt - تهران - ایران
عمر دست خداست هوو پراید وسیله.
جمعه 21 مهر 1391 - 16:57
majid63 - پاريس - فرانسه
خلایق هر چه لایق .خاک بر سر دولت بی‌ مسئولیت و اکبیر.
جمعه 21 مهر 1391 - 17:15
azadi-iran - وین - لااتریش
مردم ایران لیاقت بیشتر از این هم ندارند. همین هم زیادشان است.مردمی که مثل گوسفند سرشان تو اخر است و بی طرفی شان نسبت به محیط اطراف . وهر که مشغول دزدی شان می باشند. از خامنه ای گرفته تا سطح پایین جامعه. هر ملتی دیگری بود تا حال این حکومت را به زباله دان تاریخ فرستاده بود. می توانید چاپلوسی و پاچه خواری این ملت را از بحث سیاسیون مخالفین داخلی و خارجی این حکومت ببیند. همیشه طوری مخالفت خود را بیان می کنند که نه سیخ بسوزد نه کباب و بنابرین خلایق هر چه لایق.
جمعه 21 مهر 1391 - 17:49
talaye - تهران - ایران
کاشکی میتونستیم باور داشته باشیم که تمامی این جنجالها به خاطر ارزش جون راننده ها است و نه لجبازی و مخالفت با مدیرعامل شرکت ایران خودرو دیزل. تا جایی که من میدونم تعداد 1000 کامیون کشنده با کیفیت بی نهایت بد توسط شرکت سایپا دیزل وارد شد که بسیار مرگبارتر از کامیونهای هوو بود و باعث تجمعات زیادی جلوی مجلس و وزارت صنایع و. .. گردید و در نهایت با چند تا قول بی پایه و اساس از قبیل افزایش مدت گارانتی و. . تمامی مسایل به فراموشی سپرده شد. قابل ذکر است کامیون های مذکور پس از مدتی با نام تجاری البرز تا هم اکنون تولید میشود.و باز قابل ذکر است مدیریت محترم شرکت سایپا دیزل از حمایت کامل جناب آقای محرابیان وزارت بسیار محترم صنایع و معادن برخوردار بودند. این ماجرا باشد تا بعد ادامشو میگم خدمتتون.
جمعه 21 مهر 1391 - 18:36
talaye - تهران - ایران
مدیریت محترم ایران خودرو دیزل از جمله معدود مدیران به معنای واقعی باقیمانده در این مرز و بوم میباشند که وابسته به هیچ ارگان شخص و یا مقام دولتی نداشته و فقط به فکر حفظ آخرین باقیمانده های تولید در این کشور هستند و لازن به ذکر است که علیرغم تایید اداره استاندارد و دیگر ادارات مورد نیاز و ارایه به شماره گزاری جهت اخذ مجوز شماره گزاری و تعویض ریاست شماره گزاری به تناوب با شماره گزاری خودرو فراز موافقت نشد و این سوال پیش می آید که یا اداره استاندارد هیچکاره است یا کارشناسان نیروی انتظامی همه کاره
جمعه 21 مهر 1391 - 18:43
talaye - تهران - ایران
همانطور که نویسنده مقاله نیز گفته موارد بسیار زیادی وجود داشته که خودرو مزبور حتی مقصر نبوده از جمله در یکی از تصادفات راننده خودرو مقابل خواب بوده و مقصر شناخته شده ولی در عنوان خبر نوشته شده بود "خودرو هوو باز هم حادثه آفرید!!!!" اینجاست که این سوال پیش می آید که این جنجالها واقعا به خاطر جون آدمهاست یا خراب کردن و کنار گذاشتن همین باقیمانده مدیران با کفایت این مرز و بوم
جمعه 21 مهر 1391 - 18:52
talaye - تهران - ایران
در ادمه قسمت اول نظر لازم به ذکر است مدیر محترم شرکت سایپا دیزل پس از بالا آوردن کلی قرض و وام و دادن حقوق های آنچنانی به اطرافیان بی کفایتش و تقریبا کشاندن کشور به مرز ورشکستگی و رونمایی از کامیون چینی با نام خودرو ملی به مدیر عاملی شرکت پارس خودرو! !!!!!!!منصوب گردید.و تنها چند ماه پس از آن با تغییر وزیر صنایع کنار گذاشته شد و تا حدود دو ماه پیش خانه نشین و اکنون با پست ریاست! !!!یک انبار به کار باز گشته است.
جمعه 21 مهر 1391 - 18:57
talaye - تهران - ایران
و اما کلا در مورد واردات کامیون های چینی با اتخاذ تصمیم واردات مقادیر متنابهی کالاهای چینی از سوی دولت خدمتگذار جهت اخذ رای مثبت این کشور در سازمان ملل و آغاز تحریم ها و عدم امکان واردات قطعات کامیون های ولوو و میدلام برای شرکت سایپا دیزل و کامیون های بنز برای ایران خودرو دیزل و اجبار ورود کامیون های چینی چه راه دیگری برای شرکتهای فوق باقی میماند؟
جمعه 21 مهر 1391 - 19:02
talaye - تهران - ایران
ولی از نویسنده مقاله فوق خواهشمندم از نوشتن این جور مطالب سطحی که ما مدام توی ایران میشنویم دست بردارید و کمی عمقی بیندیشید. راستی یکی از چیزهایی که فراموش کردم بگم این بود که در سال 1388مقادیر بسیار زیادی از دارایی های شرکت سایپا دیزل جهت مخارج انتخابات در حمایت از دکتر! !!!مصرف گردید تا جایی که معاونت های فروش و مهندسی این شرکت توی تجمعات قبل از انتخابات اعلامیه پخش میکردند و فکر اینو بکنید که در اجتماعات بعد از انتخابات چه کارها که نکردند!
جمعه 21 مهر 1391 - 19:09
پیام آقا - خارلمن - سویان
ظاهرا چینی ها زدن تو کار تنظیم جمعیت ملت ایران و دست پشه های مالاریای آفریقائی رو هم از پشت بستن!
جمعه 21 مهر 1391 - 20:37
Omidvaran - نورکل - امریکا
azadi-iran - وین - لااتریش - اگه تو ازمردم ایران نیستی حق بی ادبی وبی حرمتی به مردم زجرکشیده وشلاق خورده رو نداری !! واگرازین مردمی پس حودت هم لیاقت بیش ازین نداری - جسارت به هم میهنان از بی خردیست !
شنبه 22 مهر 1391 - 07:06
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.