پیشنهاد ایجاد کمیته‌ای فرا‌دولتی برای مدیریت اقتصاد ایران

دو روز بعد از اعتراض بازار تهران به آشفتگی بازار ارز، تعداد از نمایندگان مجلس دولت را مسئول بحران در بازار ارز معرفی کرده و از مقامات دولتی خواسته اند مسئولیت بروز این وضعیت را به گردن دیگران نیندازند.

پیشنهاد ایجاد 'کمیته‌ای فرا‌دولتی' برای مدیریت اقتصاد ایران

عزت الله یوسفیان ملا عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به خبرگزاری مهر گفت که "این که گفته شود آنچه در بازار ارز اتفاق افتاده کار دلالان و اثر تحریم هاست در شان رئیس جمهور که مدیریت اجرایی را بر عهده دارد، نیست."

این نماینده مجلس تاکید کرده که کسی منکر تاثیر تحریم و افزایش قیمت ها نیست " اما مشکل عمده مدیریت است زیرا هیچ تهمیداتی در داخل اندیشیده نشد."

در پی افزایش قیمت ارزهای خارجی در بازار ایران، محمود احمدی نژاد گفت که این افزایش قیمت به خاطر مشکلات اقتصادی نیست و سیاست های اقتصادی دولت باعث این امر نشده است بلکه تحریم های نفتی و بانکی در کنار "جنگ روانی و تبلیغاتی در داخل و اقدامات عملی "برخی" در بازار ارز به بروز این مشکل منجر شده است.

این در حالی است که به گفته بعضی از نمایندگان مجلس، دولت باید پاسخی روشن برای بروز این وضعیت داشته باشد و به گفته آقای یوسفیان ملا، این درست نیست که "تا اتفاقی می افتد اولین چیزی که به ذهن مسئولان می رسد این است که تقصیر را به گردن دیگران بیندازند یا بگویند کسی به ما کمک نکرد."

اعتراض به عملکرد اقتصادی دولت به حدی است که اسماعیل جلیلی عضو دیگر کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفته که "دولت توان مدیریت بازار را ندارد و ما نیاز داریم کمیته ای فرا-دولتی برای تکلیف کردن به دولت یا گرفتن مدیریت اقتصاد از دولت تشکیل شود تا در اقتصاد به ثبات و تعادل برسیم."

آقای جلیلی گفته که دولت نمی تواند همه مشکلات را به گردن تحریم ها و دلالان بیندازد و این نشان می دهد که "تیم اقتصادی دولت امروز توان مدیریت شرایط بحرانی را ندارد و زمانی که کم می آورد به راحتی شانه از مسئولیتی که دارد، خالی می کند."

بعد از تعطیلی بازار تهران و اعتراض روز چهارشنبه ۱۲ مهر، بازار ارز در آخرین روز هفته یعنی پنج شنبه نیمه تعطیل بود و خرید و فروشی در صرافی ها صورت نمی گرفت و دادستانی تهران نیز اعلام کرد که ۱۶ نفر از اخلاگران بازار ارز را دستگیر کرده است.

دولت همچنان بر غیرواقعی بودن نرخ ارز در بازار تاکید دارد و می کوشد از طریق مرکزی که برای مبادلات ارزی ایجاد کرده است، تنش در بازار را کنترل کند. دولت می گوید که قیمت ارز در این مرکز دو درصد زیر قیمت بازار آزاد است.

صمد کریمی سخنگوی مرکز مبادلات ارزی به خبرگزاری دانشجویان ایران - ایسنا - گفته است که "در آینده شاهد ثبات در بازار ارز خواهیم بود و طبیعی است بعد از ایجاد ثبات طبیعتا با کنترل شوک های خارجی اقتصاد می توانیم شاهد روند نزولی نرخ ارز در بازار باشیم."

بازرگانان و تولیدکنندگان ایرانی نظر مساعدی نسبت به مرکز تاسیس شده از سوی دولت ندارند و حمید حسینی عضو اتاق بازرگاین ایران به ایسنا گفته که "این مرکز به تنهایی نمی تواند مشکل واحدهای تولیدی را حل کند."

در این مرکز علاوه بر ارز صادرکنندگان، بخشی از ارز حاصله از صادرات نفتی نیز عرضه می شود اما منتقدان می گویند دولت بزرگترین دارنده دلار است و با ایجاد این مرکز به رقابت با بازار روی آورده است و می خواهد دلارهایش را به بیش از دو برابر قیمت بفروشد.

به گفته آقای حسینی، به ارزی که در مرکز مبادله ارزی تعیین می شود پنج تا هفت درصد کارمزد تعلق می گیرد و این باعث می شود که قیمت ارز در بازار آزاد کاهش پیدا نکند.

+31
رأی دهید
-22

بابک خرم دین - تهران - ایران
اگرتا یک سال دیگر اگر این رزیم سرکار باشد دلار به ده هزارتومان خواهد رسید
جمعه 14 مهر 1391 - 19:35
همسایه دکتر شریعتی - ایران - ایران
اقتصاد دینی با کمیته فرا منظومه شمسی! هم درست نمی شه چه برسه با کمیته فرادولتی ! بانکداری اسلامی و اقتصاد اسلامی و مدیریت اسلامی که با هم جمع بشن نتیجه یک سقوط کامله که داریم می بینیم
جمعه 14 مهر 1391 - 21:14
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.