خبرنگار پرستیوی در درگیریهای دمشق کشته شد
در تیراندازیهای پس از انفجار دو بمب در نزدیکی ستاد مشترک ارتش سوریه، یک خبرنگار شبکه پرستیوی کشته و مدیر دفتر این شبکه متعلق به جمهوری اسلامی مجروح شد. مخالفان اسد مسئولیت انفجارها را به عهده گرفتند.
مایا ناصر، خبرنگار ۳۳ ساله شبکه خبری پرستیوی، شبکه انگلیسی زبان سیمای جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه (۵ مهر، ۲۶ سپتامبر) در جریان درگیریهای مخالفان مسلح سوری با نیروهای امنیتی، از ناحیه گردن هدف گلوله تکتیراندازان قرار گرفت و کشته شد. این درگیریها پس از انفجار دو بمب قوی در نزدیکی ستاد مشترک ارتش سوریه رخ داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، حسین مرتضی، مدیر دفتر پرستیوی و العالم در دمشق نیز، در جریان این درگیریها مجروح شده است. شبکه پرستیوی در گزارشهای خود از این ماجرا اعلام کرد: «شورشیان در پایتخت سوریه به کارکنان پرستیوی حمله کردند و یکی از خبرنگاران ما را کشتند.»
حمیدرضا عمادی، مدیر تحریریه پرستیوی اعلام کرد که «ما ترکیه، عربستان سعودی و قطر را که برای شبهنظامیان سوری تسلیحات ارسال میکنند تا غیرنظامیان و روزنامهنگاران را بکشند، مسئول مرگ مایا میدانیم.» او گفته که پرستیوی این ماجرا را پیگیری خواهد کرد.
تا کنون بیش از ۲۰ روزنامهنگار در سوریه کشته شدهاند
مایا ناصر و همکارانش مشغول پوشش خبری انفجارهای روز چهارشنبه در مقابل ستاد مشترک ارتش سوریه بودند؛ دو انفجار بزرگ و آتشسوزی برآمده از آن که در قلب فرماندهی ارتش سوریه رخ داد. ارتش آزاد سوریه مسئولیت این انفجارها را برعهده گرفته است.
رهبران نظامی صدمه ندیدند
ارتش سوریه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که هیچیک از رهبران نظامی این کشور صدمهای از این حوادث ندیدهاند و تنها چند تن از نیروهای گارد مجروح شدهاند. ارتش در بیانیه خود «تروریستهای مسلح» را مسئول این عملیات میداند. دولت سوریه مخالفان خود را تروریست میخواند. انفجارها پیش از آغاز ساعت کاری روزانه، حوالی ساعت ۷ صبح به وقت دمشق رخ داد.
بیشتر بخوانید: قطر خواهان دخالت نظامی در سوریه شد
سامی الشامی، از فعالان سوری، در گفتوگو با رویترز گفته انفجارهای اصلی به دست یک داوطلب عملیات انتحاری صورت گرفته که ماشین خود را به ماشین دیگری که مملو از مواد منفجره بود کوبانده است.
به گزارش رویترز، این حادثه پس از بمبگذاری ۱۸ ژوئیه که کشته شدن چند تن از مقامات ارشد امنیتی سوریه را در پی داشت، بزرگترین حمله مخالفان به نیروهای دولتی در دمشق بوده است. تصاویر منتشرشده از این انفجارها نشان میدهد که ظاهرا مواد منفجره در داخل ساختمانهای متعلق به ارتش سوریه هم جاسازی شده بودند.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران اعلام کرده که از زمان آغاز خیزشهای مردمی در سوریهدر مارس ۲۰۱۱ تا کنون بیش از ۲۰ روزنامهنگار سوری و خارجی در این کشور کشته شدهاند. درگیریهای ۱۸ ماهه سوریه، بر اساس آمار سازمان ملل تا کنون نزدیک به ۳۰ هزار قربانی گرفته است.