وقوع درگیری میان نیروهای عراقی و مجاهدین خلق هنگام انتقال از اشرف به لیبرتی

تاکنون ۲۰۰۰ نفر از ساکنان کمپ اشرف به کمپ لیبرتی منتقل شده‌اند

شورای ملی مقاومت ایران می‌گوید که گروهی از اعضای سازمان مجاهدین خلق هنگام انتقال از اردوگاه اشرف به کمپی دیگر، توسط نیروهای امنیتی عراقی مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند و ۲۰ نفر از آنها مجروح شده‌اند.

در بیانیه ای که این شورا دیروز منتشر کرده، آمده است: "در ساعت ۱۶ روز دوشنبه ۶ شهریور در حالی که ۴۰۰ تن از ساکنان اشرف در صف بازرسی برای انتقال به (اردوگاه) لیبرتی بودند، مورد توهین و آزار و اذیت" قرار گرفتند.

به گفته شورای ملی مقاومت، نیروهای مسلح عراقی "به ناگهان با استفاده از انواع وسایل از جمله چوب و چماق، سنگ، میله، گلدان و قطعات میزهای بازرسی به صورت وحشیانه ای در برابر چشم ناظران ملل متحد به ساکنان بی دفاع [اردوگاه اشرف] حمله ور شدند."

روند انتقال گروه ششم ساکنان اردوگاه اشرف به اردوگاه لیبرتی از روز دوم شهریور (۲۳ اوت) آغاز شده است، اما به گفته شورای ملی مقاومت "دولت عراق با انواع مانع تراشی ها و کارشکنی ها حرکت ستون را به طور مستمر به تأخیر می اندازد."

روایت دولت عراق

اما به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس، جورج باکوس که از سوی نوری مالکی، نخست وزیر عراق بر روند انتقال اعضای سازمان مجاهدین خلق نظارت دارد گفته است که ساکنان اشرف ابتدا با "هل دادن" نیروهای عراقی سعی در به تاخیر انداختن روند انتقال داشته اند.

به گفته آقای باکوس، ماموران عراقی قصد داشتند ساکنان اشرف را بازرسی بدنی کنند که با مقاومت آنها رو به رو شده اند.

او افزود که مقاومت اعضای سازمان مجاهدین "عمدی" بوده چون "هدف آنها به تاخیر انداختن روند انتقال" بوده است.

آقای باکوس گفت که این گروه ۴۰۰ نفره روز سه شنبه هفتم شهریور (۲۸ اوت) به اردوگاه لیبرتی منتقل می شوند و انتقال ۸۰۰ نفر باقیمانده در ماه سپتامبر انجام خواهد شد.

انتقال پر کشمکش

مریم رجوی، از رهبران سازمان مجاهدین خلق ایران در ماه فوریه سال جاری با انتقال ساکنان اردوگاه اشرف به اردوگاه لیبرتی موافقت کرد و از آن زمان پنج گروه ۴۰۰ نفره از ساکنان اشرف به لیبرتی منتقل شده اند، اما انتقال ۱۲۰۰ نفر باقی مانده در ماه های اخیر با مشکلاتی همراه بوده است.


کمپ اشرف در دهه ۱۳۶۰ در اوج جنگ ایران و عراق برپا شد

گروه های نزدیک به سازمان مجاهدین خلق ایران می گویند که دولت عراق به اعضای این سازمان اجازه نمی دهد که اموال خود را از اردوگاه اشرف به اردوگاه لیبرتی منتقل کنند یا آنها را بفروشند.

اعضای سازمان مجاهدین خلق که از زمان حکومت صدام حسین در اردوگاه اشرف در نزدیکی بغداد ساکن هستند، باید بر اساس توافقنامه ماه دسامبر سال گذشته میان دولت عراق و سازمان ملل متحد به تدریج به یک اردوگاه موقت در حومه بغداد منتقل شوند تا زمینه خروج آنها از عراق و اسکانشان در کشورهای دیگر فراهم شود.

وزارت خارجه آمریکا که بر اساس حکم یک دادگاه فدرال در حال بررسی امکان خروج سازمان مجاهدین خلق از فهرست سازمان های تروریستی است، این موضوع را به همکاری این سازمان در خروج از اردوگاه اشرف مشروط کرده است.

حدود دو هفته پیش مریم رجوی، رئیس شورای ملی مقاومت اعلام کرده بود که "برای نشان دادن حسن نیت" با انتقال ششمین گروه از ساکنان اشرف موافقت می کند و ابراز امیدواری کرد که در ازای انتقال این گروه چهارصد نفری، آمریکا به خروج نام این سازمان از فهرست سازمان های تروریستی سرعت بخشد.

کمپ اشرف در دهه ۱۳۶۰ در اوج جنگ ایران و عراق با حمایت صدام حسین، رئیس جمهور سابق عراق در نزدیکی مرز ایران برپا شد و گروهی از اعضای سازمان مجاهدین خلق و رهبران این سازمان که به قصد مبارزه مسلحانه علیه جمهوری اسلامی به عراق پناهنده شده بودند، در آن ساکن شدند.

اما پس از حمله نیروهای ائتلافی به رهبری آمریکا و سقوط حکومت صدام حسین در سال ۲۰۰۳، ساکنان این اردوگاه به عنوان خارجیان مسلح غیر متخاصم، تحت حفاظت نیروهای آمریکایی قرار گرفتند و بعدا خلع سلاح شدند.

مسئولیت حفاظت از این اردوگاه در سال ۲۰۰۹ به دولت عراق واگذار و این کشور متعهد شد که با ساکنان آن طبق قوانین عراق رفتار کند و از اقدام به استرداد اجباری اعضای سازمان مجاهدین خلق به ایران، که ممکن است جان آنان را به مخاطره اندازد، خودداری ورزد.

سال گذشته در جریان درگیری خونینی میان نیروهای عراقی و ساکنان اشرف بیش از ۳۰ نفر از اعضای این سازمان کشته شدند.

+82
رأی دهید
-88

baharmazaheri - عجمان - دبي
متأسفم شدید که هموطن‌های ما سرگردان و افسرده مدتها با استرس و کمبود پیر شدند ....... این راه مبارزه نبود امیدوارم روزی به کاشانه خود باز گردند و کشتار۶۷ از یاد نرود .................
‌سه شنبه 7 شهريور 1391 - 23:38
STING68 - گنبد - ایران
به امید مرگ و میر همه شما تروریست های صدام زاده چکمه پوش................اخر عافبت همتون این هست که برید به قعر جهنم ...............ننگ بر شما ادمکش های کور دل
‌چهارشنبه 8 شهريور 1391 - 00:03
greentree - تهران - ایران
بعد از مرگ این حکومت دیکتاتوری اسلامی در ایران امیدوارم که حکومت دموکرات بعدی که آمد تمامی‌ این ایرانی‌‌های آواره در کشور عراق را هم به ایران دعوت کنه تا دیگه برای همیشه زندگی‌ آرومی داشته باشند
‌چهارشنبه 8 شهريور 1391 - 00:57
Labe karoon - اهواز - ایران
آره ارواح عمه نویسنده (ساکنین بی‌ دفاع) همینا بودن باعث و بانی‌ این بدبختی.
‌چهارشنبه 8 شهريور 1391 - 01:24
omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا
امیدوارم که آن دسته از اینها که در جنایاتِ مریم و مسعود غرق نشده اند، راهِ آزادی را بیابند و امیدوارم آنهایی که باعثِ آوارگیِ ایرانیها شدند ، خودشان آواره شوند! قابلِ توجهِ عرب زاده ها!
‌چهارشنبه 8 شهريور 1391 - 02:05
invincible - مینستا - آمریکا
حالا ساندیس خوارها و خائنین هر چی‌ میخوان خوشحال بشن مطمئن باشید مردم ایران مبارزین رو خوب میشناسن با هر مرامی‌!!! همونطوری که جامی‌ شاعر محبوب میگه "آسوده دلا حال دل زار چه دانی‌_خنخاری عشاق جگرخوار چه دانی‌" پس ساندیس خورهای بی‌ سواد چند صباحی قبل از رفتن به گورستان تاریخ خوشحال بشن!!!مرگ بر اصل ولایت فقیه
‌چهارشنبه 8 شهريور 1391 - 05:27
oyama - تهران - ايران
همین بی ابروها انقلاب 57 رو مسلحانه کردند و چادر مقنعه رو مد کردند . کسانی که تو حمله مرصاد شرکت داشتند از اسم این وطن فروشان متنفرند . به امید ازادی ایران . ای حال میده ملا ها رو با اینها بندازیم تو یه کمپ .
‌چهارشنبه 8 شهريور 1391 - 05:53
nightman - تهران - ایران
عاقبت خیانت همینه
‌چهارشنبه 8 شهريور 1391 - 10:57
klopatra7 - دوسلدورف - آلمان
من که امیدوارم که این داستانها تمام شه و اینها هم بتونند بعد از سالها سر خانه زندگیشون برن. سی سال تو اون بیابونها هیچی از زندگی نفهمیدن.
‌چهارشنبه 8 شهريور 1391 - 11:16
roya25 - لندن - اتگليس
امریکابخاطر ترور مستشار امریکایی در زمان شاه از مجاهدین کینه دارد.وپخاطر همین بوسیله نوکرش مالکی میخواهد سبب نابودی مجاهدین را فراهم اورد
‌چهارشنبه 8 شهريور 1391 - 17:09
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.