اتحادیه های صنفی: بازار تهران شنبه با حضور نیروهای امنیتی بازگشایی می‌شود

روسای اتحادیه های صنفی گفته اند که روز شنبه بازار "با حضور نیروهای امنیتی" بازگشایی می شود

 

بی بی سی : بازاریان تهران با بازگشایی بازار از روز شنبه موافقت کرده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، صبح پنجشنبه، ١٣ مهر (٤ اکتبر)، روسای اتحادیه های صنفی تولیدی، توزیعی و خدمات فنی در جلسه ای با حضور نمایندگان بسیج اصناف موافقت کردند که از صبح شنبه، بازار با حضور نیروهای امنیتی بازگشایی شود.

براساس این گزارش، روسای اتحادیه های صنفی "خواستار تامین امنیت واحدهای صنفی مستقر در بازار بزرگ شدند و اعلام کردند که مشکل اصلی، عملکرد دولت است و آنها همچنان به نظام و انقلاب پایبند هستند."

روسای اتحادیه های صنفی گفتند که "دولت و وزرای اقتصادی با تصمیم گیری های اشتباه، آثار مخربی را بر اقتصاد برجای گذاشته اند، ضمن اینکه به اعتقاد آنها، دولت معتقد است که اصناف هیچگونه جایگاه اقتصادی ندارند."

در ادامه این گزارش آمده است که اتحادیه های صنفی تهران "بیانیه ای در دفاع از رهبر معظم انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی صادر کرده اند."

روز گذشته، بازاریان تهران در اعتراض به بی ثباتی اقتصادی و آنچه که فقدان مدیریت دولت بر بازار ارز می خواندند محل های کسب خود را بستند هرچند دبیرکل جامعه اصناف و بازار تهران گفت که علت بسته شدن بازار، حفظ امنیت محل های کسب بوده است.

در پی انتشار خبر بسته شدن بازار، شکل گیری تجمع هایی در مقابل بازار و برخی دیگر از نقاط مرکزی تهران همراه با شعارهای ضد دولتی و حضور گسترده نیروهای امنیتی گزارش شد.


تشکل های بازاری گفته اند که تجمع آنان مسالمت آمیز بوده و بر حمایت از حکومت تاکید داشته اند

روز پنجشنبه، سایت کلمه، از سایت های اینترنتی مخالف دولت گزارش کرد که بازار تهران همچنان تعطیل است و مغازه دارانی هم که در محل کسب خود حضور دارند، کرکره های مغازه را پائین کشیده و چراغ ها را خاموش نگه داشته اند.

در مقابل، خبرگزاری مهر گفته است که به جز صنف پارچه فروشان، راسته بازار بزرگ تهران فعالیت طبیعی خود را دارد و به نقل از یکی از کسبه سه راه امین حضور هم نوشته است که مغازه ها باز است اما دادو ستدی صورت نمی گیرد زیرا به دلیل افزایش نرخ دلار، عمده فروشان از عرضه کالا به خرده فروشان خودداری می کنند. این خبرگزاری نوشته است که "یکی از کسبه، مهمترین عامل رکود در بازار را رها کردن بازار ارز و شانه خالی کردن دولت از زیر بار مسئولیت دانست."

مخالفت با دولت، حمایت از رهبر

بر خلاف تجمع های اعتراضی دیگری که طی سال های اخیر در ایران صورت گرفته، خبر بسته شدن بازار و تجمع بازاریان در بسیاری از رسانه های حکومتی ایران منعکس شد که تاکید داشته اند که هدف اصلی اعتراضات، سیاست اقتصادی و ارزی دولت محمود احمدی نژاد بوده و معترضان علیه حکومت و رهبری آن موضعگیری نکرده اند.

تجمع روز چهارشنبه یک روز پس از مصاحبه مطبوعاتی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، صورت گرفت. آقای احمدی نژاد گفت که افزایش کم سابقه بهای ارز و طلا در برابر ریال دلیل اقتصادی نداشته است و عناصر و عوامل دیگری را مسئول این وضعیت قلمداد کرد.


مسئول بحران ارزی سیاست اقتصادی دولت است یا تحریم های ناشی از سیاست هسته ای؟

برخی از کارشناسان سقوط ارزش پول ملی ایران در ماه های اخیر را ناشی از تشدید تحریم های خارجی علیه برنامه های هسته ای ایران دانسته و از همبستگی بین گسترش تحریم ها و افزایش بهای ارز و طلا سخن گفته اند. به گفته آنان، دلیل دیگری بر وجود این همبستگی این است که کاهش نسبی فشار بر بازار ارز و طلا با برگزاری مذاکرات هسته ای و نوعی امیدواری نسبت به حل و فصل بحران هسته ای همزمان بوده است.

تحریم های جدید علیه ایران شامل مصوبات دولت آمریکا در مورد تحریم نظام بانکی ایران و تصمیم اتحادیه اروپا به قطع واردات نفت خام بوده است. این تحریم ها نه تنها باعث کاهش صادرات نفت شده، بلکه دریافت ارز حاصله از صادرات را نیز با دشواری مواجه کرده و، به گفته برخی منابع، باعث کاهش چشمگیر عرضه ارز در بازار داخلی شده است. افزایش بهای ارز با افزایش شدید نرخ تورم و کاهش قدرت خرید مردم همراه بوده و به نگرانی در مورد تبعات اجتماعی و سیاسی این روند دامن زده است.

پیش از نشست خبری رئیس جمهوری در روز سه شنبه، علی لاریجانی، رئیس مجلس، گفت که تاثیر تحریم ها بر بحران مالی داخلی فقط بیست درصد و تاثیر سیاست های اشتباه دولت، هشتاد درصد بوده است. آقای لاریحانی در مورد چگونگی محاسبه این تاثیرات توضیحی نداد.

از آنجا که دولت در زمینه سیاستگذاری اقتصادی از اختیاراتی برخوردار است در حالیکه، به گفته افراد نزدیک به دفتر رهبر جمهوری اسلامی، تصمیم گیری در حوزه سیاست خارجی و برنامه هسته ای در دست آیت الله علی خامنه ای است، نسبت دادن مشکلات ارزی به سیاست نادرست اقتصادی به منزله مسئول شناختن رئیس جمهوری است. در عین حال، آیت الله خامنه ای تا قبل از بروز اختلاف نظر با آقای احمدی نژاد بر سر برخی انتصابات دولتی، صراحتا از سیاست های رئیس جمهوری حمایت کرده و همسویی و همفکری خود با این سیاست ها را اعلام داشته بود.

اگرچه بازار در دوره قبل از انقلاب اسلامی از مراکز فعالیت سیاسی مخالف حکومت محسوب می شد، اما از زمان استقرار جمهوری اسلامی، دست کم رده های متنفذ بازار به ارتباط نزدیک و حمایت از حکومت شهرت داشته اند و گفته می شود برخلاف نهادها و دست اندرکاران تولید، از وضعیت اقتصادی کشور در این سال ها منتفع شده اند.

در خبری دیگر در مورد وقایع روز گذشته بازار، حبیب الله عسگر اولادی، از اعضای ارشد حزب موتلفه اسلامی، از تشکل هایی که به ارتباط با بازاریان شهرت دارد، گفته است: "فریاد اعتراض دیروز، فریادی بود که باید به آن اعتنا شود و از رئیس جمهور، دولت، قوه قضاییه و مجلس می خواهیم به این فریاد اعتراضی توجه کند."

به گزارش خبرآنلاین، آقای عسگر اولادی در مورد سیاست خارجی نیز، مذاکره با آمریکا را به لغو تحریم ها مشروط کرده اما گفته است: "اگر رهبری در رابطه با مذاکره و غنی سازی اظهار نظری کنند، ما تابع نظر ایشان هستیم."

+34
رأی دهید
-95

mina minavand - هانور - آلمان
از خامنه‌یی خدا درست کردن و هر چی‌ که اون گفت همونه.متأسفم برای ایران گلم که دست همچین آدمهایی افتاده.
‌پنجشنبه 13 مهر 1391 - 14:36
Caroline - تهران - ایران
نیروهاى امنیت قلت کرده که به زور میخواد مغازهارو باز کنه!!!!! ها ها عجب نیروى امنیتى... سپاس فراوان از این همه امنیت که تو این جامعه داریم...... از این امنیت زیاد شبها در منزلمون رو بجاى یک قفل !!!! ٤ تا میزنم بعد میخوابیم.......
‌پنجشنبه 13 مهر 1391 - 15:00
perser68 - فلوریدا - امریکا
بزودی توالت رفتن هم با حضور نیروهای امنیتی امکان پذیر خواهد شد!!!بعد از۳۳ سال انقلاب فاشیستی اسلامی،هنوز ترس از امنیت!
‌پنجشنبه 13 مهر 1391 - 16:08
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
ملت ایران تنها ملتی هستند که در کنار پلیس و نیروی امنیتی احساس امنیت نمی کنند. یعنی به زور اسلحه بازاریها باید مغازه هاشون را باز کند , چند وقت میخواهید به این روش ادامه بدید؟
‌پنجشنبه 13 مهر 1391 - 18:49
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.