چراغ آموزش عالی رایگان در ایران رو به خاموشی است

دویچه وله : نتایج کنکور سراسری سال ۹۱ که روز چهارشنبه اعلام شد نشان می‌دهد نزدیک به ۸۰ درصد پذیرفته‌شدگان کنکور جذب دانشگاه‌های پولی شده‌اند. بیش از ۶۰ درصد آنها به دانشگاه "پیام نور" راه یافته‌اند که دانشگاهی پولی و بی‌کیفیت است.


مطابق اصل ۳۰ قانون اساسی ایران، «دولت موظف است وسایل آموزش‌وپرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم کند و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور به صورت رایگان گسترش دهد.» اما آنچه در عمل گسترش پیدا کرده، موسسات عالی پولی است. اما "پولی" بودن تنها خصوصیت آنها نیست، هیچیک از این دانشگاه‌ها در ردیف دانشگاه‌های درجه اول کشور قرار ندارند و سطح آموزش بسیار پایین است.
 
روزنامه "شرق" در شماره روز پنجشنبه ۲۳ شهریور خود نوشت: چراغ آموزش عالی رایگان در ایران رو به خاموشی است. روز گذشته نتایج کنکور سراسری سال ۹۱ اعلام شد و ماراتن دبیرستانی‌های دیروز و دانشجویان امروز به جایی رسید که تنها ۲۱ ‌درصد از آنان روانه دانشگاه‌های دولتی و رایگان شدند. از طرف دیگر ۳/ ۷۸‌ درصد از قبول‌شدگان جذب کرسی‌های دانشگاهی‌ای شدند که باید در قبال آن شهریه پرداخت کنند.
 
بر اساس آمار رسمی سازمان سنجش آموزش کشور، در آزمون سراسری امسال ۵۸۸ ‌هزار و ۸۶۶ نفر جذب دانشگاه‌ها شده‌اند. از این تعداد ۳۵۴‌ هزار و ۷۳۹ نفر (معادل ۲۴/ ۶۰‌ درصد) را دختران و ۲۳۴‌هزار و ۱۲۷ نفر (معادل ۷۶/ ۳۹ ‌درصد) را پسران تشکیل می‌دهند.
 


از مجموع کل قبول‌شدگان نهایی کنکور سراسری سال ۱۳۹۱، ۲۱درصد از دانشجویان جذب دانشگاه‌های دولتی و روزانه، ۱/ ۶ ‌درصد از داوطلبان جذب دوره‌های شبانه، ۶۱ ‌درصد جذب دانشگاه پیام‌نور، ۴/ ۰ درصد جذب دانشگاه‌های نیمه‌حضوری، ۴/۴ درصد جذب دانشگاه‌های فرهنگیان، ۵/ ۴درصد جذب دانشگاه غیرانتفاعی و ۲/ ۱‌ درصد نیز جذب دانشگاه‌های مجازی شدند.
 
به این ترتیب از حدود ۵۹۰ هزار دانشجوی پذیرفته شده در کنکور امسال، نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر آنها جذب دانشگاه "پیام نور" شده‌اند.
 
هم پولی، هم بی‌کیفیت
 
دانشگاه پیام نور براساس تصمیم "شورای عالی انقلاب فرهنگی" در سال ۱۳۶۵ تاسیس شد و از سال ۱۳۶۷ پذیرش دانشجو را آغاز کرد. سیستم آموزش در این دانشگاه "باز" و "نیمه‌حضوری" تعریف شده است.
 
بنا به تعریف خود این دانشگاه "آموزش نیمه‌حضوری" نظامی آموزشی است که با بهره‌گیری از فناوری آموزشی، استفاده از کتابهای درسی خودآموز و دانشجومحوری در یادگیری، ضرورت حضور دانشجو در کلاسهای درسی را کاهش می‌دهد. هدف و معنای "آموزش باز" نیز کاهش موانع زمانی و مکانی و محدودیت‌های مربوط به برخی مقررات نظام آموزشی متعارف، توصیف شده است.
 
روزنامه شرق در گزارش خود نوشته است، مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۷ در مصوبه‌ای دولت را موظف کرده بود ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های مادر و مهم دولتی در رشته‌های فنی، مهندسی، پزشکی، حقوق و رشته‌های علوم انسانی را افزایش دهد.
 
اما سیاست وزارت علوم در سال‌های اخیر در جهت افزایش تعداد دانشجویان در دانشگاه‌های پولی می‌رود به‌طوری که امسال بیش از ۷۸ ‌درصد از دانشجویان باید برای آموزش عالی پول بپردازند و در دانشگاه‌هایی تحصیل کنند که حتی در ردیف دانشگاه‌های درجه اول کشور نیز قرار ندارند.

+32
رأی دهید
-61

baran828 - تهران - ایران
از پیش دبستانی رایگان نیست یعنی از همون اول .فقط در دوره ی مدرسه حقوق معلم ها از طرف وزارت آموزش وپرورشه که اونها هم با وجود 3ماه تعطیلی تابستون و 5شنبه های تعطیل وتعطیلی روزهای برفی و امتحانی هیچوقت از اداره شون راضی نیستن.تازه تموم فعالیتهای درسی بچه به عهده ی خود مادرهاست .همیشه بچه هام تازه میرفتن مدرسه فکر میکردم اگر یه بچه مادرش بالا سرش نباشه بهر دلیلی تکلیفش چیه؟! چون وظایف خودشونو انداختن گردن والدین...
جمعه 24 شهريور 1391 - 10:38
baas - روتردام - هلند
در حکومت ....کثیف اسلامی تنها ساندیس رایگان است .
جمعه 24 شهريور 1391 - 19:13
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
بخاطر اینکه شاه رفت خمینی آمد. بخاطر اینکه مردم ایران فرق بین دیو و فرشته را نیمدانند , بخاطر اینکه پول ملت را آموزش ملت را خرج تبلیغات مذهبی میکنند , بخاطر اینکه با دزدی حق بچه های ایران مدرسه تو عراق و خانه تو مالزی میسازند.......
جمعه 24 شهريور 1391 - 19:42
sahar 2012 - استکهلم - سوئد
bass هلند : شما که از هزینه های سرسام آور دانشگاه های هلند خبر داری پس اینجا لطفا نطق نده دلیل نمیشه از اخوندا بدتون بیاد همه چیو سیاه ببینید امسال فقط در کنکور سراسری 7000 نفر در پزشکی دندان زشکی و داروسازی قبول شدن رشته هائی که در همین هلند باید خیلی خیلی زیاد پول خرج کنی -هر وعده غذا در دانشگاه های ایران تا پارسال 200 تومن بود امسال در این گرونی ها شده 300 تومن در دانشگاه های هلند چند؟ خوابگاه که در ایران هزینه اش بسیار مناسب در کشور اروپائی چند؟نه خجالت نکش بگو؟ میدونی چیه خیلی زور داره وقتی می بینی چند تا بی سواد در مورد دانشگاه اظهارنظر می کنن
شنبه 25 شهريور 1391 - 00:13
sahar 2012 - استکهلم - سوئد
Royan - کالیفرنیا - آمریکا : مثلا در دوره شاه چه خبری بود جز اینکه پول ثروت دست یک عده آدم خاص بود . چند تا روستائی رو میشناسی و یا چند تا بچه فقیر رو میشناسی که در دوره شاه تونستن بورسیه خارج بگیرن و یه چیز دیگه تبلیغات مذهبی که در آمریکا و انگلیس میشه در هیچ کجای دنیا نیست فکر نکن همه مثل خودت بدون مطالعه هستند-ببین من نه ساندیسخورم نه ساکن ایرانم نه مثل شما با دروغ پناهندگی گرفتم
شنبه 25 شهريور 1391 - 00:09
baran828 - تهران - ایران
sahar 2012 - استکهلم - سوئد :شما اصلا ایرانو با اونجا مقایسه نکن که خیلی کار خراب میشه .اینجا مردم حتی کار ندارن که بخوان با حقوقشون همین مهرماه برای بچه شون خرید مدرسه کنن چه برسه به دانشگاه .خجالت زده ی همون یکی دو تا بچه هاشون هستن .زمان شاه حداقل تو هر خونه 4-5تا بچه داشتن که میرفتن مدرسه و اندازه ی یک بچه ی محصل الان خرج نداشتن .حالا اگر فرض کنیم که پول زمان شاه دست عده ی خاصی بود الان هم بدتر شده و از این جهت روی اونهارو سفید کردن .بعدم در شان شما که دانشگاه رفته هستی نیست که اینطوری با هم میهنت صحبت کنی. اولین خاصیت اینهمه سر کلاس نشستن و اجازه گرفتن و سر ساعت رفتن و سر ساعت اومدن واینهمه استاد ومعلم دیدن بیشتر یاد گرفتن صبر و متانت هست . بقول قدیمی ها علم و حلم ...
شنبه 25 شهريور 1391 - 09:06
sahar 2012 - استکهلم - سوئد
baran 828 شوخی می کنی حتما ببینم نکنه فحش های حضرات رو نخوندی الکی شعار نده امثال شماها رو خوب میشناسم. معلومه وقتی با مدرک کادانی دانشگاه چلغوزآباد کار گیرشون نمیاد مجبورن برن رفتگری یا رانندگی همون کاری که این پناهنده ها تو کشور غریبه می کنند. چیزی که ما می بینیم روز به روز داره تجمل زیاد میشه در یک کامنت دیگه دقیقا هزینه و پول و درامد رو بین استکهلم و ایران مقایسه کردم از لحاظ آرامش واقعا باید گفت اروپا محشره ولی از نظر اقتصادی افتضاحه. این یک حقیقت ولی اقایون خارج نشین چون براشون افت کلاس داره اقرار نمی کنن
شنبه 25 شهريور 1391 - 22:59
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
sahar 2012 - استکهلم - سوئد/ دکتر علی شریعتی , مهدی بازرگان ؛ ابوالحسن بنی صدر ....و صدها خائن وطن فروش دیگه که با پول دولت بورسیه گرفتند رفتند خارج درس خواندن و خود فروخته چین و روسیه شدند, در دوره شاه مدارس تا مقطع دیپلم مجانی بود , دانشگاه ملی بود ضمن اینکه دانشگاهای ایران در زمان شاه و پدرش ساخته شد , کانون آموزش و پرورش رایگان بود بیمارستان رایگان بود , درمانگاه رایگاه بود سپاه دانش و بهداشت و آبادانی در جهت آگاهی مردم ایجاد شده بود تغذیه رایگان برای کودکان دبستانی وجود داشت , یک نفر کار میکرد .
‌سه شنبه 28 شهريور 1391 - 06:08
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
2 - یه نفر کار میکرد ده نفر سیر بودنند اجاره خانه یک سوم حقوق بود , دلار هفت تومان بود کرایه اتوبوس 2 ریال بود, غدای دانشجو 25 ریال بود و دائی بنده از روستای های اطراف کردستان بخاطر نبوغ و استعدادش دردیبرستان هدف رایگان تحصیل کرد و الان پرفسور و قائم مقام یازده دانشکده در ایران است , هزاران دانشجوی دیگر مثل ایشون در ارو پا و آمریکا با بورسیه تحصیل کردنند و استادان دانشگاههای آن زمان از تو کلاه بیرون نپریدند,در غرب همه مذاهب آزاد هستند و بخصوص در آمریکا هیچکس حق توهین به هیچ دین و مذهبی راندارد و هیچ کس حتی اجازه نداره از تو بپرسه مذهب و عقیده ات چیست در ضمن ساندیس خور غلیظ هم هستی و به احتمال غریب به یقین ساکن ایران هم هستی چون لزومی نداشت که اصلا اینو مطرح بکنی. باران جان مرسی عزیزم
‌سه شنبه 28 شهريور 1391 - 06:10
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.