ایران تا حدودی جلوی افت صادرات نفت را گرفته است

روزنامه فایننشیال تایمز روز دوشنبه، ۱۷ مهرماه، گزارش داده است که ایران اخیرا افت شدید صادرات نفت طی ماه های گذشته را با افزایش نسبی صادرات به برخی مشتریان نفتی خود، مقداری جبران کرده است.
 
این گزارش می افزاید که صادرات نفت ایران در ماه ژوئیه به کمترین از یک میلیون بشکه در روز رسیده بود، اما بر اساس اظهارات معامله کنندگانی که بر بازار فروش نفت نظارت می کنند، این رقم اندکی در ماه اوت افزایش یافت و در ماه سپتامبر، ماه گذشته، به یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه رسیده است.
 
بر اساس این گزارش، افزایش نسبی فروش نفت ایران به خاطر از سرگیری واردات نفت ایران توسط ترکیه و کره جنوبی بعد از هفته ها وقفه است، همچنین تجار نفت می گویند که ایران مقداری از نفت خود را به بنادر ناشناخته ای در مالزی و اندونزی ارسال کرده است تا دوباره به خریداران آسیایی نفت ایران فروخته شود.
 
یک مقام بلندپایه نفتی کشورهای حاشیه خلیج فارس به فایننشیال تایمز گفته است که «ما کمترین میزان صادرات نفت ایران را دیده ایم، اکنون مشتریان آسیایی دوباره در حال خرید نفت ایران هستند».
 
صادرات نفت ایران در سه ماهه اول سال جاری میلادی به دو میلیون بشکه، در سه ماهه دوم به یک و نیم میلیون بشکه و در سه ماهه سوم به حدود یک میلیون بشکه در روز رسیده بود.
 
این گزارش می افزاید که اگر در سه ماهه آخر این سال نیز میزان کنونی صادرات نفت ایران ادامه یابد، ایران به طور متوسط روزانه قادر به فروش یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام خواهد بود.
 
این روزنامه اقتصادی در ادامه می نویسد که البته افزایش نسبی فروش نفت ایران به معنی غلبه این کشور بر موانع اقتصادی نیست. تهران هم اکنون باز هم به خاطر امتناع روزافزون بانک های بین المللی برای نقل و انتقالات دلار به ایران، با موانع جدی برای دریافت دلار آمریکا مواجه شده و مجبور است بخشی از پول نفت صادراتی خود را با دیگر ارزها مانند «یوان» چین، یا «روپیه» هند دریافت کند.
 
همچنین حجم صادرات نفت ایران در ماه سپتامبر باز هم نسبت به متوسط صادرات نفت ایران در سال گذشته (دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز) کاهش چشمگیری نشان می دهد.
 
ترور هاوزر از گروه مشاوره ای «رودیوم» که مرکز آن در نیویورک هست، می گوید که ایران نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد از درآمدهای نفتی خود را از دست داده است. ایران با بحران تراز پرداخت ها مواجه است و ارزش واحد پول ایران، ریال، نسبت به دلار اخیرا تا ۳۰ درصد کاهش یافته است.
 
این گزارش می افزاید که ایران با ارزان فروشی و نسیه فروشی نفت در صدد هست تا مشتریان نفتی خود را برای افزایش خرید نفت ایران ترغیب کند، برای نمونه ایران شرایط اعتباری شش ماهه برای دریافت پول نفت صادراتی پیشنهاد می کند، در صورتی که در وضعیت عادی این شرایط اعتباری یک تا دو ماهه است.
 
همچنین شرکت ملی نفتکش ایران که بزرگترین دارنده ناوگان نقتکش ها در ایران است، به مشتریان نفتی ایران می گوید که با بیمه داخلی ایران، کلوپ حمایت و جبران خسارت کیش، و نفتکش های خود ایران حاضر به انتقال محموله های نفتی به مشتریان خارجی است.
 
تولید نفت ایران نیز همزمان با کاهش صادرات و افزایش حجم نفت فروخته نشده خود که در نفتکش های لنگر انداخته در خلیج فارس ذخیره شده، کاهش یافته است.
 
بر اساس گزارش اوپک، تولید نفت ایران طی سال جاری میلادی از سه میلیون و ۳۴۰ هزار بشکه به دو میلیون و ۷۶۷ هزار بشکه در روز سقوط کرده است.

+46
رأی دهید
-35

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.