وقوع آتش سوزی منجر به مرگ در چادرهای زلزله زدگان هریس
در پی وقوع آتش سوزی در چادرهای زلزله زدگان در روستای "قراجا" در شهرستان هریس، ۲۴ چادر دستخوش حریق شد و یک زن ۷۰ ساله بر اثر سوختگی شدید درگذشت.
به گزارش خبرگزاری های ایران، این آتش سوزی ساعت ۳ بامداد چهارشنبه ۱۹ مهر (۱۰ اکتبر) رخ داده و دلیل آن اتصال سیم برق مورد استفاده در یکی از چادرها و سرایت آتش به چادرهای دیگر بوده است.
در پی وقوع زلزله در روز ۲۱ مرداد در استان آذربایجان شرقی، که به کشته شدن بیش از سیصد نفر و مصدومیت حدود پنج هزار نفر منجر شد، هزاران نفر از مردم این منطقه بی خانمان شدند که بیشتر آنها همچنان در چادر زندگی می کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس، حسین درخشان، سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایران گفته است که در پی آتش سوزی امروز ۱۱ چادر به طور کامل سوخته و ۱۳ چادر دیگر دچار آسیبدیدگی شده است.
آقای درخشان شرکت برق و بنیاد مسکن را به خاطر "دیر اقدام کردن برای سیمکشی فشار قوی برق و احداث کانکس برای زلزلهزدگان"، به "قصور" متهم کرده است.
همین خبرگزاری اظهارات احد باقرپور، دهیار روستای قراجا را نیز نقل کرده که با انتقاد از شرکت برق گفته است سیمهای استفاده شده در چادرهای زلزلهزدگان مقاوت لازم را برای برق رسانی به وسایل گرمازا ندارند و به همین دلیل اتصالی کرده و موجب آتش سوزی میشوند.
وی درباره نصب کانکسهای مورد استفاده برای اسکان موقت زلزله زدگان نیز گفته است که حدود ۳۰ کانکس در این روستا در حال نصب است "اما تکمیل نشده و در و پنجره ندارند".
در روستای "قراجا" حدود ۳۰۰ خانوار و مجموعا ۱۱۰۰ نفر زندگی می کنند. در جریان زلزله ۲۱ مرداد، ۷۰ درصد خانههای این روستا تخریب و ۱۰ نفر از ساکنان آن جان باخته بودند.
وعدههای قبلی مسئولان
حادثه صبح امروز در حالی رخ داده که پیشتر محمود مظفر، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر، نسبت به کاهش دما در مناطق زلزله زده و احتمال بروز حوادث به دلیل استفاده از وسایل گرمایشی یا سرما زدگی هشدار داده بود.
وی یک ماه پیش با اشاره به طولانی شدن اسکان اضطراری زلزلهزدگان در آذربایجان شرقی، سرما و باران را "دو مشکل اصلی هزاران زلزله زده" توصیف کرده و گفته بود: "سرمای هوا به حدی است که روستائیان زلزله زده پتوی خود را روی گوسفندان می کشند، زیرا همچنان دام ها بدون طویله رها شده اند."
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با تاکید بر اهمیت استقرار کانکس در روستاها افزوده بود: "من نمی دانم چرا بنیاد مسکن که وظیفه تامین کانکس را دارد، آن را تامین نمی کند. جهاد کشاورزی هم دغدغه دام ها را ندارد، به نحوی که برخی از روستائیان دام های خود را زیر قیمت حراج کرده اند."
در پی وقوع زلزله، علیرضا بیگی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به زندگی ۷۴ هزار نفر از حادثه دیدگان در زیر چادر اظهار داشت که دولت و مسئولان استانی "همقسم" شدهاند که تا عید قربان چادرهای مناطق زلزلهزده را به خانههایی مستحکم تبدیل کنند.
زمان برگزاری عید قربان، حدود دو هفته دیگر است.
علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی ایران هم یک هفته بعد از وقوع زلزله ابراز امیدواری کرد که بازسازی تمام خانه های تخریب شده در منطقه "قبل از آغاز فصل سرما به پایان برسد" و افزود: "بازسازی همه واحدهای مورد نیاز در مدت ۴۵ روز امکانپذیر است."
در پی وقوع زمینلرزه در آذربایجان شرقی، مقامات رسمی ایران اعلام کردند که در جریان زلزله یک هزار و ۱۰ روستا آسیب دیده اند که از این میان۲۰ روستا به طور کامل و ۱۳۰ روستا بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شدهاند.