چرا شراب با استیک جور در می‌آید؟

چرا خوردن بعضی از مواد غذایی با یکدیگر دلچسب‌تر است؟ یک تیم پژوهشی در فیلادلفیای آمریکا با انجام تحقیقاتی پاسخ‌هایی برای این پرسش یافته است. تمایل به ایجاد حسی متعادل در دهان یکی از این پاسخ‌ها است.


عقیده بسیاری بر این است که استیک را باید با شراب خورد، چون احساسی عالی در پی دارد. اما چرا؟
 
یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی در جستجو برای پیدا کردن پاسخ این سئوال دست به تحقیقاتی زده است.
 
طبق نتایج این تحقیقات، منتشره در مجله علمی "کارنت بیولاجی" همه چیز بستگی به احساسی دارد که در دهان بعد از تناول غدا و نوشیدن بعضی مایعات به وجود می‌آید.
 
در حالیکه نوشیدن شراب قرمز یا چای و خوردن غذاهای ترش‌مزه دهان را خشک و گس می‌کند، خوردن برخی خوراک‌های چرب تأثیری کاملا برعکس دارد.
 
این تیم تحقیقاتی به سرپرستی کاترین پیروت دس گاچونز (Catherine Peyrot des Gachons)، محقق "مرکز شیمی حواس مونل" در فیلادلفیای آمریکا پژوهش‌های خود را بر روی گروهی انجام داد که باید نوشیدنی‌های مختلف را با برش‌هایی از کالباس سالامی (نوعی کالباس سنتی در اروپا) آزمایش می‌کرد.
 
در این تحقیقات از سه نوع نوشیدنی استفاده شد که به ترتیب حاوی عصاره انگور، یکی از مواد موجود در چای سبز یا سولفات آلومینیوم بودند.
 
گروه اول از داوطلبان در ابتدا جرعه‌ای از یکی از نوشیدنی‌ها را می‌نوشید و بعد آرام آرام قطعات کالباس را می‌خورد.
 
اما گروه دوم نوشیدنی و کالباس را یک‌در میان نوشید و خورد.
 
نتایج تحقیقات
 
صرف نظر از نوع و غلظت نوشیدنی‌ها با هر بار چشیدن آنها مزه گس و دبش در دهان بیشتر شد. همچنین احساس لزج در دهان با خوردن هر چه بیشتر کالباس چرب سالامی افزایش می‌یافت.
 
اما در گروه دوم که نوشیدنی و کالباس را یک‌در میان استفاده کرد این دو حس ایجاد شده در دهان یکدیگر را خنثی کرد.
 
پاول برسلین (Paul Breslin)، یکی از نویسندگان این بررسی می‌گوید: «حسی که بعد از خوردن غذا در دهان ما به ‌وجود می‌آید، در انتخاب غذاهایمان تعیین‌کننده است.»
 
دانشمندان این تیم نتیجه گرفته‌اند که نیاز به ایجاد تعادل در دهان می‌تواند به انتخاب متعادل‌ نوع غذاهایمان منجر شود. با وجود این آنها توضیحی دقیق‌تر در این زمینه ارائه نکرده‌اند.
 
نمونه‌ای دیگر از ترکیب مواد گس و چرب در غذاهای ما سس‌های حاوی سرکه و روغن برای سالاد یا زنجبیل و سوشی (یک نوع غذای ژاپنی) است.
 
این تحقیقات عمدتا توسط شرکت سانتوری ژاپن که تولید‌کننده نوشیدنی است تأمین مالی شده است.

+112
رأی دهید
-39

akbarjeni_shikar - برلین - المان
دهاتی با آب انگور که الکل توش نیست بیشتر مزه میده.......
‌پنجشنبه 20 مهر 1391 - 22:52
zebbel - بوستون - آمریکا
الان خیل جان بر کفن اسلام میان راجع به مضرات شراب میگن. مصرف متعادل شراب در حد یک گیلاس در روز، برای قلب و عروق بسیار مفید هست. منتها ۱۴۰۰ ساله قبل که کسی‌ عقلش نمیرسید. فقط نمیدونم چرا باید الان همون اراجیف ۱۴۰۰ سال قبل رو پیروی کنیم.
جمعه 21 مهر 1391 - 00:50
kobalt - تهران - ایران
آقا این رابطه خیار ماست با عرق سگی رو هم تحقیق کنید خیر ببینی.
جمعه 21 مهر 1391 - 05:50
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.