روسیه نگران حمله نظامی اسرائیل به ایران است

با تشدید حملات لفظی مقامات اسرائیل علیه ایران، این نگرانی درمیان دیپلمات‌های غربی تشدید شده که اسرائیل قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درماه نوامبر به ایران حمله کند. روسیه به‌طور جدی این نگرانی را به زبان آورده است.


روسیه، اسرائیل و متحدانش را از هرگونه حمله به ایران اکیدا بر حذر داشته است.

به گزارش خبرگزاری اینترفاکس، سرگئی ریباکوف، معاون وزیر امورخارجه روسیه روز پنج‌شنبه (۶ سپتامبر/۱۶ شهریور) گفت که یک اقدام خشونت‌بار می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری برای ثبات منطقه داشته باشد و تاثیرات امنیتی، اقتصادی و سیاسی چنین فاجعه‌ای در سرتا سر خاورمیانه محسوس خواهد بود.

سرگئی ریباکوف که نمایندگی روسیه را در مذاکرات اتمی با ایران بر عهده دارد، تصریح کرده که کشورش هیچ نشانه‌ای مبنی بر نظامی بودن فعالیت‌های اتمی ایران نمی‌‌بیند.

دولت روسیه قبلا هم موضع رسمی خود را درباره پرونده اتمی ایران اعلام کرده و گفته بود که معتقد به نظامی بودن برنامه اتمی این کشور نیست اما این بار ریباکوف صریحا از نگرانی روسیه در مورد حمله نظامی اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران صحبت کرده است.

دولت روسیه تاکید کرده که نگران این مسئله است که اسرائیل قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر سال جاری، به تنهایی به ایران حمله کند.

اظهارات شدید‌اللحن اخیر مقامات اسرائیلی علیه ایران، این ظن را که اسرائیل قصد حمله به تاسیسات اتمی این کشور را دارد تقویت کرده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته گذشته گزارش داد که ایران تعداد سانتریفیوژهایی را که مشخصا مورد انتقاد غرب بوده‌اند در یک پایگاه زیرزمینی ظرف کمتر از چند ماه دو برابر کرده است.

در عین حال خبرگزاری رویترز از قول ریباکوف نوشته است: «ما نگاه متفاوتی به مسئله داریم و آن این است که تمامی فعالیت‌‌های هسته‌ای ایران تحت کنترل بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و موادی که الان ایران در اختیار دارد نمی‌تواند برای اهداف نظامی مورد استفاده قرار بگیرد و این چیزی است که رسما از سوی آژانس هم تایید شده است».

روسیه همچنان که به اسرائیل و آمریکا درباره حمله نظامی به ایران اخطار داده، مخالف اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه ایران نیز هست، تحریم‌هایی که به نظر این کشور از آخرین قطعنامه شورای امنیت در اواخر سال ۲۰۱۰ علیه ایران، فراتر رفته‌اند.

+43
رأی دهید
-72

greentree - تهران - ایران
وقتی دریای خزر و تمامی معادن ایران را برای روسها و چینی ها حراج کردند  باید هم روسیه نگران اینده ایران باشه..ایران شده برده شرق و غرب
‌پنجشنبه 16 شهريور 1391 - 16:59
باور عمیق - رشت - ایران
اسرائیل غلط میکنه
‌پنجشنبه 16 شهريور 1391 - 20:07
amirradix - اصفهان - ایران
فقط ز‌ر ز‌ر می‌کنه . یه مشروب می‌زنه میگه حمله به ایران بد که پرید خفه می‌شه
‌پنجشنبه 16 شهريور 1391 - 22:23
bita tehrani - ونکوور - کانادا
یک شعاری میدادید قدیما.اینجوری بود: نه شرقی نه غربی،جمهوری اسلامی.یادش بخیر! البته کلمأه آخرش انصافاً خوب اجرا شد.مچرکیم!
‌پنجشنبه 16 شهريور 1391 - 23:31
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.