تبادل دانشجو بین دانشگاه ادیان و مذاهب قم و آلمان
وحید وحدت حق
بخش پژوهشی «دانشگاه ادیان و مذاهب» قم با دانشگاه های گوناگون در دنیا ارتباط دارد و با برخی از دانشگاه های جهان دست به تبادل دانشجو می زند.
سخنرانان دانشگاه ادیان و مذاهب به مراکز سیاسی، دینی و دانشگاهی در اروپا دعوت میشوند و یا تبادل دانشجو با دانشگاه های آلمانی مانند Potsdam و Paderborn و قم انجام می دهند.
دکتر مصطفی آزمایش که از سخنگویان برون مرزی دراویش گنابادی محسوب میشود، در این مورد می گوید: «اینها میخواهند گروههای تحقیقی و پژوهشی و دیالوگی بفرستند دور دنیا. اینها از نظر بین المللی دو تا پایگاه درست کرده اند که یکی از آنها "مرکز تقریب مذاهب اسلامی" و دیگری "مجمع جهانی اهل بیت" است.»
رهبر جمهوری اسلامی ایران آیت الله علی خامنه ای، چندی پیش محسن اراکی را به سمت «دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی» منصوب و حجتالاسلام و المسلمین آقای محمدعلی تسخیری را که قبلا سمت دبیر کل «مجمع تقریب مذاهب اسلامی» را داشته به عنوان مشاور عالی رهبری در امور جهان اسلام منصوب میکند.
آقای اراکی که خوب انگلیسی و عربی و فارسی حرف میزند طبق نظر دکتر آزمایش «اهل گفتگو» میباشد. اراکی که مسئول کارهای تبلیغی دینی نظام حاکم بر ایران در خارج از کشور است از سخنرانانی مانند دکتر حسن اسلامی که در دانشگاه ادیان و مذاهب فعال است، میخواهد که در هماهنگی با دانشگاه های اروپایی به خارج بروند و در موسسات مذهبی و علمی سخنرانی کنند. برای مثال آقای دکتر اسلامی در ۱۲سپتامبر در Katholische» «Akademie در شهر برلن سخنرانی میکند.
آقای آزمایش در جواب این سئوال که رابطه «مجمع جهانی اهل بیت» و «دانشگاه ادیان و مذاهب» چیست، میگوید: «مجمع جهانی اهل بیت ستون فقرات آن است.»
یعنی فارغ التحصیلان دانشگاه ادیان و مذاهب به اکثر ممالک جهان اعم از کشورهای مسلمان یا کشورهای اروپایی مانند آلمان فرستاده میشوند که در خارج از ایران، به تبلیغ تشیع و در حقیقت به تثبیت مواضع سیاسی مذهبی جمهوری اسلامی را بپردازند.
به نظر دکتر آزمایش رئیس دانشگاه آلمان در Potsdam که با دانشگاه ادیان و مذاهب قم همکاری میکند یا «عامدانه و یا سهوا اشتباه میکند.»
آقای دکتر آزمایش میگوید که هدف دانشمندان «دانشگاه ادیان و مذاهب» مطالعه مذاهب دیگر است با این هدف که بتوانند بهتر با آنان مبارزه کنند. او میگوید: «هدف این دانشگاه در قم درست کردن لوبی هایی است که به خارج بروند و توان آنرا داشته باشند که روشنفکران غربی را راضی کنند که حقانیت با ماست و دیگران باطل هستند.»
او میگوید:«مدیران نظام حاکم بر ایران معتقد به جهان باز نیستند که درونش گروه های مختلف وجود داشته باشند و به همین دلیل هم صوفیان و یا بهاییان و نوکیشان مسیحی و حتی پیروان و اهل تسنن را در داخل کشور تحت تعقیب قرار میدهند.»
یک سال پیش شهر کوار واقع در استان فارس شاهد هجوم وحشیانه (مانند هجوم به سفارت انگلستان) لباس شخصیها و نیروهای بسیج به دراویش بیدفاع و مظلوم این شهر بود. در این واقعه که با دخالت ماموران مسلح نیروی انتظامی پایان یافت چهار درویش گنابادی در اثر اصابت گلوله جنگی به بدنشان مصدوم و مجروح شدند که در نهایت یکی از آنها به اسم وحید بنانی به علت خونریزی شدید جان باخت. با این حال مقامات امنیتی کوشیدند با پرونده سازی واهی علیه دراویش، آنها را مقصر قلمداد کرده و حتی برای صدور حکم محارب برعلیه آنها از ظرفیت قوه قضائیه نیز استفاده کنند.
آزمایش میگوید: «ولی در خارج حامیان حقوق پیروان اقلیتهای مذهبی با شدت تمام فعالند و میکوشند با برقراری تماس و اطلاع رسانی دقیق و مداوم و ایجاد ارتباطات گسترده با مراکزی مانند مرکز حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو و اتحادیه اروپا و سازمان عفو بین الملل و سایر مجامع بین المللی مدافع حقوق بشر برای احقاق حقوق پیروان ادیان متنوع در داخل ایران اقدام کنند و امیدوارند که دیگر، شهرهای ایران شاهد تکرار صحنه های دلخراش سالهای گذشته برعلیه پیروان مکتب درویشی نباشد.»