هشدار نسبت به وقوع خشونت دیگر در اردوگاه اشرف

تعدادی از مشاوران سازمان ملل در بیانیه‌ای نسبت وضعیت وخیم اردوگاه اشرف هشدار داده و خواستار دخالت جامعه جهانی برای جلوگیری از وقوع خشونت دیگر در این اردوگاه شده‌اند.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، مشاوران شورای حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه خود نوشته‌اند: «ما خواستار مداخله فوری دبیر کل سازمان ملل، وزیر امور خارجه آمریکا و جامعه جهانی هستیم تا از یک فاجعه انسانی دیگر جلوگیری شود.»
 
در این بیانیه که از سوی ۱۰ کارشناس حقوق بشر نوشته شده، نسبت به بسته شدن اجباری اردوگاه اشرف ابراز نگرانی شده است. در این اردوگاه هنوز ۱۲۰۰ نفر از اعضای مجاهدین خلق به رغم تلاش و میانجیگری سازمان ملل برای انتقال‌شان به مکان جدید همچنان در آن ‌‌به سر می‌برند.
 
در توافق‌نامه‌ای که حدود هشت ماه پیش میان سازمان ملل متحد و دولت عراق امضا شد، تخلیه اردوگاه اشرف و انتقال آن به اردوگاه آزادی (الحریه) آغاز شد، اما از حدود سه ماه پیش و پس از انتقال حدود ۲ هزار تن از آنها، باقی‌مانده ساکنان اردوگاه اشرف که حدود ۱۲۰۰ نفر هستند از انتقال به مکان جدید خودداری می‌کنند.
 
مجاهدین خلق می‌گویند دولت عراق به توافق‌های به عمل آمده پایبند نبوده و از طرف دیگر، اردوگاه الحریه از ابتدایی‌ترین امکانات زندگی، مانند آب و برق محروم است. اما وزارت خارجه آمریکا و نماینده سازمان ملل ادعای مجاهدین خلق در مورد شرایط بد و نبود امکانات در اردوگاه الحریه را بی‌اساس خوانده‌اند.
 

 

اردوگاه اشرف


 
دولت عراق تا ۲۰ ژوئیه سال جاری برای تخلیه کامل اردوگاه اشرف به مجاهدین خلق مهلت داده و اعلام کرده بود اگر آنها نخواهند از پایگاه اشرف خارج شوند، آن‌ها را با زور خارج خواهد کرد. اکنون دولت عراق در صدد عملی کردن این گفته خود است.
 
فالح فیاض مشاور امنیت ملی عراق گفته است که عراق «اقدامات لازم برای اجرای مسئولیت‌های قانونی و مشروع خود برای به اجرا درآوردن حق حاکمیت عراق بر اردوگاه اشراف را انجام خواهد داد.» وی هچنین افزوده که عراق "گروه‌های مخالف ایرانی را بیرون خواهد کرد."
 
دولت آمریکا و تلاش برای جابه‌جایی مجاهدین
 
در ۲۶ ژوییه امسال آژانس پناهندگان سازمان ملل خواستار "همکاری، صبر و تفاهم " درباره مساله مورد مناقشه مجاهدین در عراق شد. در ابتدای این ماه، قانون‌گذاران آمریکا از شرایط بسیار بد هر دو اردودگاه آزادی و اشرف سخن گفته و اردوگاه آزادی را با اردوگاه آشویتس نازی‌ها مقایسه کردند.
 
هماهنگ‌ کننده‌ی دایره مبارزه با تروریسم در وزارت امور خارجه‌ی آمریکا اوایل ماه ژوییه به مجاهدین خلق توصیه کرده بود هر چه زودتر و به‌طور کامل اردوگاه اشرف را تخلیه کنند. دانیل بنیامین در جمع خبرنگاران در بغداد گفته بود، صبر دولت عراق رو به پایان است و مجاهدین خلق باید بپذیرند که بیش از این نمی‌توانند در اردوگاه اشرف اقامت داشته باشند. او همچنین هشدار داد که اصرار مجاهدین در این رابطه "غیرمسئولانه و خطرناک" است.
 
نام سازمان مجاهدین از ۱۹۹۷ در لیست گروه‌های تروریستی آمریکا است. این سازمان در تلاش است با استناد به دوری از خشونت در سال‌های اخیر از این فهرست خارج شود.

+68
رأی دهید
-27

hossein-87 - تهران - ایران
اینا بعد از اینهمه کشتار آدمهای بی گناه و غیر نظامی هنوز تو توهم مبارزه برای ایران هستن.زمان جنگ و همکاری رجوی با صدام رو فراموش نکردیم.به هر حال اونموقع عقل سلیم حکم میکرد که جلوی ورود بیگانه به کشور گرفته شه و تقریبا همه یکرنگ بودن.چقدر انسان مظلوم بخاطر بی عقلی یه مشت بی شعور داخلی و خارجی کشته شدن.به هر حال، این تروریست ها هیچ جایی بین مردم ندارن.مطمئنم.
شنبه 21 مرداد 1391 - 09:42
faghat zartosht - شیراز - ایران
من با اینکه یکی از مخالفان جمهوری اسلامی هستم،ولی به این هم اعتقاد دارم که مجاهدین خلق وطن فروش و خائن هستند.و حتی از آخوندها هم به مراتب بدترن.چون خودشونو با مردم درانداختند.و با صدام همکاری کردند،در دیکتاتور بودن همین گروه بس که الان ده ساله همین رهبر شون مسعود رجوی غیبش زده و کسی تو سازمان حق نداره بپرسه این زندست؟مرده؟کدوم گوری رفته؟این شده خط قرمز سازمان!!!من نمیدونم این جوانان احمقی که رفتن تو این سازمان به چه امیدی رفتن!!!ولی این رو میدونم حتی با سرنگونی جمهوری اسلامی اینا تو ایران و بین مردم هیچ جایگاهی رو ندارن یا کمترین جایگاه رو خواهند داشت.حتی اگه مثل الان فیلم بازی کنن و خودشونو روشنفکر نشون بدن.!!!اینا دیگه برای مردم ما خیلی وقته مردند.
شنبه 21 مرداد 1391 - 14:06
klopatra7 - دوسلدورف - آلمان
رهبران این سازمان میخواهند که کشت و کشتار بشه تا استفاده سیا سی کنند. وگرنه هر آدم عاقلی میفهمه که دلیل برای ماندن نیست.
شنبه 21 مرداد 1391 - 18:08
ordak - بن - المان
نمی‌دونم چرا در مورد این تهماندهای صدام اینقدر امروز و فردا میکنند،چرا همشونو تو زادگاه صدام لای دیوار نمیگذارند، حداقل می‌شه با هیکل منافقین تعدادی .. خراب را تعمیر کرد.تا حالا جز برای مزدوری و ... به درد دیگر نخوردند،مریم و مسعود به دیگر به درد شوهارهاشن تو حزب بعث نمیخورند، اروپای هم که به اندازه کافی‌ فاحشه داره
شنبه 21 مرداد 1391 - 22:36
Arash آرش - لندن - بریتانیا
حمایت از حقوق بشر نیاز به انسان بودن و درک مفاهیم انسانی جوامع متمدن دارد که ساندیس خواران تروریستهای غارتگر بوئی از آن نبرده اند
دوشنبه 23 مرداد 1391 - 01:31
ordak - بن - المان
Arash آرش - لندن - بریتانیا بشر اره نه‌ این تهماندهای صدام، اینها بشر نیستند اینها بعثی هستند ، اینها پارزیت هستند، انگل اجتماع خأین به وطن، کسی که زمان جنگ همدوش عراقیها ضدّ کشور و ناموس و هموطن خودش میجنگید. اینها از اخوند‌ها بیشرفتر و نامردترند، سگ اخوند به منافقین شرف دروه
دوشنبه 23 مرداد 1391 - 17:37
Arash آرش - لندن - بریتانیا
ordak - بن - المان.. اینها بشر نیستند... متاسفم که شما مثل اینکه نه تنها با مفاهیم جهان متمدن آشنائی ندارید بلکه حتی کلمات ساده فارسی رو هم بلد نیستید. همه بشر هستند حتی آیت الشیطان خامنه ای ضد بشر و پاسدار جانی ضد ایرانی احمدی نژاد. بله، حتی آیت الشیطان العظمی خمینی شارلاتان و دزد و جنایتکار بزرگ، و صدام، و حتی قذافی جنایتکار نیز بشر بودند. زمانی که بعد از دستگیری قذافی با او آن رفتار را کردند در واقع خود مرتکبین جنایت علیه قذافی نیز خود جنایتکار و ضد بشر شدند.
‌سه شنبه 24 مرداد 1391 - 00:34
ordak - بن - المان
رفیق من حتا به خود اجازه نمیدم به پسترین جنایتکارها مثل خمینی و خامنه ایی و امثال اینها توهین کنم و بگم که آدم نیستند چون اینها هم حداقل به قول معروف به چیزی معتقد هستند حتا اگر این چیز خودشون هم باشد، ولی امثال این منافقین تمام مرز‌های انسانی را نقض کردند، حتا توهین به حیوانات است اگر به اونها حیوان بگم، اینها انگل هستند و جامعه انسانی را باید یکبار و برای همیشه از شرّ این انگلها خلاص کرد، اینها ثابت کردند نه‌ به انسانیت، نه‌ به حیثیت به‌‌ به ابرو نه‌ به همنوع به‌‌ حتا به خودشون اعتقاد دارند، اگه امکانش براتون هست سری به کردستان عراق از اونها بپرسید که این انگلها چه جنایاتی برای رضای صدام در کردستان کردند
‌سه شنبه 24 مرداد 1391 - 18:05
Arash آرش - لندن - بریتانیا
شما با استفاده از کدهای رژیم تروریستی و ضدبشری خمینیست ثابت کردید که در واقع شما حامی رژیم هستید و مواضعتون مانند اونهاست. همونطور که گفتم شما و امثال شما حتی کلمات فارسی رو هم بلد نیستید تا برسه به مفاهیم جهان متمدن
‌چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 19:15
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.