ایران: آماده میزبانی گفت‌وگو‌ بین حکومت سوریه و مخالفان هستیم

علی اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران از اعلام آمادگی تهران برای فراهم کردن زمینه گفت‌و‌گو میان حکومت سوریه با مخالفان و میزبانی این مذاکرات خبر داده است.

           ایران: آماده میزبانی گفت‌وگو‌ بین حکومت سوریه و مخالفان هستیم

وزیر امور خارجه ایران که روز سه‌شنبه، ۱۰ مرداد میزبان خالد چوبک، معاون وزیر خارجه ترکیه  بود تاکید کرد که ایران همچنان از راه حل کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه حمایت می‌کند و سقوط حکومت سوریه را قابل توجیه نمی‌داند.

 
آقای صالحی گفت که ایران همچنان امیدوار است وضعیت سوریه با گفت و گو و مذاکره به سمت ثبات پیش رود.
 
کوفی عنان، دبیر کل سابق سازمان ملل و نماینده این سازمان در امور سوریه طرح صلحی شش ماده‌ای برای حل و فصل بحران سوریه ارائه داده که نخستین بند آن آتش‌بس میان مخالفان مسلح و نیروهای دولتی در این کشور است. او برای حل بحران سوریه به دمشق، تهران و بغداد سفر کرده است.
 
خالد چویک، معاون وزیر خارجه ترکیه هم در این دیدار به طرف ایرانی گفت که کشورهای دیگر نباید در مسایل داخلی سوریه دخالت کنند و تنها مردم این کشور باید برای آینده کشور خود تصمیم بگیرند.
 
این مقام دولت ترکیه هم تاکید کرد که «متلاشی» شدن سوریه بر کل منطقه تاثیر می‌گذارد.
 
ترکیه به تازگی هشدار داده که مانع از کشتار پناهجویان به دست ارتش سوریه می‌شود. دبیرکل سازمان ملل نیز در مورد استفاده از اسلحه شیمیایی توسط دولت سوریه هشدار داده است. سوریه چندی پیش تهدید کرده بود که دربرابر دخالت نظامی خارجی از سلاح شیمیایی استفاده خواهد کرد.
 
این کشور از ۱۴ ماه پیش تاکنون به صحنه اعتراض و درگیری مخالفان علیه دولت بشار اسد تبدیل شده است. مخالفان خواستار کناره‌گیری بشار اسد از حکومت و برگزاری انتخابات و فعالیت آزادنه احزاب و منتقدان هستند.
 
در این بین جمهوری اسلامی بارها حمایت خود را از بشار اسد اعلام کرده و معترضان سوری را افرادی سازمان داده شده از کشورهای دیگر به ویژه با حمایت آمریکا و اسراییل معرفی کرده است.
 
خبرگزاری‌های دولتی سوریه و خبرگزاری‌های ایران مخالفان دولت بشار اسد را «تروریست» می‌نامند.
 
در طرف مقابل، آمریکا هم بار‌ها ایران را به دخالت در امور سوریه متهم کرده و چند فرمانده سپاه و شرکت مرتبط با این نهاد نظامی هم به همین اتهام از سوی آمریکا و اروپا با تحریم مواجه شده‌اند.
 
در عین حال ترکیه همسایه دیگر ایران و سوریه که ارتباط دیپلماتیک نزدیکی با جمهوری اسلامی دارد از آغاز درگیری‌ها از بشار اسد خواسته است تا به خواسته معترضان توجه کند.
 
این کشور چندی پیش میزبان نشست مخالفان دولت بشار اسد برای بررسی حل بحران سوریه را برعهده گرفت که با اعتراض شدید دولت سوریه و جمهوری اسلامی مواجه شد.
 
ایران معتقد است اسرائیل، یکی از اصلی‌ترین حامیان سقوط دولت بشار اسد است و به همین دلیل آنکارا نباید از مخالفان اسد حمایت کند.
 
«جلوگیری از درگیری نظامی بهترین راه‌حل برای سوریه»
 
در این ارتباط رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه هم در جلسه‌ای با تعدادی از استادان دانشگاهی و خبرنگاران چین، آمریکا و اسراییل را متهم کرد که به دنبال ایجاد جنگ داخلی در سوریه هستند.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت که این کشورها از خواسته تعدادی از مخالفان سوء استفاده می‌کنند و برای آنها سلاح ارسال می‌کنند.
 
او گفت در حالی که آمریکا ادعای حمایت از حرکت‌های اعتراضی مردم سوریه برای دستیابی به استقلال را مطرح می‌کند اما هیچ اقدام جدی برای حمایت از مردم معترض بحرین نمی‌کند.
 
سخنگوی وزارت خارجه ایران در توصیف شرایط داخلی سوریه گفت وضعیت موجود در سوریه، یک جنگ تمام عیار علیه این کشور است. به گفته او، دولت و مردم سوریه از تمامیت ارضی و ملی خود دفاع می‌کنند.
 
مقامات ایرانی سه روز پیش همزمان با سفر  ولید معلم، وزیر خارجه سوریه برای بررسی اوضاع سیاسی سوریه به تهران به او اطمینان دادند که ایران همچنان حامی دولت اسد است.
 
براساس گزارش سازمان ملل متحد تاکنون بیش از ۱۳ هزار شهروند سوری در اعتراض‌های ضدحکومتی سوریه کشته شده‌اند.

+36
رأی دهید
-94

MartinT - هایدلبرگ - آلمان
اگه ممکنه مخالفان جمهوری اسلامی رو هم دعوت کنید
‌چهارشنبه 11 مرداد 1391 - 13:08
golden ari - ایران - تهران
بابا همین چند کامنت قبل این ...‌ (morid- بوشهر) میگفت !!!وقتی دیدیند که تحریمها مسخره اشان نتیجه نمیده و تروریستهاشان تو سوریه تار و مار شدند مجبورند از غیض و نفرت و با صدای بلند بگن ایران: تو خیلی خیلی خیلی تروریستی!!! پس چی‌ شد یهو آقاشون نظرش عوض شد ؟ تروریست‌ها که تارو مار شدند پس واسه چی‌ می‌خواهید باهاشون گفتگو کنید؟ انگار بعد بشار درازه نوبت آقا رهبر فرزانه داره می‌رسه!!!
‌چهارشنبه 11 مرداد 1391 - 13:11
مصدق السلطنه - لندن - انگلیس
بابا به فکر مرغ و شکم مردم باشید گور بابای سوریه ومخالفانش.
‌چهارشنبه 11 مرداد 1391 - 13:26
کشور فقط ایران - تهرات - ایران
13 هزار تروریست؟مگه این مملکت در و پیکر نداره؟
‌چهارشنبه 11 مرداد 1391 - 13:42
tina2012 - ارومـــــــــــیه - ایـــران
خوشم میاد مخالفان سوریه اینار و امادگی گفتگوشونو پشمم حساب نمیکنن
‌چهارشنبه 11 مرداد 1391 - 14:23
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
خاک بر سر مبارزان سوریه اگر چه این زمان چه پس از پیروزی!!!!! با ملایان صد پدر عرب عربستان ایرآن به صلح برسند!!!!!! در آن صورت قاتل قربانیان در سوریه خودشان هستند با همکاری اسد !!!!!!
‌چهارشنبه 11 مرداد 1391 - 13:31
perser68 - فلوریدا - امریکا
جونور صالحی غلط کرد!همچنان حامی‌ اسد باش تا نوبت تو رژیم فاشیستی اسلامی تو هم برسه!
‌چهارشنبه 11 مرداد 1391 - 14:13
AЯMAN 2000 - آستارا - ایران
......... شماها بفرمائید مشکل گرانی مملکتمون رو حل کنید سوریه تون پیش کش چه غلطا.. باز پاشونو از گلیمشون دراز کردن زررررررررت شیطونه میگه یه کف گرگی بخوابونم تو پوزشنون اما میگم بی خیال بچه زدن نداره. یه نفر رو تو ده راهش نمیدادن سراغ کدخدا رو میگیرفت هه هه میخوان بگن ما هم بـــــــــــلـه !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
‌چهارشنبه 11 مرداد 1391 - 13:47
1k adame sadegh - تورنتو - کانادا
دولت تروریستی اسـ... لیاقت این کار را ندارد. اگر داشت یک سال پیش این کار را میکرد و مزدورانش را نمیفرستاد تا مردم سوریه را قتل عام کنند. بعد از ۲۵۰۰۰ نفر کشتهٔ. نظام جنایت کار شما هم‌به درک واصل خواهد شد بعد از اسد.
‌چهارشنبه 11 مرداد 1391 - 15:57
naslesookhteh - تهران - ایران
آره. که سران شون بیان ایران شما هم همه رو دست بسته تحویل اسد بدید!
‌چهارشنبه 11 مرداد 1391 - 16:42
dara20 - تهران - ايران
این شگرد به درد عمه جان رهبر افلیج استفراغ اسلامی میخوره. مگر مخالفان بشار اسد جنایتکار عقل خود را از دست داده اند که با پای خود به قتلگاه بروند. شماها که شریک جنایات دهشتناک اسد و رژیم فاسد بعث او هستید میخواهید میزبان مخالفان سرکرده فاسد و فاسق دمشق بشوید!!!! آنچه شما دیگران را فرض کردید فرزانه خانم رهبر بی‌ بصیرت و ابله و الدنگ شما سید علی‌ گدا چلاقدست است.
‌چهارشنبه 11 مرداد 1391 - 19:32
derafshe kavyani - بیرمنگام - انگلستان
مگه نمیگید در سوریه آرامش برقراره.مگه نمیگید به اصطلاح شورشیان سرکوب شدند،خوب پس مذاکره با مخالفین بشار اسد ملعون دیگه چه صیغه‌ای است. حسابی‌ خودتونو خراب کردین چون تنها امیدتون داره نابود میشه
‌چهارشنبه 11 مرداد 1391 - 22:15
monjiiran - وین - اتریش
اره جون عمه تون بیچاره‌ها اینقدر کشته دادن ،حالا که می‌بینین اسد جون داره پس می‌افته میخواین مذاکره راه بندازین
‌چهارشنبه 11 مرداد 1391 - 23:18
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
خدایی که نیست به این مردم رحم کند!!! در اخبار خارج بود که تعدادی از اعضای القاعده و اسلامیون تندرو با زرنگی خود را وارد صفوف مبارزان راستین اسد کرده اند!! جای تأسف خواهد بود که بعد از اینهمه جنایت و گور بگور شدن اسد سوریه اسلامیتر شود!!!!
‌پنجشنبه 12 مرداد 1391 - 00:25
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.