هماهنگی بیشتر ایران و سوریه برای مقابله با مخالفان اسد

در حالی‌که نبردها در شهر حلب همچنان ادامه دارد، اسد اعلام کرد که مقابله نظامی با شورشیان تشدید خواهد شد. ایران ضمن درخواست کمک از سازمان ملل برای آزادی شهروندان خود، بار دیگر از اقدامات رژیم اسد حمایت کرد.


خبرگزاری رسمی سوریه "سانا" به نقل از بشار اسد گزارش داد که حکومت مرکزی درصدد مقابله شدیدتر با شورشیان است. اسد گفت که «مردم سوریه و دولت مصمم‌اند که کشور را از وجود تروریست‌ها‌پاک کنند و بدون ‌تعلل به جنگ علیه تروریسم ادامه دهند.»
 
برای این نبرد رژیم اسد از پشتیبانی جمهوری اسلامی برخوردار است. سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در سفر خود به دمشق تاکید کرد که ایران نخواهد گذاشت "جبهه مقاومت" تضعیف شود. جمهوری اسلامی در مقابله با اسرائیل رژیم اسد، حزب‌الله لبنان و گروه‌های تندرو فلسطینی را متحد خود به شمار می‌آورد.
 
سرنوشت نامعلوم شهروندان ربوده شده ایرانی در سوریه
 
جلیلی در دمشق از مقامات سوری خواست که تلاش‌های خود را برای آزادی شهروندان ربوده‌شده‌ی ایرانی بکار گیرند. بنا به گزارش خبرگزاری ایرنا جلیلی با ولید معلم، وزیر امورخارجه سوریه در دمشق دیدار داشته است. در این دیدار پیرامون «نحوه هماهنگی دو کشور برای مقابله با دخالت‌های خارجی در سوریه» رایزنی شده است.

به گفته خبرگزاری ایرنا در حال حاضر ۵۲ شهروند ایرانی در سوریه ربوده شده‌اند. پیشتر ۲ مهندس ایرانی شاغل در سوریه و ۳ راننده کامیون در سوریه ربوده شده بودند. سه روز پیش نیز ۴۷ زائر ایرانی به همراه یک مترجم افغانی در منطقه زینبیه ربوده شدند.
 
از سوی دیگر علی‌اکبر صالحی، وزیر امورخارجه ایران از سازمان ملل متحد درخواست کرد که برای آزادی شهروندان ایرانی وارد عمل شود. در همین راستا نامه‌ای از سوی وزارت خارجه ایران به بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد ارسال شده است. صالحی تاکید کرد که «همکاری مهربانانه دفاتر مربوطه‌ی سازمان ملل در پاسخ دادن به این درخواست دولت ایران و خانواده‌های گروگان‌ها سخت شایان قدردانی است.»
 
در لیبی نیز هفت امدادگر هلال احمر ایران از اواخر ماه ژوئیه توسط افراد مسلح در بنغازی ربوده شده‌اند.
 
ایران پیشتر آمریکا را مسئول ربایش شهروندان خود در سوریه خوانده بود. کاخ سفید نیز در واکنشی رسمی اعلام کرد که هیچ گونه اطلاعی از سرنوشت گروگا‌ن‌های ایرانی در سوریه ندارد.
 

دیدار سعید جلیلی و بشار اسد در دمشق


 
جمهوری اسلامی از قطر و ترکیه نیز خواستار کمک برای آزادی شهروندان خود شده است. ایران این افراد را زائر معرفی می‌کند، اما مخالفان اسد، ایرانی‌های دربند را وابسته به نیروهای سپاه خوانده‌اند. به گفته مخالفان تا کنون ۳ نفر از گروگان‌ها بر اثر بمباران ارتش سوریه کشته شده‌اند.
 
ادامه نبردها در سوریه
 
در حالی‌که نبردها در حلب همچنان ادامه دارد، طرف‌های متخاصم از تقویت و تجهیز نیروهای خود در این شهر خبر می‌دهند. فرار شهروندان غیرنظامی از حلب نیز کماکان ادامه دارد. یک مقام ارشد ترکیه اعلام کرد که در روز سه‌شنبه، ۷ اوت بیش از ۱۳ هزار شهروند سوری به ترکیه گریخته‌اند.
 
شاهدان عینی گزارش می‌دهند که بخش بزرگی از ارتش سوریه مسلح به توپخانه در اطراف شهر حلب مستقر شده‌اند. مخالفان می‌گویند ارتش اسد خود را برای یک یورش جدید به حلب آماده می‌کند.

فعالان حقوق بشر در سوریه گزارش می‌دهند که در حمله مخالفان رژیم اسد به کارکنان یک نیروگاه برق در نزدیکی حمص دست‌کم ۱۶ نفر کشته شده‌اند. در میان کشتگان ۶ شهروند مسیحی، ۶ علوی و چهار سنی دیده می‌شوند.
 
تلاش برای برگزاری نشست جدید شورای امنیت
 
به گفته دیپلمات‌های غربی تلاش‌هایی برای برپایی نشست جدید شورای امنیت در پایان ماه اوت امسال جریان دارد. بانی این ابتکار کشور فرانسه است که در حال حاضر ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد. هنوز رسماَ درخواست برگزاری چنین نشستی تایید نشده است.
 
از سوی دیگر هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجه آمریکا با توجه به تشدید بحران سوریه گفت که «تعمق و برنامه‌‌ریزی برای سوریه‌ی پس از اسد ضروری است.» کلینتون در طی سفر به آفریقای جنوبی اعلام کرد که آمریکا و دیگر کشورهای جهان باید بکوشند با کنار نهادن بشار اسد از قدرت، نهادهای اداری ودولتی سوریه پابرجا بماند.
 
وزیر امورخارجه آمریکا همچنین درباره خطر بروز جنگ میان گروه‌های قومی و مذهبی در سوریه هشدار داد.

+71
رأی دهید
-141

invisible kid - ریو دو ژانیرو - برزیل
معلومه دیگه ایران تروریست از اسد تروریست حمایت می‌کنه! ,از قدیم گفتن، دیوانه چوو دیوانه ببیند خوشش آید
‌چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 12:11
Khodekhodeshe - انتورپ - بلژیک
من نمیفهمم سرو کار این اقایون با این اقا پسر فکل کراواتی یعنی چی؟. اینجا که میشه کراوات عیبی نداره. شایدم فکر میکنن کراوات بزادر اسد . از نوع ذوالفقاره.
‌چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 12:53
samuk66 - لندن - انگلستان
فقط بگید لعنت به آمریکا که از مردمِ سوریه چون نفت ندران حمایت نمیکنه.!!!!
‌چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 13:06
samuk66 - لندن - انگلستان
دقیقا همین کاری که دولت سوریه میکنه خیلی کم تر دولت قذافی کرد ولی‌ همه ببینید آمریکا کاری برای سوریه نمیکنه!!!چرا!!!!؟ نفت
‌چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 14:17
m.n.s - کرج - ایران
متحدین ایران حزب الله لبنان سوریه فلسطین و طالبان افغانستان طالبان را فراموش کردین خوبس این مبارزین سوری 50 نفر 100 نفر دستگیر میکنند ماشاللله سپاهیان را
‌چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 15:00
yas abi - ببرسل - لز
اسارت ایرانیها توسط هر کسی‌ باشه محکوم هست. اگه انسان هستید اینها رو ول‌شون کنید آخه ماموران با اتوبوس بی‌ محافظ تو خیابون راه می‌افتند ؟ ضمنا عربستان و قطر از اسد بدتر هستند حالا هر مرامی‌ دارید غیر از وهابیون.
‌چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 15:26
1k adame sadegh - تورنتو - کانادا
نظام پست فطرت اسـ... عاملان قتل عام ملت مبارز سوریه هستند.و باید با اسد در دادگاه‌های لاهه محاکمه شوند.
‌چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 15:49
انقلاب دوم - هامبورگ - آلمان
هماهنگی‌ بیشتر ایران و سوریه در جنایت و نسل کشی. خدا را شکر که یکی‌ یکی‌ دیکتاتورها در حال سقط شدن هستند.
‌چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 16:45
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
samuk66 - لندن - انگلستان/ چرا همه توقع دارند آمریکا نقش سوپرمن را بازی بکند سرنوشت هر ملتی به دست همان ملت رقم میخورد بهتر است که اصلا هیچ کس را دخالت ندهند چون بعدآ مدیون طرف میشوند.
‌چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 18:21
pahlave - پاوه - ایران
تا چند روز قبل که این مزدوران رو زائر اعلام کردند حالا شدند بازنشسته ارتش و سپاه.این نظام واقعا نظام کثیفی هست
‌چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 18:25
Zero Tolerance - تهران - ایران
مرگ بر دمکراسی ایی که با چنین آشوب و نبرد خونینی تولد یابد.
‌چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 19:05
دل سوخته - اریزونا - امریکا
نمیدونم چطور توی کشورهای عربی که مشکل با سران حکومتی پیدا کردند فقط سوریه شده مقابله با تروریست . اخه بی شرفهای پست مثل سگ دارین دروغ میگین و نیروی کمکی واسه بشاش (بشار ) اسد اعزام میکنید خدا ریشه ظلم و زورتونو ریشه کن کنه و مردم از دستون اسوده بشن
‌چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 19:03
kurosh_alman - فرانکفورت - آلمان
جمهوری کثیف اسلامی بار دیگر خودش را نشون داد.. ننگ بر شما که این همه مشکل در ایران هست رفتید به یک جنایت کار کمک برسونید.. مرگ همه قدرتهای که میتونند مردم را از این فلاکت رها کنند و خفه خون گرفتند..
‌چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 20:34
derafshe kavyani - بیرمنگام - انگلستان
زرو تلرنک - - ایران‌تهران.دوست عزیز دموکراسی همیشه اون طور که فکر میکنی‌ به راحتی‌ به دست نمیاد و باید بهای سنگینی‌ برای بدست آوردنش پرداخت،بعضی‌ از حکام که کمی‌ دمکرات هستند و راضی‌ نمیشن که کشورشون دچار هرج و مرج و خرابی‌ و جنگ داخلی‌ بشه با مشاهدهٔ نه آرامیها قدرت رو بدون خون ریزی به نمایندگان مردم منتقل میکنند، ولی‌ بعضی‌ حکام مثل قذافی و اسد حتما باید به زور سلاح پایین کشید.
‌چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 21:39
Shadan Shirin Sokhan - هایدلبرگ - آلمان
( 1 )***عمر دیکتاتوری در جهان به پایان رسیده است !، حکومت‌های خودکامه و فاسد و زور گوی با خروش و قیام ملت ، یکی‌ پس از دیگری ساقط و نبود خواهند شد !، هم اکنون ملت غیور و آزادی خواه سوریه با خشم تمام علیه ظلم و ستم به پا خواسته است و تا سرنگونی بشار اسد ، این دیکتاتور وابستهٔ به آخوندهای جنایتکار ، هرگز از پای نخواهند نشست !، بعد از این نوبت قیام ملت ایران است بر علیه دیکتاتوری مذهبی‌ و آخوندهای کثیف و دروغگو و ضدّ بشر !! این جرثومه‌های فساد هم اکنون عمرشان به پایان رسیده است !! همه آخوندها این روزها از ترس به فرمان چلاق علی‌ دیکتاتو ر، خود را به پوشک مجهز کرده اند و از کابوس قیام ملت خواب از چشمانشان گرفته شده است !!!.....
‌چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 23:41
Shadan Shirin Sokhan - هایدلبرگ - آلمان
( 2 )*** به نقل از چند تا از دوستانم که در تهران پزشک بیمارستان هستند ، می‌گویند که این روزها تعداد بسیار زیادی آخوندها به بیمارستان مراجعه کردند که دچار اضال و استفراغ شدید شده بودند !، که بعد از چکاب کامل آنها متوجه شدیم که علأئم آن ناشی‌ از ترس و وحشت و دلهره و نخوابیدن است !! که برایشان قرص‌های مسکن و آرام بخش نوشتیم تا حالت عادی خود را کمی‌ بدست بیاورند !!! با تنفری که ملت ایران از آخوندها دارند ،به زودی خواهید دید که چگونه مردم ایران این آخوندها را با همان عمامه‌شان از درختان خیابان آویزان خواهند کرد !! این روز نزدیک است ، همگی‌ خواهید دید ! آمین
‌چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 23:43
مسعود52 - تهران - ایران
خیلی طبیعی است که ایران از اسد حمایت می کند مثل حمایت امریکا و غرب و وهابی ها از تروریستها و مخالفان - این جزو استراتژی دفاعی ایرانه . امیدوارم هر چه زودتر موفق بشه
‌پنجشنبه 19 مرداد 1391 - 10:51
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.