پایان اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران

پایان اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران

شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران، شامگاه جمعه، ۱۰ شهریور ماه،  با صدور بیانیه‌ای در ۱۱ بند به کار خود پایان داد. در بیانیه پایانی از استفاده صلح جویانه از انرژی هسته ای حمایت شده ولی  به رغم گزارش‌های اولیه، هیچ اشاره‌ای به بحران سوریه دیده نمی‌شود.

 
در این مراسم که با سخنرانی محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران که ریاست این اجلاس را برعهده داشت، آغاز شد و  چندین سند به تصویب رسید.
 
به گزارش خبرگزاری مهر، «بیانیه‌ی نهایی اجلاس» شامل یازده بند، از جمله در مورد «مدیریت مشترک جهانی»، «اشغال اراضی فلسطینی»، «پرهیز از ملاحظات سیاسی در موارد حقوق بشر»، «امحای سلاح‌های هسته‌ای»، «حق کشورها در استفاده‌ی صلح‌جویانه از انرژی هسته‌ای»، «منع تهدید یا حمله به حمله تأسیسات هسته‌ای» و «پرهیز از اجرای قوانین و تحریم‌های یک‌جانبه علیه کشورها»، به تصویب اعضا رسید.
 
اجلاس سران روز پنجشنبه با سخنان آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران آغاز شد که در آن به اسرائیل انتقاد و حمله کرد و از شورای امنیت سازمان ملل هم انتقاد کرد و گفت ایران به دنبال سلاح اتمی نیست.
 

 بان گی مون، دبیر کل سازمان ملل که در اجلاس غیر متعهدها شرکت کرده بود، در واکنش به سخنان مقامات ایران در مورد محو کردن اسرائیل گفت: «من سرسختانه تهدیدها از سوی هر کدام از کشورهای عضو مبنی بر حذف دیگری و تلاش‌ها برای انکار وقایع تاریخی از جمله هولوکاست را محکوم می‌ کنم.»
 
اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد در ایران روز پنجشنبه شاهد انتقاد رییس جمهوری مصر از سرکوب ها در سوریه بود و گزارش ها حاکی است ترجمه گفته های آقای مرسی در مورد سوریه، با تحریف و به شکلی دیگر انجام شده است.
 
محمد مرسی، رییس جمهوری مصر، روز پنجشنبه،  ۹ شهریور ماه، در اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران از حکومت سوریه انتقاد کرد و رژیم بشار اسد را نظامی «سرکوبگر» دانست. در اعتراض به این سخنان، هیات سوری اجلاس را ترک کرد.
 
رییس جمهوری مصر در سخنان خود خواستار توقف خشونت در سوریه با «دخالت فعال» شد. وی اظهار داشت: «ما نمی توانیم خونریزی در سوریه را متوقف کنیم جز اینکه همه ما دخالت فعالی در این زمینه داشته باشیم.»
 
در همین حال، دبیرکل سازمان ملل روز پنج‌شنبه، نهم شهریورماه، در سخنرانی خود در دانشکده ارتباطات وزارت خارجه ایران به حاکمان جمهوری اسلامی گوشزد کرد که «بسیار مهم» است که در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده «صدای مردم ایران» را بشنوند.
 
به گفته بان گی مون در این سخنرانی که متن کامل آن در وب‌سایت سازمان ملل آمده است، او همچنین از مقامات ایران خواستار آزادی رهبران اپوزیسیون، مدافعان حقوق بشر و روزنامه‌نگاران زندانی در ایران شده است.
 
با تصویب سران جنبش عدم تعهد، کشور ونزوئلا میزبان بعدی اجلاس این جنبش خواهد بود.

+47
رأی دهید
-109

baran828 - تهران - ایران
از امشب برای مراسم مفت خوری بعدی برنامه ریزی شروع میشه.
شنبه 11 شهريور 1391 - 00:16
greentree - تهران - ایران
همایشی از حکومت جهل ،جور ،فساد و اوباش‌های اسلامی دست بوس و وطن فروش ...چرا دلار‌های نفتی‌ ایران رو که غارت کردید و فرستادید به حساب‌های شخصی‌ در خارج از کشور بر نمیگردانید و برای رفاه مردم ایران هزینه نمیکنید ؟...
شنبه 11 شهريور 1391 - 00:45
greentree - تهران - ایران
این همایش رو کشوری باید تشکیل بده که از لحاظ حقوق بشر و دموکراسی‌ واضح خوبی‌ داره نه ایران ،،اوباش‌های اسلامی ایران از مردم ایران نفرت دارند و اونها رو سرکوب میکنند مرتب ،،تمامی‌ پول‌های نفت ایران رو دزدیدند و فرستادند به حساب‌های شخصی‌ خودشون در آمریکا و انگلیس ،،،دیگه ان همایش چه معنی‌ داره برای مردم؟..
شنبه 11 شهريور 1391 - 00:41
compatriot - تورنتو - کانادا
بان کی‌ مون بی خاصیت بد جوری ... به هیکلتون? ایندفعه را خوب آمده خاک بر سر!
شنبه 11 شهريور 1391 - 02:34
من حرف حساب می زنم - تهران - ایران
یک مشت گدا گشنه پا پتی را دعوت کردند و مال و منال مردم ستمدیده ایران را توی حلق پاره شون فرو کردند و خودشون هم ار بغلش حسابی دزدیدند و چاپیدند و زن عنتر نشان ضیافت شامی داد که نگو و نپرس طوریکه سالها نقل محافل شود البته ناگفته نماند عنتری و شیعیان افراطی احمق و انجمن حجتیه و دوستداران اهل بیت و علی شیره ای حسابی ضایع شدند وقتی مرسی نام ابوبکر و عمر و عتمان را زودنر از علی گفت و خلاصه تا عنتری باشد که تو سازمان ملل دعای فرج نخواند این به اون در ...
شنبه 11 شهريور 1391 - 03:37
derafshe kavyani - بیرمنگام - انگلستان
یه شکست بزرگ و سیلی‌ محکمی به دهان خود رژیم پست فطرت و آدم خوار آخوندی، که با هزینهٔ فراوان سعی‌ در بدست آوردن اعتبار در دنیا کرد ولی‌ غافل از اینکه خود رژیم به دست دبیر کّل سازمان ملل و محمد مرسی پوزش به خاک مالیده شد.مرگ بر جمهوری استفراغی آخوندی و تمامی‌ کاسه لیس‌های لجنش.
شنبه 11 شهريور 1391 - 03:58
جان فدای رهبر - پاریس - فرانسه
«به کوری چشم آمریکا و طرفدارانش بیانیه‌ی نهایی اجلاس» شامل یازده بند، از جمله در مورد «مدیریت مشترک جهانی»، «اشغال اراضی فلسطینی»، «پرهیز از ملاحظات سیاسی در موارد حقوق بشر»، «امحای سلاح‌های هسته‌ای»، «حق کشورها در استفاده‌ی صلح‌جویانه از انرژی هسته‌ای»، «منع تهدید یا حمله به حمله تأسیسات هسته‌ای» و «پرهیز از اجرای قوانین و تحریم‌های یک‌جانبه علیه کشورها»، به تصویب اعضا رسید.
شنبه 11 شهريور 1391 - 05:42
Azadikhah - تكسل - هلند
در حالی‌ که حکومت خامنه‌ای با صرف میلیارد‌ها تومان پول ملت ستمدیده ایران و ایجاد حکومت نظامی در تهران برای جلوگیری از اعتراضات احتمالی‌ مردمی، قصد داشت با برگزاری اجلاس کشور‌های عدم تعهد برای حکومت دیکتاتوری خود و رژیم جنایتکار بشار اسد مشروعیت سیاسی دست و پا کند، محمد مرسی با سخنان بی‌ پرده خود در محکومیت رژیم اسد، تمام نقشه‌های خامنه‌ای و همدستناش را نقش بر آب کرد. [۱] به دلیل منفور بودن حکومت خامنه‌ای، بسیاری از کشور‌های عضو جنبش عدم تعهد علاقه چندانی به شرکت در این اجلاس را نداشتند، و همه شاهد بودیم که رسانه‌‌های حکومتی خبر سفر محمد مرسی به تهران را با چه آب و تابی پوشش دادند. بی‌ خبر از آنکه شادمانی‌شان با سخنان کوبنده محمد مرسی در لحظه‌ای تبدیل به عزا خواهد شد
شنبه 11 شهريور 1391 - 08:29
bita tehrani - ونکوور - کانادا
خب حالا عزیزان تهرانی‌ به شهرتان برگردید و کار و فعالیت را شروع کنید قوم اجوج مجوج با شکم‌های پر و دستان پرتر رفتند. ترافیک و آلودگی هوا و پرزیتهای سرتان زا و کودکان خیابانی و متکدیان و بقیه مناظر عادی در حکومت اسلامی هم برگردند سر کارشان ....آبروی نداشته سید علی‌ ضحاک که خوب رفت.فعلا ایشون و بقیه یاران بروند چند روزی خیس بخورند که شاید بشود دوش بگیرند.ببینیم این گند را چجوری توجیه می‌کنند.از همین حالا مصر اعتراض کرده:. عمرو رشدی سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه مصر با تکذیب بخشی از ترجمه ارائه شده از صحبت های محمد مرسی توسط صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفت که مرسی در سخنانش هیچ اشاره ای به کشور بحرین نکرده است.
شنبه 11 شهريور 1391 - 08:36
bita tehrani - ونکوور - کانادا
Azadikhah/ درود به شما.آمدن مرسی هم طبق یک عرف دیپلوماتیک برای تحویل میزبانی (دور قبل که مصر بود) به حکومت انجام شد.این‌همه بوق و کرنا برای خوراک کیهان و فارس و رجانیوز.
شنبه 11 شهريور 1391 - 10:14
جنبش هميشه سبز ايران - گرگان - ایران
جان فدای رهبر اگه جان فدای اون علی چلاقی پس پاریس چه غلطی میکنی
شنبه 11 شهريور 1391 - 13:15
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.