مجلس و دولت: ارز تک‌نرخی منتفی شد، قیمت ارز مرجع ۱۲۲۶ تومان

سه روز پس از آنکه رئیس کل بانک مرکزی از تغییر نرخ ارز مرجع و تک نرخی شدن ارز خبر داد، و به دنبال بالا رفتن قیمت دلار آزاد، دولت و مجلس، تغییر نرخ ارز دولتی را منتفی اعلام کردند و قرار شد دولت در بورس، ارز با دو نرخ تعیین کند.

خبرگزاری مهر روز چهارشنبه، ۱۸ مردادماه گزارش داد که سه‌شنبه شب جلسه‌ مشترکی بین شماری از دولتمردان و نمایندگان مجلس برگزار شد که طی آن تصمیم گرفته شد به دلیل واکنش منفی بازار به تک نرخی شدن ارز، در نرخ آن دستکاری نشود.

 
در همین حال، محمدرضا فرزین، رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی و دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها و مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت، برنامه دولت مبنی بر تغییر نرخ ارز مرجع را منتفی اعلام کردند.
 
غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم تک نرخی شدن نرخ ارز را تکذیب کرده است.
 
بر اساس گزارش خبرگزاری مهر در حالی قیمت دلار طی چهار روز گذشته در بازار روند صعودی داشت که در معاملات امروز و در واکنش به منتفی شدن ارز تک نرخی، ۲۱۰۰ تومان معامله شد و کاهش ۱۲۰ تومانی را تجربه کرد.
 
محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی روز یکشنبه اعلام کرد که نرخ تازه ارز دولتی تا ۱۰ روز آینده اعلام خواهد شد. او گفت حالا که ایران در شرایط تحریم به سر می‌برد نباید منابع ارزی خود را از دست بدهد و به همین دلیل نرخ ارز ۱۲۲۶ تومانی تا ۱۰ روز آینده تغییر می‌کند.
 
به گفته آقای بهمنی، مقامات ایران باید به این فکر کنند که ممکن است مجبور باشند مدت زمان طولانی با همین میزان ارز، کشور را اداره کنند به همین دلیل اختصاص ارز به کالاهای غیر ضروی لازم نیست.
 
این موضوع باعث افزایش قیمت ارز در بازار شد و خبرگزاری‌ها روز گذشته از افزایش قیمت دلار به ۲۲۳۰ تومان خبر دادند. همچنین گفته شد که صرافی‌های فعال در میدان فردوسی تهران که مرکز خرید و فروش ارز ایران است، قیمت ارز را از تابلوی صرافی‌های خود حذف کردند.
 
وب سایت اتحادیه طلا، جواهر و صرافان تهران هم که به طور لحظه‌ای قیمت دلار و سکه را اعلام می‌کند در واکنش به نوسانات چند روز گذشته در مقابل قیمت دلار نوشت: به دلیل نوسان قیمت دلار به طور موقت قیمت این ارز اعلام نخواهد شد.
 
همزمان با افزایش انتقادات نسبت به گرانی و بی ثباتی قیمت‌ها در ایران کمیسیون اقتصادی مجلس از بررسی بسته اقتصادی با هدف سامان دادن به وضعیت اقتصادی ایران خبر داد. ارسلان فتحی پور سه نرخی شدن نرخ ارز را یکی از پیشنهادات نمایندگان عنوان کرد.
 
در طرح جدید نمایندگان، ارز چند نرخی می‌شود و دولت برای کالاهای اساسی با شرایط ویژه ارز دولتی اختصاص خواهد داد.
 
این طرح با واکنش منفی مقامات دولتی و فعالان بخش خصوصی مواجه شد و آن را باعث دامن زدن به فساد اقتصادی اعلام کردند.
 
در همین راستا، هشتم مردادماه از سوی بانک مرکزی بخشنامه‌ای به بانک‌ها فرستاده شد که طی آن، تنها زائران یک‌بار در سال می‌توانند ۲۰۰ دلار ارز دولتی خریداری کنند.
 
از طرف دیگر، کلیات راه‌اندازی «بورس ارز» در جلسه ۱۳ مرداد دولت و مجلس و بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار تصویب شد.
 
به گفته وزیر اقتصاد، صادرکنندگان غیر نفتی، بانک مرکزی و سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند در این بورس، ارز عرضه کنند. حالا در جلسه شب گذشته دولت و مجلس قرار است ارز در این بورس به صورت دو نرخی عرضه شود.
 
پیش از این نیز به دنبال بی‌نتیجه ماندن مذاکرات اتمی ایران با گروه ۱+۵ و آغاز تحریم نفت ایران در تیرماه امسال، قیمت ارز در ایران متلاطم شده بود. موضوعی که باعث افزایش قیمت ارز و افزایش قیمت و نایاب شدن بعضی از کالاهای اساسی در ایران شد.
 
در همین رابطه رئیس کل بانک مرکزی از تشکیل «قرارگاه جنگ‌های نامنظم اقتصادی» برای مقابله با تحریم‌های اقتصادی علیه ایران در بانک مرکزی خبر داده بود.

+40
رأی دهید
-41

vahid.persian - شیراز - ایران
این جماعت کافر فقط میخواستن به یه نحوی دلار رو به قیمت اصلی خودش برسونند و این هم بگم که دلار تا 5000 تومن هم جا داره که بره...
‌پنجشنبه 19 مرداد 1391 - 10:52
دل سوخته - اریزونا - امریکا
اینا که مشخص نیست پدرشون چه کسی هست ((( حـ... )))چون چندین پدر دارن کسی که هم اینجور بدنیا اومده باشه مشخص هست حرف راست وکار درست انجام نمیده . فقط هدفی که دارن اینه که فشار به مردم بیشتر بشه که تموم هم و غم مردم بشه تهیه مایحتاج اولیه زندگی که اونم با هزارتا خون و دل بدست میاد و دیگه کاری به سیاست کثیف اینا نداشته باشن
‌پنجشنبه 19 مرداد 1391 - 16:07
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.