دولت افغانستان ممکن است پس از ۲۰۱۴ سقوط کند

گروه بین‌المللی بحران در این گزارش ۸۶ صفحه‌ای گفته که پلیس و ارتش افغانستان آماده نیست که مسئولیت امنیتی را به دوش گیرند

یک گزارش تازه در مورد افغانستان هشدار داده که اگر اقدامات جدی اکنون اتخاذ نشود، ممکن است پس از خروج نیروهای ناتو از این کشور در سال ۲۰۱۴، حکومت افغانستان سقوط کند و جنگ داخلی آغاز شود.

گروه بین‌المللی بحران در این گزارش ۸۶ صفحه‌ای گفته که پلیس و ارتش افغانستان آماده نیست که مسئولیت‌های امنیتی را به دوش گیرند.

این گروه افزوده که اگر دولت افغانستان برای پیشگیری از تقلب در انتخابات آینده ریاست جمهوری تدابیری روی دست نگیرد، برگزاری انتخابات شفاف ممکن نخواهد بود.

اما دولت افغانستان این گزارش را "بی‌معنی و بی‌ارزش" خوانده است. حامد علمی، از سخنگویان حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان به بی‌بی‎سی گفت: "به نظر ما، این گزارش بیهوده است".

او افزود: "در این گزارش از تحلیل نادرست استفاده شده است. ما کشوری نیستیم که در سال ۲۰۰۲ به وجود آمده باشیم، کشوری هستیم با تاریخ چهار هزار ساله. اردو و پلیس ملی ما در حال حاضر بیشتر عملیات دفاعی را به صورت مستقلانه اجرا می‌کنند."

آقای علمی تاکید کرد که دولت افغانستان متعهد است تا تمام توانایی خود را برای برگزاری "انتخابات شفاف" به کار ببرد و راه‌های تقلب را ببندد.

سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان گفت که اگر جامعه بین‌المللی وعده‌های خود به افغانستان را عملی کند، در آن صورت خروج ناتو در سال ۲۰۱۴ باعث تغییری در وضعیت نخواهد شد.

'زمانی زیادی باقی نمانده'

اما گزارش گروه بین‌المللی بحران که مقر آن در بروکسل است، تصریح کرده که ممکن است حکومت مورد حمایت غرب در افغانستان پس از سال ۲۰۱۴ با بحران ویرانگر سیاسی مواجه شود.


"این تقریبا قطعی است که در شرایط کنونی، انتخابات ۲۰۱۴ با تقلب وسیع همراه خواهد بود"


در گزارش تاکید شده که: "گام‌هایی که انتقال با ثبات را تضمین کند، باید از همین حالا برداشته شود تا از رفتن سریع به سوی سقوط حکومت جلوگیری شود. زمان به سرعت می گذرد."

خروج نیروهای بین‌المللی و انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در یک سال واقع خواهد شد و گروه بین‌المللی بحران پیش‌بینی کرده که ممکن است این انتخابات مانند انتخابات ۲۰۰۹ پر از تقلب باشد.

در گزارش آمده: "این تقریبا قطعی است که در شرایط کنونی، انتخابات ۲۰۱۴ با تقلب وسیع همراه خواهد بود. تخلف انتخاباتی در جنوب و شرق، جایی که امنیت رو به خرابی است، فراگیر خواهد بود، مگر این که جلوگیری از آن تضمین شود."

نویسندگان این گزارش افزوده که حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان که در انتخابات آینده حق شرکت ندارد، ممکن است زمینه‌های غیرقانونی را برای پیروزی کاندیدای مورد نظرش فراهم کند.

دولت افغانستان ادعا می‌کند که انتخابات آینده "بدون مداخله خارجیها آزاد و عادلانه خواهد بود."

اما گزارش گروه بین المللی بحران نتیجه گیری می‌کند که ناکامی در برخورد با مسایل ذکر شده می‌تواند به بن‌ بست سیاسی بیانجامد که زمینه را برای اعلام وضعیت اضطراری فراهم کند. و این خود می‌تواند عاملی برای سقوط دولت شود.

در گزارش توصیه‌های زیادی به پارلمان افغانستان، کمیسیون انتخابات و جامعه بین المللی داده شده است.

+51
رأی دهید
-33

bahram-e-gur - لایبرت ویل - آمریکا
بلی! افغانستان کشوری با تاریخ ۴۰۰۰ ساله!!!!!
دوشنبه 17 مهر 1391 - 14:25
mountainman - استکهلم - سوئد
bahram-e-gur - لایبرت ویل - آمریکا. مگه تاریخ نخوندی؟. خوبه که بلخ رو با قدمت دین زرتشت میشناسن و یا غزنی یا بتهای معروف بامیان .
دوشنبه 17 مهر 1391 - 16:42
mina hp27 - کابل - افغانستان
بعضی ها که تاریخ رو درست نخوندن بهتره حرف مفت نزنن...
‌سه شنبه 18 مهر 1391 - 08:04
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.