«سفر بازپرسان هندی به ایران برای تحقیق درباره حمله به همسر سفیر اسرائیل

خودروی حامل همسر سفیر اسرائیل در هند که مورد حمله مهاجمان قرار گرفت

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی اختصاصی خبر داده است که دو تن از بازپرسان هندی به ایران سفر کرده اند تا درباره حمله به خودروی حامل همسر سفیر اسرائیل در دهلی نو تحقیق کرده و با مظنونین ایرانی این حادثه گفت و گو کنند.

 
آسوشیتدپرس در گزارش خود نوشته است: این بازپرسان که پنج ماه پیش تحقیقات درباره حمله به خودروی حامل همسر یک دیپلمات اسرائیلی در دهلی نو را آغاز کردند در نظر دارند با مقامات جمهوری اسلامی و در صورت امکان با مظنونین ایرانی این حادثه گفت و گو کنند.
 
به گزارش این خبرگزاری، یکی از ماموران پلیس هند که نخواست نامش فاش شود گفته است پس از آنکه مقامات جمهوری اسلامی با درخواست هند برای ادامه تحقیقات در ایران موافقت کردند، این هیات هفته گذشته راهی تهران شد.
 
مقام‌های پلیس هند در اسفندماه سال گذشته اعلام کردند که دادگاه دهلی نو برای سه ایرانی به نام‌های «سید علی مهدی صدر»، «محمدرضا ابوالقاسمی» و «حسین افشار» قرار بازداشت صادر کرده است.
 
پلیس هند می گوید این عده در ماه مه سال گذشته در آن کشور بودند و تحقیقاتی میدانی درباره سفارت اسرائیل انجام دادند و سپس برای برنامه ریزی حمله بار دیگر به دهلی نو رفتند.
 
به گفته پلیس هند، دو نفر از مظنونین قبل از حمله از کشور خارج شدند ولی پیش از آن با یک خبرنگار هندی که متهم به همکاری در طراحی این حمله است، در تماس بودند. شخص سوم پس از این حمله، هند را ترک کرد.
 
حسین افشار، ‌یکی از متهمین با مسعود صداقت زاده که او هم متهم به دست داشتن در طراحی حمله دیگری به منافع اسرائیل در بانکوک است،‌ در تماس بود.
 
در بهمن ماه گذشته، پس از انفجار اتفاقی بمبی در خانه ای تیمی در بانکوک پایتخت تایلند، سه ایرانی از این خانه گریختند. دو تن از آنان بلافاصله در محل دستگیر شدند و نفر سوم، مسعود صداقت زاده، توانست به  مالزی بگریزد اما با تقاضای پلیس تایلند، وی در فرودگاه کوالالامپور و قبل از پرواز به ایران دستگیر شد.
 
انفجار اتفاقی بانکوک در خانه تیمی یک روز پس از حمله دهلی نو صورت گرفت.
 
سید محمد کاظمی، روزنامه نگار هندی تبار، که برای برخی از خبرگزاری های جمهوری اسلامی کار می کرد تنها شخصی است که طی پنج ماه تحقیقات درباره پرونده حمله به خودروی سفارت اسرائیل دستگیر شده است.
 
او به دست داشتن در عملیات تروریستی، فعالیت های غیر قانونی و اقدام به قتل متهم شده است. آقای کاظمی تمامی اتهامات را رد کرده است.
 
به گفته یک مامور پلیس هند که با این موضوع  آشنایی دارد، بازپرسانی که برای ادامه تحقیقات درباره این پرونده به ایران رفته اند در هفته جاری به دهلی نو باز می گردند.
 
روزنامه ایندین اکسپرس هم  گزارش داده است که احتمالا بازپرسان پرونده به گرجستان هم سفر خواهند کرد.
 
همزمان با انفجار دهلی نو، پلیس گرجستان بمبی را که به خودروی یک دیپلمات اسرائیلی در تفلیس وصل شده بود کشف و خنثی کرد.
 
مقامات اسرائیلی می گویند تشابه مواد منفجره به کار رفته در این انفجارها ایران را به هر سه حادثه مرتبط می سازد. مقامات جمهوری اسلامی این اتهامات را رد کرده و می گویند که در هیچ یک از این حملات دست نداشته اند.
 
۲۴ بهمن‌ماه در جریان یک بمب‌گذاری در یک خودرو در دهلی نو، پایتخت هند، همسر یک دیپلمات اسرائیلی همراه با راننده‌اش و دو تن دیگر زخمی شدند.

+60
رأی دهید
-23

hossein-87 - تهران - ایران
اینم از اون حرفا بود..!
دوشنبه 23 مرداد 1391 - 17:25
sulduz - لندن - انگلستان
چه غلط ها
دوشنبه 23 مرداد 1391 - 18:05
bahram-g - آمرسفورت - هلند
آماده اند که برنج بیشتر بفروشند. مساله همسر سفیر نیست.
دوشنبه 23 مرداد 1391 - 20:41
love-iran - چابهار - ایران
دروغه خبری سال بود نه؟
دوشنبه 23 مرداد 1391 - 21:46
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.